Rasnarry Academy

Γκριλμγκρέλντα Γκροντ

Γκρέλντα

Όνομα: Γκριλμγκρέλντα Γκροντ

Φυλή: Νάνοι

Μέλος  Οικογένειας: Ναι

Ηλικία: 47
 
Φατρία: Εφευρέτες

Εμφάνιση Χαρακτήρα: Φήμες για τον αριθμό των νάνων που χύτευσαν το δικό τους περίτεχνο δαχτυλίδι αρραβώνων και το παρουσίασαν στον πατέρα της Γκριλμγκρέλντα υπάρχουν όσα και τα δαχτυλίδια που έσπασε με το σφυρί της και ξαναπέταξε στη λάβα. Όλες ξεκινούν με κοινό σημείο το οικογενειακό της όνομα, άλλες μιλούν για τα λίτρα μπύρας που μπορεί να κατεβάσει, λιγότερες για τα ξανθά μαλλιά και τα κοφτερά μπλε μάτια της. Στην πραγματικότητα, η Γκριλμγκρέλντα στα νιάτα της ήταν κελεπούρι, μιας και ενσάρκωνε τα πρότυπα ομορφιάς των νάνων. Τετραγωνισμένη και μυώδης, πόδια δυνατά για να σκαρφαλώνει στα βράχια, μπράτσα στιβαρά για να κουβαλά μεταλλεύματα, χέρια ατσάλινα που λιώνουν σίδερα και μυαλό ξυράφι. Υπερτυχερός ο άνδρας της που έγινε μέλος των Γκροντ και παντρεύτηκε μία από τους πρωτοπόρους Εφευρέτες της γενιάς της. Τυχερά και τα παιδιά τους με τέτοιους ικανούς γονείς. Της Γκριλμγκρελντα δεν της έλλειπε τίποτα μέχρι τον πόλεμο των χιλίων. Πλέον της λείπει ένα αριστερό χέρι από το βραχίονα και κάτω. Αντί να κλάψει όμως σαν μια απλή νοικοκυρά, η Γκριλμγκρέλντα άρπαξε το σφυρί και σαν γνήσια ανυποχώρητη Γκροντ, χώθηκε βαθιά στο εργαστήριο. Βγήκε καρβουνισμένη και με νέο προσθετικό μέλλος εξαιρετικού κράματος που συνδυάζει τιτάνια αντοχή και ανεπίτρεπτη ελαστικότητα. Παίρνει επίσης άπειρες προσθήκες μικροεξαρτημάτων όπως εκτοξευτές χειροβομβίδων, τρυπάνια και αναπτήρα για το τσιγάρο της μεταξύ άλλων.

Προσωπικότητα: Στα σαρανταεπτά της και με εμφανείς ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ακόμη αναλογίζεται την αλλοκοτιά των δίποδων ζώων, καθώς τους τοποθετεί στους τέσσερις άξονές της. Στα άκρα του οριζόντιου έχει τοποθετήσει τα χαρακτηριστικά έξυπνος και ευφυής και σε εκείνα του κάθετου έγραψε με τον ολοστρόγγυλο και συμμετρικό γραφικό της χαρακτήρα χαζός και ηλίθιος. Παραμένει αναποφάσιστη για το ποιο τεταρτημόριο είναι χειρότερο. Όταν φτάνει σε φιλοσοφικό αδιέξοδο καταλήγει πως τελικά την εξοργίζει το ψέμα και η οκνηρία, σωματική και πνευματική, δηλαδή όσα στερούν από το άτομο τον ελατό χαρακτήρα του.
Παραμένει πιστή στα ιδανικά της Φυλής της, δηλαδή ντόμπρες κουβέντες, τίμιες φιλίες και ενότητα στην οικογένεια. Σε καιρούς προβληματισμού θα ανάψει ένα πούρο, θα βλαστημήσει το γκρεμό και μετά θα δοκιμάσει άλλη προσέγγιση. Σε καιρούς ανταγωνισμού, θα χτυπήσει το βαρύ της χέρι στο τραπέζι και θα προκαλέσει σε διαγωνισμό μπύρας όποιον της πάει κόντρα. Λίγες ώρες μετά δε θυμάται κανείς γιατί διαφωνούσαν.
Απέχει από πολιτικά και πολιτικές, αλλά αρέσκεται στη συσσώρευση γνώσης και σε παντώς είδους σπαζοκεφαλιές, όπως όλοι οι Γκροντ που σέβονται τον εαυτό τους. Αν και δεν προέρχεται από το παρακλάδι της Άρντα της Γηραιής, χαίρει αστείρευτου σεβασμού από την οικογένειά της και βάζει συχνά μυαλό στην Άρντα και τη Ντιρά με μια μητρική γροθιά, για να σιγουρευτεί ότι παραμένουν στον ίσιο δρόμο.
 
Προϊστορία Χαρακτήρα:  Ο πατέρας της Γκριλμγκρέλντα θεωρείται ήρωας για την υπομονή του απέναντι στις αστείρευτες ερωτήσεις της μικρής έκδοσης της κόρης του. Διατυμπανίζει σε όλους πως αν δεν συνέχιζε να της θρέφει την περιέργεια δε θα μεγάλωνε να γίνει τρομακτικά εύφυης και πολυμήχανη. Δε θα έφτανε ποτέ να παρουσιάσει την πρώτη της εφεύρεση στα πέντε, ούτε θα έδινε το δικό της όνομα στη χημική ένωση από την οποία αποτελείται ο ένας Προστάτης της, ούτε θα κατασκεύαζε ποτέ τις πρώτες χειροβομβίδες Αιθέρα.
Η Γκριλμγκρέλντα δε χρειάστηκε να διαβάσει, χρειάστηκε να της τραβήξουν το βιβλίο από το χέρι. Όχι βιβλίο με εικόνες, αλλά βιβλίο χημείας, φυσικής, μηχανικής ή φιλοσοφίας, γιατί «στην επιστήμη, χωρίς φιλοσοφία και ηθική οδεύουμε στον αφανισμό» όπως είχε εξηγήσει και στο πιο πρόσφατο συμπόσιο Εφευρετών.
Ορόσημο στη ζωή της αποτέλεσε ο γάμος της με το σύντροφό της Θούρμογκ, που έμεινε άπειρα βράδια άϋπνος για να ακούσει κάποια τρελή σύλληψη με τη συνοδεία μεστού καπνού, όπως και η γέννηση των παιδιών της, Ζαλίνθα και Ούρουμ, που της φανέρωσε τη δημιουργική πλευρά της μητρότητας. Σε βαθιές σκέψεις την έβαλε για λίγο η απώλεια του χεριού της στον πόλεμο, ένα ταξίδι στο οποίο έμαθε πώς να χρησιμοποιεί τα μειονεκτήματα προς όφελός της και πόσο επιζήμια είναι η απληστία. Η Γκριλμγκρέλντα διδάσκει στην Ακαδημία Ράζναρυ τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, οκτώ μήνες και κάτι ημέρες, κάνοντάς την αρχαία σαν τον Αλάσσιο Φίλντοϊν και την Κασσάνδρα Καν.
Γονείς: Χγιούρντουμ και Μπένγκρο Γκροντ

Αδέλφια: Τούιγκιλ Γκροντ

Σύζυγος: Θούρμογκ Γκροντ

Παιδιά: Ζαλίνθα και Ούρουμ Γκροντ

Δείγμα Γραφής: «Όχι, δεν είμαι από τη γενιά της Άρντα της Γηραιής, ναι, παραμένω το ίδιο καθαρόαιμη Γκροντ. Ο Κράνβαλντ είχε τρεις κόρες, Μέρτα, Ζόρα και Μαρτίνα»
Ακούστηκε ένα κλικ. Εκεί που κανονικά θα ήταν ο αριστερός της καρπός ξεπετάχτηκε μια λεπτή, ατσάλινη στήλη από το προσθετικό της χέρι, το μαραφέτι, όπως το έλεγε. Πλησίασε με το τσιγάρο στα χείλη, σχεδόν το μασούσε. Φγουπ! Άναψε γρήγορα μια φλόγα που έκαψε την άκρη του τσιγάρου και γέμισε το δωμάτιο αναθυμιάσεις από τον παχύ καπνό. Τράβηξε μια βαθιά ρουφηξιά και επέστρεψε στην ομιλία της.
«Να διαβάζετε ιστορία, αλλιώς θα καταντήσετε φυτά», ξεφύσηξε κοφτά και ολοκλήρωσε, «και πάνω απ’ όλα μην καπνίζετε, κάνει κακό στην υγεία!»