Rasnarry Academy

Μπροσκάνταρ Ντούντγκαρντ

Μπροσκάνταρ Ντούντγκαρντ

 • Βοηθός Καθηγητή
 • Newbie Poster
 • Νάνος - Θεραπευτής
  • Προφίλ
  • ΦΧ

 • Badges: (View All)
Όνομα: Μπροσκάνταρ Ντούντγκαρντ
Φυλή: Νάνος
Ιδιότητα: Βοηθός Καθηγητής
Μέλος  Οικογένειας: Ντούντγκαρντ
Ηλικία: 20
Φατρία: Θεραπευτής

Εμφάνιση Χαρακτήρα: O Μπροσκάνταρ είναι ένας τυπικός γεροδεμένος νεαρός Νάνος. Γύρω στο 1,60 σε ύψος, με φαρδιούς ώμους και μεγάλες πλάτες, στιβαρό σώμα και χέρια κουπιά, μαθημένα στη σκληρή δουλειά στα οικογενειακά κτήματα. Ένας κοντός κορμός δέντρου με κόκκινα γένια και μαλλιά. Η φωνή του είναι βαθιά, δυνατή εκ φύσεως και κάπως τραχιά, με μια κάποια προφορά. Τα μάτια του είναι γκριζοπράσινα, και έχει μια σειρά από σκουλαρίκια στα αυτιά, αλλά και μεταλλικά στολίδια για τα πυκνά μουστάκια και μούσια του. Το βάδισμά του είναι γρήγορο, αποφασιστικό και οριακά ατσούμπαλο.

Προσωπικότητα: Ο Μπροσκάνταρ είναι, με πολλούς τρόπους, ένας τυπικός Νάνος. Φωνακλάς, τραχύς και χωρίς να μασάει τα λόγια του, λάτρης του καλού φαγητού και ποτού. Αγαπά την καλοπέραση αλλά δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά. Πιστός στους φίλους του, και γρήγορος στο να θυμώσει αλλά και να τα ξεχάσει όλα και να ξεθυμάνει. Πιστεύει στους θεσμούς της οικογένειας, της φυλής, και του τρόπου ζωής των Νάνων, και είναι επιφυλακτικός προς τα Ξωτικά και τους "υπερβολικά λόγιους", θεωρώντας ότι προσπαθούν "με όμορφα λόγια να κρύψουν άσχημες προθέσεις".

Ο Μπροσκάνταρ είναι, με πολλούς τρόπους, ένας μη τυπικός Νάνος. Μεγάλωσε στις μεγάλες πεδιάδες των Νάνων, μία από τις λίγες οικογένειες εκεί, και προτιμά τον ανοιχτό ουρανό, τον ήλιο και τον άνεμο από τις σήραγγες και τις καρδιές των βουνών. Τα πετράδια, το χρυσάφι, τα μυστικά της πέτρας, αν και γοητευτικά, είναι λιγότερο σημαντικά για τον ίδιο από τις κινήσεις των αστεριών, τα καιρικά φαινόμενα και το ηλιοβασίλεμα στον ορίζοντα.

Ο στόχος του πλέον είναι περισσότερο το να αποδείξει στην κοινότητα των Θεραπευτών ότι η προσέγγισή του στην τέχνη αυτή είναι σωστή και αξιοσέβαστη, και λιγότερο η μελλοντική διαχείριση των κτημάτων της οικογένειάς του.

Προϊστορία Χαρακτήρα: 

Η οικογένεια του Μπροσκάνταρ είναι μία από τις λίγες οικογένειες Νάνων που επιφορτίστηκαν να είναι μακριά από τις πόλεις και τα βουνά τους, το λίκνο του πολιτισμού, της προόδου και των παραδόσεων της Φυλής τους, και να καλλιεργούν τις απέραντες εκτάσεις προς τα ανατολικά, προκειμένου να μη λείψει η καλή μπύρα σε κανένα Νάνο. Οι ίδιοι είναι μικροί καλλιεργητές, έχοντας περί τα 500 στρέμματα σε σημείο που θεωρείται "κακό", προς το Νότο κοντά στα σύνορα με τη χώρα των Ξωτικών. Αν και έχουν λίγα εδάφη και μικρή σοδειά, οι Ντούντγκαρντ έχουν δουλέψει σε οικογενειακές συνταγές και τεχνικές από γενιά σε γενιά και βγάζουν μπύρα εξαιρετικής ποιότητας, σπάνιες ετικέτες που τους αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Ο Μπροσκάνταρ μεγάλωσε ως αγρότης, και από μικρό παιδί βοηθούσε τον πατέρα του στα χωράφια αλλά και στην παραγωγή της μπύρας. Έτσι ο νεαρός Νάνος έμαθε αυτή τη ζωή, τις απαιτήσεις και τα μυστικά της, και περίμενε ότι αυτό θα είναι το μέλλον του. Οι Σοφοί όμως τον επέλεξαν να φοιτήσει στην Ακαδημία, και μάλιστα ως Θεραπευτής, κάτι κάπως σπάνιο για Νάνο. Φυσικά, το αρνήθηκε. Στη συνέχεια όμως η οικογένειά του τον έπεισε να πάει, καθώς "ένας Θεραπευτής θα ήταν χρήσιμος στην κοινότητα, θα μπορούσε να θεραπεύει ανθρώπους και ζωντανά".

Γκρινιάζοντας και ξεφυσώντας, ο Μπροσκάνταρ πήγε στην Ακαδημία. Όταν έμαθε ότι ο Καθηγητής ήταν Ξωτικό, βούτηξε στη θάλασσα και ξεκίνησε να κολυμπά για να γυρίσει πάλι πίσω, αλλά τον σταμάτησαν. Με τον καιρό και πολλή προσπάθεια και από τις δύο μεριές, Ξωτικό και Νάνος κατάφεραν, κάπως, να συμβιώσουν. Ο Μπροσκάνταρ έδειξε ταλέντο και καλό μυαλό παρά την προσωπικότητα του, αλλά ανέπτυξε κάπως...ιδιαίτερες ιδέες για τη Θεραπεία, που δεν βρήκαν την αποδοχή του Καθηγητή του. Ο ίδιος όμως συνέχισε την προσωπική του εξέλιξη προς την κατεύθυνση που είχε επιλέξει, με πείσμα.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο Καθηγητής έφυγε, και ο μαθητής αποφοίτησε. Νέοι Καθηγητές θα έρχονταν σύντομα. Ξαφνικά υπήρχε η επιλογή να γυρίσει πίσω στα χωράφια και να είναι ο Θεραπευτής της κοινότητας, ή να γίνει Βοηθός Καθηγητής στην Ακαδημία που του δίδαξε πολλά. Φυσικά και επέλεξε το δεύτερο! Είχε πλέον ένα νέο στόχο, να αποδείξει σε όλους ότι ο τρόπος του ήταν ο σωστός!


Γονείς: Μπάρικ, Γκίλρα
Αδέλφια: Μπαβόρα
Δείγμα Γραφής:

"Δεν μου λες εσύ, ναι, εσύ ο ψηλέας, σε έχει κοπανίσει ποτέ Θεραπευτής? Α όχι ε? Νάνος τότε? Τι? Πολύ κοντοί?? Ε θα σε ξαπλώσω τότε πρώτα!!".

Και κάπως έτσι άρχισε ο καυγάς.

Δεν ήταν ο πρώτος που συνέβαινε σε μία από τις ταβέρνες της Πορτμέιρ, και σίγουρα δεν θα ήταν ο τελευταίος. Η τραχιά φωνή του Μπροσκάνταρ ακούστηκε πάνω από την οχλαγωγία, κάνοντας θυμωμένο διάλογο με ένα βρωμερό τύπο που ενοχλούσε τις σερβιτόρες και κάπνιζε στα μούτρα των γύρω του ένα δύσοσμο, βρωμερό κατασκεύασμα που ανάθεμα και αν ήταν καπνός.

Μετά από αυτή τη σύντομη ανταλλαγή πολιτισμένων απόψεων, ο κοκκινογένης Νάνος τινάχτηκε από τη θέση του και όρμηξε στον στόχο του, και οι φίλοι του άντρα έσπευσαν να βοηθήσουν. Κλωτσιές, μπουνιές, κουτουλιές -οι τελευταίες πάντα κατέληγαν υπέρ του Μπροσκάνταρ, σκληρό κεφάλι-, και οι υπόλοιποι θαμώνες απλά έκαναν διακριτικά στην άκρη. Ήταν από τις ταβέρνες που τέτοια συμβάντα δεν ήταν τόσο ασυνήθιστα.

Ο Νάνος τα πήγε καλά. ¨Ένα καλό κροσέ στο σαγόνι ενός. Μια σφαλιάρα από το χέρι-κουπί του που έκανε ένα λιμοκοντόρο να στριφογυρίσει τρεις φορές πριν πέσει στο πάτωμα σαν μαριονέτα που κόπηκαν οι κλωστές της. Μια κουτουλιά στο στομάχι ενός ψηλού, που τον έκανε να διπλωθεί και να κάνει εμετό. Ναι, εν μέρει πάνω στον Νάνο. Μπλιάχ. Σε αντάλλαγμα έφαγε μια κανάτα μπύρα στο κεφάλι, μερικές μπουνιές στο πρόσωπο και ένα γόνατο στην πλάτη, αλλά, βαρύς και στιβαρός όπως ήταν, άντεξε.

Κάποια στιγμή, ο κυρίως στόχος του έπαιξε βρώμικα. Έβαλε ένα κοντό, αναδιπλούμενο μαχαίρι και μαχαίρωσε τον Μπρόσκανταρ, όχι θανάσιμα αλλά αρκετά για να τον τρομάξει. Θεωρητικά.

"Αααα!!! Με μαχαίρωσε! Με λάβωσε!! Το είδατε? Μ' έφαγε λάχανο το παλιόσκυλο!!" φώναξε ο Νάνος, κρατώντας τον ώμο του που αιμορραγούσε. Οι θαμώνες κοίταζαν...και χαμογέλασαν. Ναι, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπρόσκανταρ έκανε χαμό σε αυτό το μαγαζί, και οι πιστοί θαμώνες ήξεραν τι θα ακολουθούσε. Και ο Νάνος χαμογέλασε, ανατριχιαστικά. Το πλατύ χέρι του τραβήχτηκε, και το αίμα δεν κυλούσε πια. Θεραπευτής.

"Σειρά μου τώρα...." είπε με ένα απειλητικά πλατύ χαμόγελο και μάτια που έλαμπαν από βίαιες προθέσεις.

Τα μούσια και τα μαλλιά του άρχισαν να λάμπουν, σαν να ήταν φλόγες.

Ο αντίπαλός του σύντομα θα κατέληγε να πετά μέχρι την απέναντι ταβέρνα.

Άλλο ένα καλό βράδυ στην ταβέρνα!


Power Moderator

 • Moderator
 • Master Level
 • *****
 • Βοηθός Δυνάμεων και Μάχης
  • Προφίλ

 • Badges: (View All)
  One year Anniversary
Ενισχυτική Μαγεία*: Ειδικός

Ο Μπροσκάνταρ ειδικεύεται στην Ενισχυτική Μαγεία, και έχει αναπτύξει μια πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση για το πώς πρέπει οι Θεραπευτές να φέρονται στη μάχη.

"Ενίσχυσε τον εαυτό σου, και χώσου να δείρεις τον αντίπαλο πριν πληγώσει τους συμπολεμιστές σου! Πολύ καλύτερο από το να πληγωθούν και να τους θεραπεύσεις μετά!"

Ως Ειδικός, μπορεί μέσω επαφής να προσθέσει στον εαυτό του ένα Χαρακτηριστικό Επιπέδου 6, και σε άλλους Επιπέδου 3, για 8 αναρτήσεις.

Ειδίκευση: Μεσουράνιος Ήλιος

Ως απαύγασμα της προσωπικής του φιλοσοφίας, για την οποία είναι προετοιμασμένος να έρθει σε αντιπαράθεση με όλους τους Θεραπευτές της ηπείρου αν χρειαστεί, ο Μπροσκάνταρ δημιούργησε μια τεχνική που αντιπροσωπεύει αυτή τη φιλοσοφία.

Σε μία ανάρτηση, μπορεί να ενισχύσει τόσα χαρακτηριστικά του όσα ο αριθμός Βελτιώσεων στην Ενισχυτική μαγεία, για ένα επιπλέον επίπεδο πέραν του κανονικού. Σε αντάλλαγμα όμως οι ενίσχυση αυτή διαρκεί τις μισές αναρτήσεις από τις κανονικές, και όσο ισχύει ο Μπροσκάνταρ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά Θεραπευτική ή Ενισχυτική Μαγεία. Μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική σε ένα θέμα τόσες φορές όσες οι Βελτιώσεις του στην Ενισχυτική Μαγεία.

Αντιμαγεία: Προχωρημένος
Μπορεί να χρησιμοποιήσει Αιθέρα για να καταπολεμήσει και να εξουδετερώσει μαγεία προχωρημένου επιπέδου που υπάρχει στον χώρο, όχι πριν ενεργοποιηθεί, μα κατά τη στιγμή της ενεργοποίησής της και έπειτα.

Θεραπευτική Μαγεία: Μέτριος
Θεραπεύει επιφανειακές πληγές σε μια ανάρτηση, σοβαρές πληγές σε τρεις αναρτήσεις και θανάσιμες πληγές σε τέσσερεις αναρτήσεις.
“I have three precious things which I hold fast and prize. Gentleness; Frugality; Humility. Be gentle and you can be bold; be frugal and you can be liberal; avoid putting yourself before others and you can become leader among men."