Rasnarry Academy

Ιδιότητες πετρών?(Ανοιχτό)

Λύριεν Μαρκιέλ

 • Βαλησίνος
 • Καθηγητής
 • Level 16
 • Εφευρέτης
  • Προφίλ
  • ΦΧ
Η Λύριεν από μικρή κατασκεύαζε χρήσιμα και άχρηστα πράγματα.Ποτέ δεν καθόταν σε ησυχία.Ο παππούς της,ήταν καλλιτέχνης,οπότε της έμαθε παρά πολλά πράγματα.Θεωρητικά και πρακτικά.

Όμως για να εξειδικευτεί η Λύριεν στα κοσμήματα,πήγε σε ένα πολύ καλό εργαστήριο στο Σιλάλι.Ο μάστοράς της,είδε ότι έχει προοπτικές και την κράτησε σαν βοηθό του πολλά χρόνια.

Στην Ακαδημία,η Λύριεν άκουσε ότι οι πέτρες έχουν ιδιότητες.Αυτό δεν το ήξερε...Έπρεπε να μάθει πιο πολλά.Ίσως να εβαζε κι ένα μάθημα τέτοιο.

Ο καλύτερος χώρος για να μάθει κανείς,ήταν η Βιβλιοθήκη.Ξεκίνησε ,με την τσάντα της και ενα σημειωματάριο.Όταν μπήκε στη Βιβλιοθήκη..."Απο πού θα ξεκινήσω.Πού μπορεί να είναι τα βιβλία για τις ιδιότητες των πετρών." αναρωτήθηκε."Μα βέβαια,θα βρω κάποιον να με κατατοπίσει.Μακάρι να είναι η αρντα εδώ και να έχει χρόνο".

Άρχισε να ψάχνει σαν χαμένη τους διαδρόμους,ώσπου έφτασε σε εκείνον με τα Ιστορικά βιβλία.Και βέβαια,η αρντα ήταν εκεί!

-Άρντα,καλά είσαι?Μήπως έχεις λίγο χρόνο?Θέλω τη βοήθειά σου,είπε η Λύριεν με σιγανή φωνή και ενα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.Ήταν πολύ χαρούμενη που την βρήκε!!!


Άρντα Γκροντ

 • ΣΤ' Έτος
 • Ιστορικός
 • Level 6
 • Νάνος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
Κατέβηκε αθόρυβα από τη σκάλα, τόσο ανεπαίσθητα τα πατήματα της που δε θα πίστευαν ότι είναι Νάνος. Όταν δεν επιδίδονταν σε μέγιστες κατεργαριες με τον αδερφό της, η Άρντα σοβάρευε αφύσικα πολύ, έπαιρνε το ύφος της σοφής γιαγιάς της, κερδίζοντας επάξια το προσωνύμιο "γριά". Δεν την πείραζε καθόλου όμως, σπάνια ζοριζονταν οι Νάνοι με παρατσούκλια και πειράγματα.

Η "γριά" πλησίασε το χαμηλότερο ράφι. Πλησίασε προσεκτικά με το κερί, μελετώντας σχολαστικά τους τίτλους στα δεσίματα δυσβάσταχτων τόμων. Το χέρι της κινήθηκε από την επιθυμία να αγγίξει τους τίτλους και τα χρυσά δεσίματα, μα σταμάτησε στον αέρα. Όσο κι αν θαύμαζε τέτοια κρυμμένα έργα τέχνης, γνώριζε καλύτερα από όλους ότι τα παλιά βιβλία φθείρονται γρηγορότερα όταν τα αγγίζουν πολλά χέρια. Έμεινε λοιπόν να τα διαβάζει με σμαραγδένια μάτια, μαγεμένα από τη γνώση αιώνων, λαμπυρίζοντας στα πεταρισματα της φλόγας.

Αναζητούσε κάτι σχετικά σπάνιο, από εκείνα τα θέματα που λίγοι ασχολούνταν, αλλά που πρόσφατα είχαν απασχολήσει την Ακαδημία, το τάγμα του επτάκτινου αστεριού. Λίγοι ασχολήθηκαν με το θέμα, καθώς ο πόλεμος με πένες ήταν λιγότερο συναρπαστικός από τον πόλεμο με σπαθιά, αν και εξίσου χρήσιμος, ίσως σωτήριος, όπως και η πρόγονος της είχε διδάξει.  Η εμπειρία της είχε διδάξει ότι δεν έπρεπε να ψάξει απευθείας για το τάγμα με το όνομα του. Αρχικά, την ενδιέφερε να βρει τυχόν αναφορές σε αδελφότητες με τις στολές που η Καθηγήτρια Καν της είχε περιγράψει μετά την επιστροφή τους από τη Μεβαίρ. Κοίταξε λοιπόν τα βιβλία που μελετούσαν το θέμα κατά την εποχή του Μεγάλου Πολέμου. Ο τίτλος "Αχαρτογράφητες επιρροές στη διαμόρφωση της πολιτικής σκηνής των Βαλησίνων στην αρχή της χιλιετίας" από το Σοβερίνο περιπλανώμενο μελετητή Ραζ Ναγκίσα, την έπεισε να το διαβάσει.

Τράβηξε το δερματόδετο τόμο με ευλάβεια, επιτρέποντας στους διπλανούς να καθίσουν ομαλά ο ένας πάνω στον άλλο και να μην καταρρεύσουν. Μια γνώριμη φωνή την έβγαλε από τις σκέψεις της.  Έστρεψε το ονειροπόλο βλέμμα της στην Καθηγήτρια Μαρκιέλ.

"Καλησπέρα σας Καθηγήτρια," ψιθύρισε σχεδόν ξεψυχισμένα. Ο θόρυβος δεν ήταν ευπρόσδεκτος στο ναό της γνώσης. "Πώς θα μπορούσα να σας βοηθήσω;" της απάντησε πρόθυμα.


Λύριεν Μαρκιέλ

 • Βαλησίνος
 • Καθηγητής
 • Level 16
 • Εφευρέτης
  • Προφίλ
  • ΦΧ
"Πώς θα μπορούσα να σας βοηθήσω?" ρώτησε πρόθυμα η Άρντα.Η Λύριεν χαμογέλασε δειλά...
"Αρντα,είσαι από τις καλύτερες μαθήτριες.Θα ήθελα να στηριχτω επάνω σου σε κάτι."

Η Λύριεν,ένιωθε λιγάκι άβολα.Πώς θα μπορούσε να  πει ότι δεν ήξερε κάτι,χωρίς να εκτεθεί...Πάντα διάβαζε,πάντα ενημερωνόταν για τις τεχνικές,αλλά σαν καθηγήτρια πλέον,δεν έπρεπε να δείξει ότι δεν έχει ακούσει καν ότι οι πέτρες έχουν ιδιότητες.Κάποιοι μαθητές ήθελαν να αυξήσουν τη δύναμη των όπλων ή των κοσμημάτων,και εκεί άκουσε για αυτό το ζήτημα πρώτη φορά.

Έπλεξε λίγο τα χέρια της...Μετά έξυσε λίγο το κεφάλι της...Στηρίχθηκε στο ένα πόδι και μετά στο άλλο...Έπρεπε να μιλήσει όμως,η Αρντα την κοιτούσε τόση ώρα που η Λύριεν σκεφτόταν...

"Λοιπόν,θα ήθελα να με βοηθήσεις να βρω βιβλιογραφία σχετική με τις πέτρες.Ξέρεις καλά τη Βιβλιοθήκη,ίσως να έχει πάρει κάτι το μάτι σου το έξυπνο!!!" της είπε και της έκλεισε το μάτι.
"και ίσως να ξέρεις κι εσύ κάτι για τις ιδιότητες που έχουν!!!Ξέρεις???" την ρώτησε με αγωνία.


Άρντα Γκροντ

 • ΣΤ' Έτος
 • Ιστορικός
 • Level 6
 • Νάνος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
«Και γιατί αγχώνεστε;» ρώτησε ειλικρινά, «υπάρχει κανείς που να τα ξέρει όλα;»

Σήκωσε το δεξί φρύδι και χαμογέλασε. Τα μάτια της έγιναν βαθύτερο πράσινο καθώς στράφηκε προς τον τομέα της γεωλογίας. Οι διάδρομοι που φιλοξενούσαν τους θησαυρούς της καθηγήτριας Μαρκιέλ σπάνια δέχονταν επισκέψεις, εύκολα το καταλάβαινε κανείς από τους τίτλους των βιβλίων και τις σχεδόν άθικτες πλάτες τους.

«Κράματα Μετάλλων, Φυσικές Ιδιότητες Υλικών, Κλίμακες Σκληρότητας και Τοπολογία», της τράβηξαν για λίγο την προσοχή. Σημείωσε νοητά ότι θα μπορούσε να κάνει μία εργασία πάνω στο αντικείμενο στο άμεσο μέλλον. Ήξερε ήδη με ποιον ή μάλλον, με ποια Σοβερίνη θα τη μοιράζονταν, τροφή για συζήτηση πάνω στην παραξενιά που οι δυο τους μοιράζονταν.

Στην αρχή μίας μεταλλικής σειράς ραφιών, η Άρντα έψαξε για ενδείξεις. Αναρωτήθηκε γιατί χρησιμοποιούσαν τις σιδερένιες ράγες στο συγκεκριμένο τομέα, αφού τα βιβλία δεν απομακρύνονταν με μεγάλη συχνότητα από τα σημεία εκείνα. Ύψωσε το βλέμμα της λίγο ψηλότερα, εκεί που κανονικά θα κοίταζε ένας άνθρωπος. Πέτυχε διάνα! «Γαβ- μέχρι και Γου-»

«Γαβ- ;» ο τίτλος τριβέλιζε επικίνδυνα το εύστροφο μυαλό της, κινούμενη προς το επιθυμητό ράφι.

«Πραγματικά, θέλω να ξέρω ποιο ρημαδοβίβλιο ξεκινά με Γαβ- και τι στα κομμάτια λέει;»

Για καλή τύχη της καθηγήτριας Μαρκιέλ, η Άρντα ήξερε ποιο τίτλο να ανασύρει.

«Ορίστε», της ανακοίνωσε χαμηλόφωνα και της παρέδωσε το χοντρό βιβλίο, «Γεμολογία και Ιδιότητες Εξορυγμάτων. Θα σας πείραζε να το απολαύσουμε παρέα;»   


Λύριεν Μαρκιέλ

 • Βαλησίνος
 • Καθηγητής
 • Level 16
 • Εφευρέτης
  • Προφίλ
  • ΦΧ
Η Λύριεν ακολουθούσε την Άρντα στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης.Η Άρντα κοντοστάθηκε σε έναν συγκεκριμένο.Σήκωσε το φρύδι γιατί κάτι της έκανε εντύπωση.Κοίταξε η Λύριεν και είδε ότι ξεκινούσε βιβλίο από Γαβ-.Χαμογελώντας,συνέχισαν την αναζήτησή.Και ναι,η Άρντα φυσικά και το βρήκε.

Η Λύριεν το χάιδεψε στη ράχη και το ξεφυλλισε.Το έφερε μπροστά στη μύτη της και χαμογέλασε.Την τρέλαινε η μυρωδια απο τα παλια βιβλία.Παλιες γνωσεις που έρχονταν στο φως και έμπαιναν στο μυαλο.

Ο τίτλος ηταν "Γεμολογια και ιδιότητες εξορυγμάτων".Η Λύριεν δεν το είχε διαβάσει το συγκεκριμένο.Όταν η Άρντα πρότεινε να το απολαύσουν παρέα,η Λύριεν χάρηκε.

-Άρντα,ευχαρίστως να το δούμε μαζί!Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να σε ενδιαφέρει βιβλίο με τέτοια θεματολογία.

Η Λύριεν κάθισε στο τραπέζι πίσω τους και έκανε χώρο για να την συντοφευσει η Άρντα.Έπιασε τα μακριά της μαλλιά για να μην τις ενοχλούν,άνοιξε την τσάντα της και έβγαλε την πένα και το τετράδιο της.Τώρα ήταν ετοιμη.
Γύρισε το καφέ φθαρμένο εξώφυλλο και μπήκε στα περιεχόμενα.

Όπως όλα τα βιβλία γεμολογιας,ξεκινούσε με την δημιουργία του κόσμου.Ακολουθούσε το κεφάλαιο για τους σεισμούς και τις τεκτονικές πλάκες.Εκεί ήταν φυσικά και τα ηφαίστεια,που έγραφε για την δημιουργία των πετρωμάτων και των ορυκτών.
Τα μάτια της Λύριεν έτρεχαν στην σελίδα με τα περιεχόμενα.Έψαχνε να βρει μια λέξη."Ιδιότητες".Στη συνέχεια έγραφε για τους γεμολογους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν.Μετά είχε ένα χάρτη με τα σπουδαιότερα κοιτάσματα.

Η Λύριεν είχε αρχίσει αρχίσει να κουνά νευρικά το πόδι της και να δαγκώνει τα χείλη της.

"Άρντα ...Δεν ψάχνω γενικές γνώσεις για την γεμολογια.Έχω διαβασει Πολλά Βιβλία τέτοια.Εχω παρακολουθήσει και μαθηματα γεμολογιας και αδαμαντολογιας στο Σιλάλι.Θέλω κάποιο βιβλίο που δεν το βλέπουν όλοι.Μόνο με τις ιδιότητες.Λες να είναι στο σκοτεινό διάδρομο πισω?" είπε χαμηλόφωνα στην αγαπημένη της μαθήτρια.


Άρντα Γκροντ

 • ΣΤ' Έτος
 • Ιστορικός
 • Level 6
 • Νάνος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
«Φυσικά και με ενδιαφέρει, ότι μπορεί να χορτάσει την πείνα μου για γνώση με ενδιαφέρει», ψιθύρισε η Άρντα και κάθισε δίπλα στην καθηγήτρια Μαρκιέλ.

Σκοπός της δεν ήταν να διαβάσει εκ νέου το βιβλίο, καθώς το είχε διαβάσει και παλιότερα, αλλά να βοηθήσει την καθηγήτρια σε περίπτωση που το χρειαζόταν. Την παρατήρησε να ξεφυλλίζει με ενδιαφέρον, αλλά προς απογοήτευσή της, έριξε μόνο μερικές κλεφτές ματιές, πιστεύοντας, όπως η πλειοψηφία των αναγνωστών ότι οι περιγραφές του συγκεκριμένου βιβλίου περιορίζονταν στα ιστορικά και καθαρά δομικά χαρακτηριστικά των πετρωμάτων.

Γέλασε από μέσα της. Ήξερε ότι η καλόκαρδη καθηγήτρια θα τη χρειάζονταν. Παρόλα αυτά, ήταν αρκετά συνετή να στραφεί για καθοδήγηση στο καταλληλότερο άτομο και η Άρντα, με μεγάλη της χαρά, ήταν εκεί για να τη διαφωτίσει. Δεν απάντησε στην καλλιτεχνική Εφευρέτρια, παρά μόνο έπιασε στα χέρια της το βιβλίο και το γύρισε στο τελευταίο ένα τρίτο των σελίδων, δείχνοντάς της με το χέρι ότι ήταν κενές.

«Αγαπητή μου καθηγήτρια, όποιος βιάζεται γερνά σαν Άνθρωπος», η φωνή της παιχνίδισε σε χαμηλές συχνότητες. Η Άρντα ψηλάφισε τις κενές σελίδες με το δείκτη της και παρότρυνε και τη Λύριεν να διαπιστώσει το διαφορετικό τους πάχος.

Την άφησε εκεί, στη χαρά της ανακάλυψης, ακριβώς όπως την είχε βιώσει και η ίδια κάποια στιγμή. Η σπιρτόζα ιστορικός πλησίασε μία από τις γυάλινες προθήκες κοντά στα αναγνωστήρια. Άνοιξε το τζάμι προσεκτικά, βγάζοντας ένα ιδιαίτερο κρυστάλλινο μελανοδοχείο από το δεύτερο ράφι. Το δοχείο καθεαυτό δεν είχε τίποτα παράξενο, ήταν μία κρυστάλλινη υποδοχή για το αίμα των γραπτών, το μελάνι, όπως και όλα τα μελανοδοχεία της ηπείρου. Η παραξενιά του εντοπίζονταν στο περιεχόμενό του, που η Άρντα σήκωσε επιδεικτικά απέναντι στη φλόγα του κεριού. Το φως διαθλάστηκε στα πάχη των δύο διαφορετικών επιπέδων και συστάσεων του κρυστάλλου και του υγρού, πιτσιλίζοντας παράξενες αναλαμπές στο γραφείο γύρω τους. Πρασινωπές ανταύγειες εμφανίζονταν εδώ κι εκεί, μέρος των φωτεινών ακτίνων, η προέλευσή τους από το μελάνι που παρέμενε διάφανο. Η Άρντα εξήγησε χαμογελώντας πονηρά.

«Η γνώση των τεχνών δεν ήταν πάντα προσιτή σε όλους. Ακόμη κι αν ένας απλός μελετητής αναζητούσε τη γνώση, οι κάτοχοί της φρόντιζαν να την προφυλάξουν από αυτούς που θεωρούσαν ότι θα την κακομεταχειρίζονταν. Να μία χρήσιμη πληροφορία κυρία καθηγήτρια. Το ξέρατε ότι πριν το Μεγάλο Πόλεμο, πολλά τέτοια βιβλία γράφονταν σε δύο επίπεδα;
Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτό που κρατάμε στα χέρια μας. Στον απαίδευτο αναγνώστη φαίνεται –και είναι- ένα απλό βιβλίο γεμολογίας με πολλές σελίδες για σημειώσεις στο πίσω μέρος του. Δεν είδαμε πουθενά συγκεκριμένες ιδιότητες για τα πετρώματα κι όμως το αναφέρει στον τίτλο. Να λάβουμε υπόψη μας ότι εκείνη την εποχή, ο όρος ιδιότητες δεν αναφέρονταν στις δομικές τους ιδιότητες, αλλά στις μαγικές τους; Ερχόμαστε αντιμέτωπες με ένα αίνιγμα»

Η Άρντα έσυρε το διάφανο μελανοδοχείο πλάι στο βιβλίο. Η λεπτή, σιδερένια ράβδος που τράβηξε από το εσωτερικό του δεν ήταν πένα. Προς μεγάλη της ευχαρίστηση, η ράβδος είχε για τελείωμα ένα μέτριο πινελάκι. Χωρίς να διστάσει, η Άρντα πέρασε το βουτηγμένο πινελάκι πάνω από το κομμάτι της σελίδας όπου θα ανέμενε κανείς να βρίσκονται οι πρώτες σειρές. Φύσηξε απαλά και εξήγησε λίγο περισσότερο στην καθηγήτρια, περιμένοντας να απορροφήσει η σελίδα τη διάφανη μελάνη.

«Μελάνη με κόκκους σμαραγδιού. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε κυρίως από Νάνους συγγραφείς που ήθελαν να κρατήσουν τις μαγικές ιδιότητες των πετρών μακριά από τους εχθρούς τους, τα Ξωτικά. Χρειάζεται υπομονή η διαδικασία, αλλά θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα»

Η Άρντα πέρασε γρήγορα το κερί πάνω από τη σελίδα και εξήγησε ότι με λίγη θερμότητα, τα μόρια των σμαραγδιών ενεργοποιούνταν και εξέπεμπαν φωταύγεια. Στην επιφάνεια της σελίδας σχηματίστηκαν οι πρώτοι καλλιγραφικοί χαρακτήρες. Το μελάνι με το οποίο είχαν πρωτογραφτεί, εξέπεμπε χαλκορόδινες χροιές, κατά πάσα πιθανότητα, αποτέλεσμα της αντίδρασης των σμαραγδιών με κάποιο από τα συστατικά του χοντρού χαρτιού.

«Τοπάζι, η πέτρα της αναζήτησης δύναμης.
Έχει καταγραφεί από την απαρχή των εκσκαφών της Κόνραμ, ότι το δέσιμο του τοπαζιού σε σπαθιά και ασπίδες, τους χάριζε μία καλή ποσότητα δύναμης. Πολλές κυρίες προτίμησαν να δέσουν τα στιλέτα τους με γαλάζιο τοπάζι, προσδίδοντάς τους δύναμη που έλλειπε από τις ίδιες, για να μπορούν να αμύνονται κατά των εχθρών. Από Σοβερίνικα αρχεία έχει δειχθεί ότι το δέσιμο του τοπαζιού σε τόξο, κάνει τις βολές των μικρόσωμων πολεμιστών θανατηφόρες...»


Η περιγραφή συνέχιζε για τις μαγικές ιδιότητες του τοπαζιού, αποκαλύπτοντας τις χρήσεις του σε όπλα ανά τους αιώνες. Οι δύο αναγνώστριες έπρεπε να ξαναβουτήξουν το πινελάκι πίσω στην αόρατη μελάνη του για να μάθουν περισσότερα. Σίγουρα, το βιβλίο έδινε πληροφορίες και για τις υπόλοιπες μαγικές πέτρες.

«Πώς σας φαίνεται;» τα μάτια της Άρντα έλαμπαν με ενθουσιασμό που ήλπιζε ότι και η Λύριεν μοιράζονταν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2020, 12:26:20 μμ by Άρντα Γκροντ »


Λύριεν Μαρκιέλ

 • Βαλησίνος
 • Καθηγητής
 • Level 16
 • Εφευρέτης
  • Προφίλ
  • ΦΧ
Η Λύριεν μέσα στο ημίφως,παρακολούθησε τα μικρά δάκτυλα της Άρντα,καθώς χαιδευαν,σχεδόν ευλαβικά τις κενές σελίδες.Έπιασε τις σελίδες μετά από την παρότρυνση της Άρντα και...ναι ήταν αλλιώτικες.Σε κάποια σημεία ίσως και πιο θαμπές.

"Όποιος βιάζεται,γερνά σαν άνθρωπος" είπε η Άρντα.

Η Λύριεν παρατηρούσε όλη τη διαδικασία που έκανε η Άρντα.Της κουνούσε καταφατικά το κεφάλι σε αυτά που έλεγε.

Όταν είδε το μελανοδοχειο με το πινέλο...σίγουρα φάνηκε η Βαλησινή καταγωγή της.Τα λέπια στο χέρι της κουνηθηκαν,το στόμα της ήταν ορθάνοιχτο και τα μάτια της γουρλωμένα.Ήταν ακριβώς σαν ένας κοκοβιος.

Διαβάζοντας λίγο για το τοπάζι,καταλαβε τι έκανε ο παππούς...
"Ξέρεις Άρντα" είπε στην μικρή,καθώς έκατσε στο πάγκο για να διαβάσει πιο σωστά,"ο παππούς μου είχε φτιάξει μια μικρή σοφίτα στο σπίτι μας.Με χρωματιστά παράθυρα.Όταν ήθελε να "ζωγραφίσει",πήγαινε εκεί.Εγώ του φώναζα ότι θα χαλάσουν τα μάτια του με το ημίφως και μου απαντούσε γελώντας, αχ μια μερα θα εισαι έτοιμη να σου πω...Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν ζωγράφιζε!!!"

"Τελικά ήταν σωστή η σκέψη μου να βρω εσένα να με βοηθήσεις!!!Θα κάτσεις να κρατήσουμε σημειώσεις για τα βασικά πετράδια που θα χρειάζονται τα όπλα?"
Η Λύριεν έκατσε αναπαυτικά,πήρε το σημειωματάριο της μπροστά της και χαμογέλασε στην Άρντα.
"Ναι,το ήξερα ότι έκρυβαν πάντα διάφορα.Οι βασιλείς έχουν τον δικό τους προσωπικό αργυροχρυσοχοο.Τον βάζουν σε ένα δωμάτιο του παλατιού και δεν έχει επισκέπτες ποτέ,παρά μόνο όταν τελειώσει η ειδική παραγγελία."