Rasnarry Academy

Ρέιφεν Γιάνσεν

Όνομα: Ρέιφεν Γιάνσεν

Φυλή:Ξωτικό

Ηλικία: 17

Φατρία: Αλχημίστρια

Εμφάνιση Χαρακτήρα: Με τα κόκκινα μαλλιά και τις περίτεχνες πλεξούδες ν’ ανεμίζουν σαν μαστίγια στον παγωμένο αέρα, τα μυτερά αυτιά της έπιαναν κάθε ανεπαίσθητο ήχο, κοίταζε επιφυλακτικά με τα βιολετί μάτια της τριγύρω.

Προσωπικότητα:

Θετικά: ‘Σας ετοίμασα λίστες με τις δουλειές πρέπει να γίνουν μέχρι να επιστρέψω. Μέσα στον δερματόδετο τόμο θα βρείτε όλες τις σημειώσεις για τη γη, τα φυτά, την κατάλληλη φροντίδα και το τρόπο καλλιέργειας. Μην γυρίσω και βρω το αγρόκτημα κατεστραμμένο θα εύχεστε να πατήσετε μαύρο χιόνι για να γλιτώσετε από την οργή μου. Φένριελ σε αφήνω υπεύθυνη του σπιτιού και σένα Γίορελ για τη φροντίδα των κτημάτων.
Μια παρέα ανθρώπων τη ζαχάρωναν καθώς περνούσαν τρεκλίζοντας δίπλα της. ‘Μας ρίχνει μερικά κεφάλια μπόι’ είπαν πειρακτικά.

‘ Έλα μωρέ με το ξυλάγκουρο σαν γίγαντας μοιάζει’

Τα λόγια τους την έτσουξαν σαν καμτσικιά αλόγου. Προτιμάει τη συντροφιά των βιβλίων και της άγριας φύσης παρά τη συντροφιά των ρηχών κατοίκων του οικισμού. Θα τη δεις μόνιμα μ’ ένα βιβλίο στο χέρι ή στο σάκο της. Της αρέσει να βρίσκει να μελετάει τον άλλο και έχει το χάρισμα να του βγάζει τον καλύτερο εαυτό ή να τον παροτρύνει να εξελίσσεται.
Οργανωτική, δυναμική λαμβάνει πρωτοβουλίες. Ηγετικές ικανότητες. Μελετάει τον άλλο και έχει το χάρισμα να του βγάζει τον καλύτερο εαυτό ή να τον παροτρύνει να εξελίσσεται. Όταν όμως της ζητηθεί να ηγηθεί ενός μιας ομάδας τότε μεταμορφώνεται μελετάει όλες τις πτυχές της αποστολής , οργανώνει ότι της ζητηθεί, βρίσκει τους κατάλληλους ανθρώπους, τους φέρνει κοντά και τους βοηθάει να εξελιχθούν ομαδικά αλλά και ατομικά.

Αρνητικά: Διασπάτε κάποιες φορές η προσοχή της, ιδίως όταν είναι απορροφημένη σε κάτι που της αρέσει πολύ, ταξιδεύει για ώρες. Έχει αποκτήσει κόμπλεξ με το ύψος της. Επίσης δεν ξεχνάει εύκολα αν της φερθείς με ειλικρίνεια θα γίνει χαλί να την πατήσεις εάν όμως την θίξεις, είτε υπονοείς κάτι άσχημο τότε μαύρο φίδι που σε έφαγε γίνεται εκδικητική όταν νιώσει ότι την αδικούν.

-Αναμειγνύουμε το σπαθόχορτο με το…
Ρέιφεν σου μιλάω. Τι θα γίνει εάν αποτύχω να τους βρω;
- Συγνώμη καθηγήτρια.
- Επαναλαμβάνω αναμειγνύουμε το…
- Το σπαθόχορτο με την ίρλοτ το αφήνουμε να για σαράντα μέρες στον ήλιο. Εαν έχουμε πετύχει τη σωστή ανάμιξη θα πάρουμε ένα εξαιρετικά σπάνιο πρώτης ύλης λάδι. Οι ευεργετικές του ικανότητες βοηθούν να καταπραΰνει τους πονεμένων μυών κι αν συνδυάσουμε αρωματικά άνθη επιτυγχάνουμε μοναδικά αρώματα για πολλές χρήσεις όπως: αρώματα που ανοίγουν πόρτες σε ανεξερεύνητες αισθήσεις, ή παραισθησιογόνα, σαγήνης, παραπλανητικά, ενεργειακά, ενόρασης, κτλ
- Μήπως να πάρεις τη θέση μου; είπε χαμογελαστά η καθηγήτρια.

Προϊστορία Χαρακτήρα Γονείς: Χόγκαν: μικρός παντρεύτηκε ένα ατύχημα στα χωράφια του στέρησε το ένα πόδι του. Ποτέ δεν άφησε την αναπηρία για τους άλλους να χάσει το χαμόγελο από τα χείλη του. 1.65 ύψος καστανά μαλλιά και μάτια, γκρίζους κροτάφους. Φωνακλάς του αρέσει να καπνίζει.

Ίριαν: Πρόσχαρη, ποτέ δεν αρνείται να βοηθήσει κάποιον. Μικρή παντρεύτηκε όλη η ζωή της είναι τα χωράφια και το σπίτι της. 155 ύψος, μαύρα, ίσια μαλλιά και καστανά μάτια. Μαγείρισσα ασυναγώνιστες δυνατότητες. Εμπιστεύεται δύσκολα.

Απλοί κι αγράμματοι. Δεν απόκτησαν ποτέ παιδιά. Ήρεμοι.

Υιοθετημένοι ψάχνει να βρει τους πραγματικούς.
Υιοθετημένη από ανθρώπους την είχαν βρει ένα βράδυ έξω από την πόρτα της. Κλασική περίπτωση εγκατάλειψης. Στο καλαθάκι μέσα είχε έναν πράσινό λίθο. Στο σημείωμα έγραφε το όνομα Ρέιφεν και να μεταβεί στην Ακαδημία μόλις συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας της. Δωρεάν φοίτηση.
Ελραμίν


Αδέλφια: Όχι


Δείγμα Γραφής:  Ότι είχε αγκυροβολήσει το πλοίο στην αποβάθρα. Ο ανατολικός άνεμος μετέφερε τη μυρωδιά της ψαρίλας στα ρουθούνια της. Το στομάχι της ανακατεύτηκε. Από το πλοίο έριξαν τα σχοινιά στην αποβάθρα. Μόλις πάτησε το πόδι της σε στέρεο έδαφος ένας βαθύς αναστεναγμός βγήκε με ανακούφιση. Αυτό ήταν έφτασε η ώρα να πλέξει το μέλλον της ή να ανοίξει την πόρτα του παρελθόντος;
Δεν είχε αποφασίσει αν τελικά η απόφαση να φτάσει ως την Ακαδημία ήταν ευλογία ή κατάρα. Σίγουρα της δινόταν η ευκαιρία να εξερευνήσει τις δυνάμεις της, να διδαχθεί ίσως και να δίδασκε κάποτε.
Η νύχτα αγκάλιασε τον νυχτερινό ουρανό και ένα μπλε φεγγάρι την καλωσόριζε. Τα μάτια της βάρυναν από την κούραση, οι σκέψεις της χαώθηκαν σε μια γαλάζια, αχνή ομίχλη. Ανοιγόκλεισε τα βιολετί μάτια της.
Κάποιος χρησιμοποιούσε τεχνάσματα σαγήνης. Οι τρίχες στον αυχένα της ορθώθηκαν. Τράβηξε το εγχειρίδιο από την μπότα της και γύρισε αιφνίδια προς τα δεξιά της.

‘Εμφανίσου πριν σου χώσω τη λεπίδα μου στο λαιμό.’