Καμία ντροπή!
Αλλά τι περιμένεις από τον Άρχοντα των Λουλουδιών και των Σαλατικών συνάμα; Σε οδηγεί η γύρη όπως ίπταται στον ανοιξιάτικο ουρανό και τρέχεις εσύ, μέλισσα, να βοηθήσεις τα λουλουδάκια να γονιμοποιηθούν. Πες ρε, σε οδηγεί η γύρη; Παραδέξου το, έτσι φτάσατε στη Θαλανίλ. Αυτές τις αηδίες περί Μανκουεντάνο που μελέτησε τα περάσματα να τα πεις στην άλλη την παρμένη από Ερίσνα που λαδώνει τα λέπια της, εγώ τα ακούω βερεσέ.
Αλλά τέτοιος ήσουν πάντα. Θα με βάλεις να νιώσω ευγνωμοσύνη που ξεκούνησες τα ατροφικά σου ποδαράκια, διότι τώρα μπορώ επιτέλους να σου μιλάω ελεύθερα και όχι με τους τίτλους μας. Μετά, θα γυρίσεις σε ανύποπτο χρόνο και θα μου πεις "Για να σου ευφράνω την καρδιά το έκανα" και θα είναι μπροστά ο Θούρμογκ, οπότε θα ξέρεις ότι με έχετε παγιδεύσει μεταξύ τύπων. Αμ δε!
Δε θα σε προσφωνήσω αγαπητέ μετά το χουνέρι που έκανες και γιατί δεν είμαστε πια στην αρχή του γράμματος, οπότε, αφήνοντας τον πρόλογο, ας περάσουμε στα σημαντικά. Έμαθα πως επισκέφθηκες το παιδί… από το παιδί! Έτσι λοιπόν, ενώ τα ασπρουλιάρικα χέρια σου δεν αξιώθηκαν να με ειδοποιήσουν για την υγεία σου και αν το τομάρι σου είναι ακόμη ζωντανό, το παλικάρι μας με ενημέρωσε ότι σε βρήκε υγιή και έλαβε το δώρο σου. Μου έστειλε επίσης και ένα αντίγραφο της έρευνάς του σχετικά με τη μεθοδολογία χειρισμού και ελέγχου του δώρου ώστε και αυτό να μη σπαταλιέται και να μην κουράζεται ο Θεραπευτής όταν είναι νέος. Αν βρεις χρόνο, θέλω να το μελετήσεις και μου στείλεις διορθώσεις και παρεμβάσεις, ίσως καταφέρω να πείσω τα λουλούδια σου να το δοκιμάσουμε.
Επίσης, επειδή δεν αντέχει η ματαιοδοξία σου να μην αφήσει το στίγμα της και στο τελευταίο χωριό, κάποιο πουλάκι μου ψιθύρισε πως η αφεντιά σου πήγε διακοπές σε νησιά εξωτικά. Σωστή απόφαση. Σε καιρούς χάους, οι απομονωμένες κοινότητες είναι εκείνες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από κρίσιμα εφόδια, όπως το δώρο που έχεις να προσφέρεις. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο σκοπός μας, να φτάνουμε σε εκείνους που οι πολιτικές περιφρονούν. Για καλή μας τύχη, το πουλάκι είναι αγαθό όπως γνωρίζεις και θεωρώ ότι έχτισε μία καλή σχέση με τον προορισμό των διακοπών σου, συνεπώς, αν μας χρειαστούν πεταγόμαστε με το πλωτό.
Θα σου γράψω για το σπίτι τώρα. Μπορεί να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει κάτω από τη σκεπή, μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει; Ίσως και να ενδιαφέρεσαι για την κατάσταση του κήπου σου τεϊοπότη φίλε μου. Τα μικρά λουλούδια σχεδόν μαράθηκαν, αλλά θα μεγαλώσουν. Άλλα το πήραν ψύχραιμα και άλλα όχι. Το μεγάλο αντέδρασε, δεν το καταλαβαίνει κανείς λέει, κλασικό σύμπτωμα εφηβείας. Άσε ένα πουγκάκι με αρωματικά ποτ πουρί κι εσύ αδερφέ μου, μία κάλτσα με ζαχαρωτά, κάτι, να γλυκάνεις τα παιδάκια. Χρειάστηκε να τραβήξω πάνω μου όλη την τσατίλα για να μη γίνει χαμός μαινόμενων εφήβων στο σπίτι. Όχι ότι τον αποφύγαμε τελείως, αλλά το βρήκαμε από αλλού. Ήταν ο σπόρος σου, αυτός που φύτεψες. Σε αυτό το σημείο θα σε συγχαρώ για τη σωστή σου πρόβλεψη, διότι ο σπόρος σου βλάστησε ένα κοτσάνι κυπαρισσί και πέταλα ασημένια. Μετά, τα έκανε όλα λίμπα. Αλλά εδώ προέβλεψα εγώ σωστά. Ξέρεις πώς είναι οι σπόροι αυτής της ποικιλίας, τους πετάς στα κατσάβραχα και φυτρώνουν στα βράχια. Δεν έχει σημασία πού φύτρωσε και υπό ποιες συνθήκες, σημασία έχει ότι οι γέροι ξύπνησαν ένας ένας. Με τη δική μου μάνα μιλήσαμε από παλιά και περίμενε τους άλλους να βγουν από τον ύπνο, των βαρβάρων σερβιρίστηκε ότι παρήγγειλε και των ψωνισμένων, συμφώνησε με πλασιέ γνωστής ζυθοποιίας, πράγμα που μας εξασφαλίζει την πλειοψηφία και επιτέλους θα αναζητήσουμε το μπαμπά σου.
Μην ξαναμάθω νέα από τρίτους! Στείλε πού είσαι, πώς είσαι, τι κάνεις, τι βρακί φοράς (αυτό να το παραλείψεις). Μείνε υγιής, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω να σε μαζεύω ημιλιπόθυμο από τα χαντάκια, έχουμε κι άλλες δουλειές.
Με εκτίμηση,
Το μοναδικό άτομο που μπορεί να αντέξει την ψιλή σου μύτη πάνω από δεκαπέντε λεπτά.
~
Η Γκρελντα έκλεισε προσεκτικά το λευκό φάκελο. Το βουλοκέρι δεν ήταν πράσινο, όπως το επίσημο χρώμα της Ακαδημίας, αλλά μπλε, να φαίνεται Βαλησίνικο και η σφραγίδα απεικόνιζε ένα αγριογούρουνο και τον ήλιο, σύμβολο παραπλανητικό και χωρίς καμία σημασία. Το γράμμα το έδωσε μόνη της στο πλοίο, αφότου έπλευσε για το Πορτμέιρ και γύρισε στην Ακαδημία με το Ανεμόπτερο.