Rasnarry Academy

Νίκανδρος Ιντούν

Νίκανδρος

Όνομα: Νίκανδρος Ιντούν

Φυλή: Άνθρωποι

Μέλος  Οικογένειας: όχι

Ηλικία: 14 ετών

Φατρία: Θεραπευτές

Εμφάνιση Χαρακτήρα:
Ο Νίκανδρος έχει χαρακτηριστικά ζεστό και γλυκό χαμόγελο που τον κάνει αυτόματα συμπαθή στους περισσότερους. Όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια του, είναι αδύνατος και σε καστανές αποχρώσεις. Τα μεγάλα μάτια του συχνά χάνονται σε βαθιές σκέψεις, αλλά γρήγορα λάμπουν, όταν βρίσκεται σε παρέα με τα αγαπημένα του άτομα ή τους φίλους του.
Φαίνεται νωχελικός σε σύγκριση με τον υπερενεργητικό Κάσσανδρο, αλλά είναι μαθημένος στην καθημερινή δουλειά και την πειθαρχία.

Προσωπικότητα:
Ο Νίκανδρος είναι η προσωποποίηση της γλυκύτητας. Είναι χαμογελαστός τις περισσότερες ώρες της ημέρας, εκτός από τα διαστήματα που θα χαθεί στη μελέτη ενός λουλουδιού ή στην παρατήρηση ενός ζώου. Η ματιά του, όπως και η αγκαλιά του είναι πάντα ζεστή και γι’ αυτό, η Αιολίδα λατρεύει να τον κρατά τυλιγμένο όταν κοιμούνται, μετά από μια δύσκολη μέρα.
Ο Νίκανδρος είναι πολύ υπομονετικός. Όταν του ανακοίνωσαν πως θα αργούσε να πάει στην Ακαδημία Ράζναρυ εξαιτίας των οικονομικών της οικογένειας, είπε «Εντάξει μαμά, μπαμπά» και σηκώθηκε να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού. Ο μικρός αυτός Ιντούν είναι ιδιαίτερα φιλότιμος, πονόψυχος και μελετηρός.

Ίσως ησυχότερος και από τον Εύανδρο, όπου τον έβαζες εκεί τον έβρισκες και κανείς δεν ανησυχούσε ποτέ για αταξίες.

Προϊστορία Χαρακτήρα: 
Ο Νίκανδρος ανακάλυψε τις δυνάμεις του παρέα με την Αιολίδα. Σε μία από τις οικογενειακές/ομαδικές τους εξορμήσεις με τα ξαδέρφια, οι Αναξίμαδρος, Ίσανδρος και Κάσσανδρος βρέθηκαν μπλεγμένοι και κρεμασμένοι ανάποδα από ένα δένδρο. Αφού τους έκοψε η Αιολίδα τα σκοινιά όπως όπως και έσκασαν κάτω σαν τα καρπούζια, ο μικρός Νίκανδρος βάλθηκε να τη βοηθήσει να τους φροντίσει πριν πάρουν χαμπάρι οι γονείς.
Προς έκπληξη όλων, ήξερε ποια φυτά να χρησιμοποιήσει για να τους απαλύνει τον πόνο, πώς να δέσει τους επιδέσμους και τι αλοιφή να αλείψει στις πληγές για να επουλωθούν γρηγορότερα. Όταν τον κοίταξαν ευχάριστα σοκαρισμένοι, τους είπε με χαμόγελο πώς του άρεσε να διαβάζει και να μαθαίνει για τα βότανα και τις θεραπείες τους. Έκτοτε, όλοι οι μεγαλύτεροι τον βοηθούσαν με το φυτολόγιό του, ιδιαίτερα ο Μένανδρος που του ζωγράφισε όλα τα βότανα που του πήγαινε, γίνονταν «πειραματόζωα» στα μαντζούνια του και φρόντιζαν να τον προμηθεύουν με τα κατάλληλα βιβλία.
Τα μεγαλύτερα αδέρφια συσκεύθηκαν και αποφάσισαν πως το ταλέντο του Νικανδράκου δε θα πήγαινε χαμένο, έτσι η Αιολίδα και ο Εύανδρος πήραν επάνω τους τα δίδακτρα για την Ακαδημία Ράζναρυ. Ο Νίκανδρος έρχεται με σκοπό να μάθει όσο περισσότερα μπορεί, να γίνει ο καλύτερος και να τιμήσει την προσπάθεια των αδερφών του με τη δική του προσπάθεια.

Γονείς: Χάρις και Ωρίων Ιντούν
Αδέλφια: Αιολίδα, Αναξίμανδρος, Μένανδρος, Εύανδρος, Κάσσανδρος, Κλέανδρος, Ποίμανδρος

Δείγμα Γραφής:
Για άλλη μια φορά, ο χρόνος δεν είχε σημασία. Οι ώρες ήταν απλώς στάλες στα πέταλα της ζωής και κυλούσαν όπως οι δροσοσταλίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Νίκανδρος έκοψε το άνθος με προσοχή και ζήτησε συγγνώμη από τη γη με την καρδιά του. Αν μπορούσε, θα απέφευγε να το κόψει και να του στερήσει τη ζωή, ζωή έχουν και τα φυτά.

Το άφησε στις παλάμες του Μένανδρου με προσοχή και ο μεγαλύτερος αδερφός του που καταλάβαινε τις ευαισθησίες του, πήρε το άνθος και το έβαλε σε ένα ποτήρι νερό. Μπορεί να θυσιάστηκε για να το ζωγραφίσουν, αλλά θα του έδιναν έναν έντιμο θάνατο.

Η παρέα τους μεγάλωσε σε λίγο. Πρώτα ο Αναξίμανδρος και ύστερα ο Κλέανδρος, κάθισαν για να παρακολουθήσουν το Μένανδρο να δίνει πνοή σε άλλη μία ιδέα, αφού πρώτα αγκάλιασαν σφιχτά το Νικανδράκι τους, όπως τον έλεγαν χαϊδευτικά.