Rasnarry Academy

Άλαθας Φίνλουεν

Όνομα: Άλαθας Φίνλουεν
Φυλή: Ξωτικό
Μέλος  Οικογένειας Φινλουεν
Ηλικία: 75
Φατρία: Θεραπευτές


Εμφάνιση Χαρακτήρα

Ο Άλαθας δεν διαφέρει και τόσο από τα υπόλοιπα ξωτικά της Θαλανίλ. Με επιβλητικό παρουσιαστικό και αυστηρό βλέμμα στο πρόσωπο, ο καθηγητής αυτός έχει αφήσει το στίγμα του στην Ακαδημία από την πρώτη μέρα κιόλας, με τους δικούς του μαθητές και μη να τρέμουν στην όψη του όποτε τον συναντάνε. Φυσικά,τα μάτια του ποτισμένα με το χρώμα του νυχτερινού ουρανού δεν θα μπορούσαν να γεννούν παρά μόνο τρομακτικές καταιγίδες στο θέαμα κάποιου εισβολέα στον αγαπημένο του κήπου ή σε κάποια αταξία των νεότερων. Τα βελούδινα, μακριά πορφυρά μαλλιά του θυμίζουν σαγηνευτικές φλόγες κάτω από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, ενώ οι προσεγμένα δεμένες τούφες στο πίσω μέρος δηλώνουν την ευγενική του φύση. Ο ρουχισμός του είναι απλοϊκός, δίχως τις υπερβολές και τον πλούτο της πατρίδας του ή του Οίκου του. Προτιμά κυρίως τα ζεστά γήινα χρώματα που δένουν με το λευκό του δέρματός του. Οι μακριές ζακέτες λουσμένες με τις πινελιές του φθινοπώρου του προσφέρουν κάποια αίσθηση θέρμης τις δροσερές νύκτες, ενώ οι γκρίζες πουκαμίσες που δεν αποχωρίζεται ως βασικό του ρουχισμό μαρτυρούν την ανάγκη του να μην ξεχωρίζει ανάμεσα στο απολίτιστο πλήθος που διαρρέει την Ακαδημία. Τέλος, μονίμως περασμένο γύρω από τις μεταξωτές του παντελόνες κρατά ένα δερμάτινο ζωνάρι στο οποίο στερεώνει το πουγκί με τα αγαπημένα του βότανα.
   Tο χαμόγελό του είναι όσο σπάνιο όσο οι ειρηνικές πλέον ημέρες στον κόσμο. Κι αν το δείξει θα προσέξει κανείς πως δεν είναι ούτε πλατύ ούτε εντυπωσιακό. Ένα κοφτό μειδίαμά των ροδοκόκκινων χειλιών του που άμα το επιθυμεί ο ίδιος προκαλεί κάποια σιγουριά, μια ζεστασιά στην καρδιά όποιου το αντικρύσει. Μακρόστενο και με κοφτές γωνίες, το πρόσωπό του προκαλεί σχεδόν φόβο όσο μένει ανέκφραστο διατηρώντας την όποια τάξη ανάμεσα στους μαθητές. Έχει ψηλό κορμό, ελάχιστα γυμνασμένο στη όψη μα ευέλικτο στις κινήσεις όποτε είναι ανάγκη. Στο άγγιγμά του, τα χέρια του είναι επιδέξια και απαλά, καθώς έχουν μυηθεί στην φροντίδα των αδύναμων οργανισμών (τόσο των ανθρωποειδών όσο και των φωτών).
   Η φωνή του Άλαθας, απαλή και ζεστή, σπάνια θα υψωθεί σε τόνο για να επιβληθεί. Προτιμά να κρατά την σιωπή του όποτε χρειάζεται και αν είναι απόλυτα αναγκαίο τότε και μόνο τότε ηχεί στους τοίχους της Ακαδημίας.Προσωπικότητα


   Ο Σεβάσμιος Θεραπευτής είναι αρκετά περίπλοκος χαρακτήρας. Μια ήσυχη ψυχή, αγαπάει και απολαμβάνει την ηρεμία ενώ σιχαίνεται τις φωνές και την βαβούρα.Αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις στο προαύλιο της Ακαδημίας καθώς και τις ανούσιες γιορτές όποτε αυτές οργανωθούν. Με τους μαθητές του, προσπαθεί να είναι όσο πιο αυστηρός με όρια, χωρίς να εκνευρίζεται ή να βγαίνει εκτός εαυτού. Πιστεύει με την ψυχή του πως τα νεαρά μυαλά είναι ικανά να μάθουν εφόσον και έχουν γαλουχηθεί στην ανάγκη και δίψα για γνώση. Επικρίνει την ατίθαση και ανώριμη συμπεριφορά, καλλιεργώντας έτσι μια αντιπάθεια απέναντι στη Φατρία των πολεμιστών και των ατόμων που ανήκουν σε εκείνη. Τιμά τη ζωή και τη σέβεται, σε αντίθεση με τους τελευταίους.
   Όταν πρέπει να επιβληθεί αρκεί ένα βλέμμα και κανείς δεν τολμά να του αντιμιλήσει. Αγαπάει τα βότανα και κάθε πλάσμα της φύσης,και την θέση του στη Φατρία καθώς πρόκειται, για πολλούς, ένας από τους πιο άριστους της εποχής του.Βρίσκει καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές στον μικρό του κήπου όπου  και φροντίζει με ευλάβεια τα πολυποίκιλα φυτά του. Μια μοναδική συλλογή από τα πιο θεραπευτικά χορτάρια ως τα πιο ευωδιαστά λουλούδια και τους πιο γλυκούς καρπούς.Εάν είναι κάτι το οποίο μπορεί να τον μαλακώσει αυτό είναι μια μικρή βόλτα στη φύση, μακριά από πολυκοσμία. Η μουσική ήταν πάντα αγαπημένη ενασχόληση από μικρό παιδί και προτιμά την μελωδία της άρπας, καθώς του φέρνει μνήμες από τα παιδικά του χρόνια.
   

Προϊστορία Χαρακτήρα

Γεννημένος στην Αρχαία πόλη των ξωτικών, Θαλανίλ, ο Άλαθας μεγάλωσε σε έναν από τους μεγαλύτερους Οίκους της Πόλης. Με έμβλημα ένα μισοφέγγαρο και τρία άστρα να το κοσμούν από πάνω, μεγάλωσε μέσα σε αρκετό πλούτο, τόσο πνευματικό όσο και υλικό. Από μικρή ηλικία είχε έρθει σε επαφή με γιους και κόρες των υπόλοιπων οικογενειών, δημιουργώντας αρκετούς εύθραυστους φιλικούς δεσμούς με τους περισσότερους. Παρόλα αυτά, μονάχα με έναν γόνο κατάφερε και διατηρεί μέχρι σήμερα δυνατή φιλία αν και περιορίζεται στα γραπτά μηνύματα και σε ελάχιστες συναντήσεις. Ο διακριτικός του χαρακτήρας τον κρατά από το να μιλάει για αυτή τη σχέση και λίγοιμέσα στην Ακαδημίαγνωρίζουν την ταυτότητάτου εν λόγου ξωτικού.
   Με πατέρα Πολεμιστή, ο Άλαθας μεγάλωσε με έντονη πίεση στο να ενταχθεί στη Φατρία αυτή, μα αντιστάθηκε σθεναρά μέχρι και τη τελευταία στιγμή, προκαλώντας οργή στο πρόσωπό του γηραιού ξωτικού.Προτίμησε να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι που εξυμνούσε την ζωή πάρα να την παίρνει με τη βία και να την καταριέται. Ο τελευταίος, λίγο πριν τον θάνατό του, απαρνήθηκε την βοήθεια του Άλαθας να τον περιθάλψει και παραδόθηκε στον θάνατο φροντίζοντας να ποτίσει τα αυτιά του μοναχογιού του με ένα τελευταίο δηλητήριο. Η απώλεια  του πατέρα του δεν τον έθλιψε ποτέ και δεν του έλειψε η φιγούρα του. Η μητέρα του φυσικά στάθηκε πλάι του και τον ενθάρρυνε για τις επιλογές του, προσφέροντας του αρκετές γνώσεις από την μεριά της, όντας Ιστορικός. Λίγο πριν την ενηλικίωσή του, η Νέσσα Φίνλουεν, του πρόσφερε ένα κομμάτι κήπου με γόνιμο χώμα και χώρο αρκετό για να αναδείξει το ταλέντο του και να καλλιεργήσει την αγάπη του για την φύση.
    Αυτή η αγάπη του δεν άργησε να μαθευτεί. Περήφανος ο Οίκος Φίνλουεν, υποδέχθηκε τον Σοφό Αλμέρ της φατρίας των Θεραπευτών. Παρακολουθούσε το νεαρό ξωτικό με πόση δεξιοτεχνία αναμίγνυε τα βότανα μεταξύ τους, με πόση προσοχή τα άλεθε και κατασκεύαζε αλοιφές για πληγές και κρυολογήματα. Η απόκριση του Αλμέρ ήταν η αναμενόμενη.
   Τα χρόνια στην Ακαδημία ήταν και τα καλύτερα για εκείνον. Ένας νέος κόσμος είχε ανοιχθεί μπροστά του και μπορούσε πλέον να μελετήσει εις βάθος την τέχνη αυτήμε την κατάλληλη προσοχή και εκπαίδευση. Στο πρόσωπο του Αλμέρ βρήκε εκείνη τη χαμένη πατρική θαλπωρή που δεν είχε γνωρίσει από τον Ιλιαμ. Η επιμονή του και το πάθος του για την τέχνη του τον κατέστησαν έναν από τους άριστους μαθητές.  Όταν πλέον αποφοίτησε, το πνεύμα του είχε δεθεί τόσο με τον χώρο και το περιβάλλον εκείνο που ζήτησε να παραμείνει ως καθηγητής της φατρίας του. Ήθελε να προσφέρει στον κόσμο τους καλύτερους και συνάμα να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη σε περιόδους πολέμου και λοιμών.
   

Γονείς: Νέσσα Φίνλουεν (μητέρα, Ιστορικός)
             Ιλιαμ Θρέισους (πατέρας, Πολεμιστής, εκλιπών)

Αδέλφια: Μοναχοπαίδι


Δείγμα Γραφής

Ο κήπος του ήταν ο πιο ζωντανός και ο πιο όμορφος σε ολόκληρη την Ακαδημία. Τον φρόντιζε από την ημέρα που είχε φθάσει σαν μαθητής, και είκοσι χρόνια αργότερα ακόμα έλαμπε από ζωντάνια και φρεσκάδα. Το έσκυψε μπροστά από μερικά αγριολούλουδα και τα χάιδεψε στοργικά, με ένα μειδίαμά να εμφανίζεται στα χείλη του. Πόσο περήφανος μπορούσε ποτέ ένα άτομο να νιώσει για την δική του δημιουργία; Πόσο δέος μπορούσε να προκαλέσει μια τόσο όμορφη εικόνα σε κάποιον; Η καρδιά του χτυπούσε σαν τύμπανο κάθε φορά που αντίκριζε τον μικρό του κήπο και ακόμα περισσότερο όποτε άγγιζε τα φυτά του. Τα αφουγκραζόταν και κατανοούσε τις ανάγκες του. Τα φρόντιζε όπως ένας γονιός τα παιδιά του και ίσως περισσότερο και τα νοιαζόταν το ίδιο. Ο χρόνος πάγωνε σε εκείνη τη μικρή ανθισμένη γωνιά και δεν μπορούσε ποτέ να καταλάβει πότε βράδιαζε, πότε ξημέρωνε. Μα, γρήγορα τα μάτια του σκοτείνιασαν. Σύντομα η Ακαδημία θα πλημμύριζε από νέα και φρέσκα πρόσωπα. Αδαή, αφελή και απρόσεκτα ζιζάνια που θα αποτελούσαν καταστροφή για τον κήπο του. Με βαριά καρδιά σηκώθηκε και τέντωσε ελαφρά το κορμί του. Ήταν προετοιμασμένος για ακόμα μια χρόνια.   
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2021, 08:55:12 μμ by Άλαθας Φίνλουεν »


Power Moderator

  • Moderator
  • Master Level
  • *****
  • Βοηθός Δυνάμεων και Μάχης
    • Προφίλ

  • Badges: (View All)
    One year Anniversary
Θεραπευτική Μαγεία*: Αρχιμάγιστρος
Ως Αρχιμάγιστρος, ο Αλαθας μπορεί αν θεραπεύσει μέχρι και θανάσιμες πληγές σε μία ανάρτηση, με το ανάλογο κόστος Αιθέρα.

Μη ονοματισμένο θεραπευτικό Φίλτρο: Ο Αλαθας μετά από έρευνα χρόνων, κατάφερε να βρει τρόπο να δημιουργήσει ένα θεραπευτικό ποτό, εμπλουτισμένο με τον Αιθέρα και τη θεραπευτική μαγεία του, που αν το καταναλώσει κάποιος θεραπεύονται οι πληγές του σαν να τις θεράπευε ο ίδιος ο Αλαθας. Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει λάβει όνομα, και η συνταγή του περιλαμβάνει ζωμό από ρίζες  αγριομυρτιάς, αποξηραμένα άνθη ζίζιφου, φύλλα αγγελικής, αιθέρα, και άλλα συστατικά.

Κάτοχοι:

Αλαθας: 5 δόσεις

Ανανεωτική Μαγεία: Ειδικός
Είναι σε θέση να επαναφέρει στην πρότερη φυσική τους κατάσταση όσους έχουν δηλητηριαστεί είτε φυσικά είτε μαγικά. Χρησιμοποιεί τον αιθέρα για να τραβήξει έξω από το σώμα και σε ορισμένες περιπτώσεις και από το πνεύμα τις ουσίες και τα ξόρκια τα οποία δηλητηριάζουν τον χαρακτήρα.

Ενισχυτική Μαγεία: Προχωρημένος
Είναι σε θέση να ενισχύσει χαρακτηριστικά όπως η δύναμη, η ταχύτητα, η αντοχή, τα αντανακλαστικά και άλλα, για τον εαυτό του ή κάποιο σύμμαχο.
“I have three precious things which I hold fast and prize. Gentleness; Frugality; Humility. Be gentle and you can be bold; be frugal and you can be liberal; avoid putting yourself before others and you can become leader among men."