Rasnarry Academy

[Quest] Γκραχλ Ι- Εξερευνώντας


Όλυξ Μιντάριος

 • Δ' Έτος
 • Πολεμιστής
 • Level 8
  • Μηνύματα: 303
 • Άνθρωπος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία Το Θέμα του Μήνα, Οκτώβριος 2019 Ολοκλήρωση του Event, Η Γιορτή του Κόκκινου Φεγγαριού
Καθόταν αμέριμνα και έτρωγε ένα καρότο, λίγο πριν ξεσπάσει ο μεγάλος σάλος. Έβλεπε εδώ και ώρα να μπαινοβγαίνουν μαθητές και καθηγητές στη βιβλιοθήκη,  κι άκουγε τη φασαρία και τον ενθουσιασμό τους, όμως εκείνος δεν είχε καμία διάθεση να μπει. Ήταν το διάλειμμα του.

Όταν η σκιά του γερακιού απλώθηκε στο προαύλιο,  έτρεξε κι εκείνος να καλυφθεί, και βλέποντας το τεράστιο, επικίνδυνο πλάσμα, ζύγιαζε κατά πόσο έπρεπε να του επιτεθεί ή όχι. Μέχρι που…

"Άστους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Δεν είναι δουλειά μας", άκουσε τη Σαγιάνε να λέει στον Καντγ'ορντίν και να κάθεται ανέμελη. Αυτομάτως ηρέμησε κι ο ίδιος, αφού το μεγαλόπρεπο πλάσμα τελικά δεν ήταν απειλ-

ΚΡΑΑΑΚ, ακούστηκε ένα άγαλμα να σπάει σ'ένα τοίχο. Άρπαξε ένα ξύλινο παγκάκι εκεί κοντά, και ξεφυσώντας, το έκανε αυτοσχέδια ασπίδα για να καλυφθεί από τα ιπτάμενα θραύσματα από πέτρα, σοβά και μάρμαρο, καθώς το προαύλιο είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Βογκώντας,  μετακίνησε την ασπίδα-παγκάκι αρκετές φορές, για να καλύψει μερικούς μικροετείς μαθητές που είχαν παραλύσει τόσο από το φόβο που δεν έβρισκαν καν καταφύγιο από την οργή του τεράστιου γερακιού.

Όταν καταλάγιασε ο χαμός, σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπο του και παρακολουθούσε προσεκτικά, μέχρι να βεβαιωθεί πως τα πράγματα επανήλθαν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς. Ικανοποιημένος με την ηρεμία, χωρίς να περιμένει καν να ακούσει το μήνυμα -Αν θέλουν να μας το πουν θα μας ψάξουν, αν δεν θέλουν δεν έχει νόημα να ρωτήσω τώρα, σκέφτηκε με περισσή σοφία-, έτρεξε προς την επόμενη προπόνηση, εκεί που τον βρήκε η Χελένα.

Πριν φύγει, την άρπαξε απαλά από το χέρι για να τη σταματήσει και να της πει, "Ήρθε η ώρα να δούμε πόσο καλά τα καταφέραμε οι δυο μας. Όμως, να ξέρεις, ό,τι και να γίνει… σ'ευχαριστώ για όλα."
 • Rate x 1    Brilliant    Great x 1    Agree    Winner    Hot    Confused (List of Rates | 3 Αποστολή Σύνολο)


Γκλίριον Νάντριελ

 • Ιστορικός
 • Καθηγητής
 • Level 17
  • Μηνύματα: 771
 • Ξωτικό
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Φεβρουάριος 2020 Η Πένα του Μήνα, Δεκέμβριος 2019 Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία
Συμμάζεψε τη σκέψη του και πήρε μερικές βαθιές ανάσες, ο εξαερισμός του χώρου, αν και υπόγειος, ήταν επαρκής, πάντα σε σχέση με την υγρασία. Ξαναγύρισε στις πηγές του. Τα επόμενα χρόνια και των δύο αναλώθηκαν σε ζητήματα της Ακαδημίας, έως το 1067. Προσωπικές σχέσεις καθηγητών, Σοφών, γενικές πληροφορίες και λοιπά τετριμμένα πράγματα. Το πιο σημαντικό ζήτημα ήταν η εκτεταμένη ξηρασία του 1065, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τις σοδιές βοτάνων και λοιπών υλικών μεταφέροντας πίεση στον τομέα των θεραπευτών καθώς με την πειρατεία σε έξαρση, ήταν πολ΄΄υ δύσκολο το θαλάσσιο εμπόριο, πέρα από τις κοντινές βαλησίνικες ακτές.

Κάποια στιγμή βρήκε ένα ερωτικό ραβασάκι της Θέλμα και χαμογέλασε.
28 Ορίνα 1067.
Αγαπημένη μου Θέλμα...

Ένα τυφλό κορίτσι, έχει ένα όνειρο, να δει χωρίς κίνδυνο, το πάνλευκο φως των αστεριών,
Όμως πως θα μπορούσε, πως να ξεφύγει τους κινδύνους, κυνηγώντας την ευτυχιά χωρίς αυτή την αίσθηση,
Το φως είναι μουσική που φτάνει έως την ψυχή, δεν χρειάζονται μάτια, απλά σώπα και άκου,
Άνοιξε την καρδιά σου, κλείσε τους φόβους, ακολούθα εκείνους τους λόγους που το κάνουν αληθινό


Αυτή τη μελωδία και την αλήθεια της ακούω εδώ και καιρό,
σαν χαμογελάς, σαν απολαμβάνω την αύρα σου καθώς περνάς από κοντά μου
απαλή σαν δροσοσταλίδα την αυγή καθώς χαϊδεύει τα ροδοπέταλα πριν χαθεί,
δεν θα σε αφήσω να χαθείς
... Γκάτλιν...
 
Έκλεισε τα μάτια του και αναλογίστηκε τον τρυφερό έρωτα εκείνης της εποχής, μέσα στην ελπίδα και στο φως του κόσμου, όλα τα πλάσματα να πασχίζουν να αφήσουν το σκότος στην άκρη και να βουτάνε δίχως φραγμούς στις ομορφιές και τις ελπίδες του νέου τότε κόσμου. Πόσο μακρινό του φαινόταν, πόσο σκληρό το σήμερα, πόσο αβέβαιο το αύριο. Τίναξε το κεφάλι του για να επανέλθει.

Το 1068 ο Βράντελ ξεκίνησε να περιγράφει ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες από το Πορτμέιρ, αυξήθηκαν ραγδαία οι επισκέψεις στο μνημείο των σοφ΄ων και ξεκίνησαν να οργανώνονται από την ενδοχώρα ολόκληρα καραβάνια και προσκυνήματα για αυτό το σκοπό...

1069 (Βράντελ)
Πραγματικά έχει αρχίσει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο αυτό το πράγμα. Όπως με ενημερώνουν, το νησί μας πλημμυρίζει συνεχώς από κόσμο που δεν έχει καμία άλλη διάθεση πέρα από το να επισκεφτεί το μνημείο. Κατασκηνώνουν, και περνούν ώρες ατελείωτες μέσα στο φυσικό σπήλαιο. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν όμως αυτή την περίοδο λείπουμε με τη Θέλμα στη χώρα των νάνων για έρευνα. Όταν με το καλό γυρίσουμε θα πρέπει επειγόντως να ψάξουμε και να βρούμε τι συμβαίνει καθώς η Ακαδημία δεν μας δίνει πληροφορίες.

Η Θέλμα παραδόξως δεν περιέγραφε κάτι σχετικό όντας επικεντρωμένη στο έργο της. Είναι υπέροχο να τη βλέπεις να μιλά για την ιστορία.

1069 (Θέλμα)
 Η ιστορία δεν είναι απλώς μία συλλογή πληροφοριών για το παρελθόν και κάνουν μεγάλο λάθος όσοι, ακόμα και του είδους μας, επιμένουν να τη βλέπουν έτσι. Η ιστορία είναι η καταγραφή της εξέλιξης της σκέψης, η οποία σκέψη οδηγεί στα γεγονότα. Δεν αναλώνεται στο να γνωρίσει αλλά στο να κατανοήσει το παρελθόν. Κατανοώντας την πραγματικότητα των ανθρώπων που προηγήθηκαν μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους με τους οποίους βλέπουμε το σήμερα από τη σκοπιά μας και ενδεχόμενη συμβολή μας στην περαιτέρω πρόοδο. Είναι τόσο γοητευτική σκέψη, όταν αντιλαμβάνομαι την ιστορική προοπτική της τωρινής μας συνείδησης, με βάση την εξέλιξή της από το παρελθόν στο τώρα. Ένα τώρα όπου μέχρι να περάσει η ιερή διεργασία και να γίνει κάποτε, μας προμηθεύει συνεχώς με ερεθίσματα σκέψης και προβληματισμού πάνω στην έρευνα.

Η Θέλμα συνέχισε να μιλά για την ιστορία και στις επόμενες καταγραφές της, το έτος που ακολούθησε.

1070 (Θέλμα)
Για να κατανοήσει κάποιος την ιστορία, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσει να αντιληφθεί τα μέσα με τα οποία αναπτύχθηκε ο τρόπος που βλέπουμε καθημερινά τον κόσμο γύρω μας. Ξεκινώντας από το ερώτημα, πως δημιουργήθηκε η πραγματικότητα που βιώνουμε ως άμεσο παραγωγικό αποτέλεσμα εκείνων που έζησαν πριν από μας; Αυτό το απέραντο απροσδιόριστο πριν, που χάσκει δίχως όρια, είναι αναγκαίο να διασχιστεί εμπειρικά ώστε να καταλήξει ο σύγχρονος νους σε μία μέθοδο οικοδόμησης συναίνεσης, με πιο απλά λόγια σε μία μέθοδο εξερεύνησης, η οποία μεθοδικά σε σε ωθεί στο πριν για να φτάσεις στο σήμερα. Και αφού εδραιώσουμε ένα σημείο στο παρελθόν, ερχόμαστε ξανά μεθοδικά και εμπειρικά στο παρόν, φέρνοντας μαζί μας όλα τα φίλτρα και τα εφόδια που ανακαλύψαμε στο διάβα μας, κατακτώντας την κορυφή της ιστορικής αντίληψης μέσα στο χώρο και στο χρόνο.

Ο Βράντελ από την άλλη όμως συνέχιζε να ανησυχεί, μέχρι το 1072 όπου και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στην Ακαδημία και πήγαν να βιώσουν οι ίδιοι το περίεργο φαινόμενο που ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα στο ιερό μνημείο της Ακαδημίας.

1072 (Βράντελ)
Μείναμε άναυδοι, καθώς περνούσαμε μέσα από το χαμό του κόσμου για να φτάσουμε στο σημείο του ιερού. Κανένας ναός θεού, δεν παρουσίασε αυτή την εικόνα για χρόνια, ειδικά μετά τον πόλεμο. Φτάνοντας μαζί με τη Θέλμα, το Βαλησίνο πολεμιστή Αρνού και τον άνθρωπο θεραπευτή Μιρέο, δοκιμάσαμε γρήγορα να μπούμε μέσα στη σπηλιά. Όμως ήταν άδικος ο κόπος. Με θλίψη, ανακαλύψαμε πως ο χώρος είχε καταληφθεί από κάποιον ο οποίος ασκούσε επιρροή στη μάζα και συνεχώς δεχόταν ακολούθους, καθώς η εισροή προσκυνητών στο σημείο ήταν αδύνατο να διακοπεί. Γρήγορα κοίταξα τη Θέλμα και της έριξα την κάπα του θεραπευτή, ενώ της έδωσα και το εγχειρίδιο του πολεμιστή για παν ενδεχόμενο. "Είσαι η μόνη που μπορείς να περάσεις απαρατήρητη, δες τι συμβαίνει." Εκείνη δεν δίστασε, κουκουλώθηκε και σφήνωσε στο ρεύμα των προσκυνητών που έμπαιναν μέσα στο ιερό του ναού.

Σε εκείνο το σημείο σταμάτησε να διαβάζει και έψαξε να βρει μήπως η Θέλμα είχε κάτι να αναφέρει για το περιστατικό. Ξανά η νανική διάλεκτος δεν βοήθησε στην ανάγνωση, όμως είχε ήδη φροντίσει και εκείνη να περιγράψει στην κοινή το τι έζησε μέσα στη σπηλιά.

1072 (Θέλμα)
Μπαίνοντας στη σπηλιά, τρόμαξα με το χώρο, σκηνές, αντίσκηνα και παντού πρόσωπα από όλες τις φυλές να είναι στραμμένοι προς το μνημείο. Άλλοι να προσεύχονται, άλλοι να μετανοούν, άλλοι να ψέλνουν. Αρκετά περίεργα πρόσωπα και βλέμματα και υπεράριθμος αριθμός οπλισμένων ατόμων, για κάτι τόσο ειρηνικό. Το εγχειρίδιο θα μου ήταν τελείως άχρηστο. Πλησίασα πιο κοντά. Στη μέση του μνημείου έστεκε η πένα με το σφυρί, αληθινό στολίδι, όμως τα υπόλοιπα αρχιτεκτονήματα ήταν ήδη βεβηλωμένα, η φθαρμένα. Ήταν αδύνατο να πλησιάσει κάποιος χωρίς να περάσει από έλεγχο, για να εισέλθει στον κενό χώρο που έστεκε το μνημείο. Αποφάσισα να ρισκάρω, λείποντας τόσα χρόνια δύσκολο να με καταλάβει κανείς, έτσι όπως ήμουν ντυμένη. Φτάνοντας σε απόσταση όπου μπορούσα να δω καλά τι γινόταν, σάστισα. Στη μέση του μνημείου, έστεκαν τρεις νάνοι, μπροστά σε δύο βωμούς πάνω στους οποίους έκαιγαν φλόγες. Αυτός που φαινόταν ο αρχηγός τους, ετοιμάστηκε να απαγγείλει κήρυγμα στους προσκυνητές. Εγώ ο Ίμγκορ της Σνιτάρ, στέκομαι μπροστά σας, ευλογημένους από τους θεούς. Εξαγνιστής ψυχών, φροντίζω να γνωρίζω τι κουβαλάει βαθιά ο καθένας μέσα στην ψυχή του. Έχοντας ταξιδέψει σε κόσμους ξένους και βλοσυρούς, επέστρεψα για να καθαρίσω το σκοτάδι. Όχι άλλο σκοτάδι! Το σκοτάδι αξίζει μόνο αίμα! Έχοντας χάσει τη μιλιά μου, προσπαθούσα να αντιληφθώ τι συνέβαινε μπροστά μου. Ποιος ήταν αυτός ο νάνος, τι προσπαθούσε να πετύχει, τι εννοούσε εξαγνιστής ψυχών; Γρήγορα προσπάθησα να απαγκιστρωθώ από το πλήθος και να επιστρέψω έξω, φροντίζοντας να μην τραβήξω υποψίες...

Σε εκείνο το σημείο χάθηκε η εξιστόρηση στην κοινή και επέστρεψε στη νανική διάλεκτο. ο Γκλίριον, συνέχισε την ανάγνωση της εξιστόρησης του Βράντελ.

1072 (Βράντελ)[συνέχεια]
Η Θέλμα είχε ήδη αργήσει και αρχίσαμε να ανησυχούμε, όλο αυτό το σκηνικό τόσο πρωτόγνωρο και τόσο περίεργο. Τι μπορεί να έχει συμβεί και γιατί η Ακαδημία αδιαφορεί τελείως γιαυτό; Πολύ περίεργα όντως όλα αυτά. Τι άλλαξε στα δύο χρόνια που λείπουμε; Ερωτήσεις ξεκίνησαν καταιγιστικά να κατακλύζουν το μυαλό μου, όμως η φωνή της Θέλμα να καλεί το όνομά μου με επανέφερε στο τώρα. "Βράντελ! Βράντελ! Εδώ είμαι!" Είχε καταφέρει να βγει αλώβητη από το χαμό και συνέχισε να έρχεται προς το μέρος μας. "Πρέπει να σας πω, πρέπει να ακουσετε! Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα!"

Προτού συνεχίσει την ανάγνωση, τεντώθηκε και έστρεψε απότομα το βλέμμα του προς τη σκάλα, απ' όπου ακούγονταν βήματα, κάποιος κατέβαινε...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2019, 09:38:04 μμ by Γκλίριον Νάντριελ »
 • Rate x 1    Brilliant    Great x 2    Agree    Winner x 3    Hot    Confused (List of Rates | 23 Αποστολή Σύνολο)


Άρντα Γκροντ

 • ΣΤ' Έτος
 • Ιστορικός
 • Level 6
  • Μηνύματα: 210
 • Νάνος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Οκτώβριος 2019 Ιστορικός
Αυτά τα μέρη της ήταν άγνωστα. Και πώς θα μπορούσε να τα γνωρίζει άραγε; Η είσοδος δεν επιτρέπονταν στο συγκεκριμένο τμήμα της Βιβλιοθήκης χωρίς ειδική άδεια. Η Άρντα βασίστηκε στο ένστικτο και τη φευγαλαία μυρωδιά του αναδυόμενου καπνού από κάπου χαμηλά. Ακολούθησε τη μυρωδιά του καμμένου κεριού, ανακατεμμένη με την θερμασμένη υγρασία του καιρού, με ελπίδα ότι θα οδηγούνταν γρήγορα στο μέρος που μπορεί να είχε φωλιάσει ο αγαπημένος της Δάσκαλος.

Τα σκαλιά δεν άργησαν να εμφανιστούν και η βιαστική μαθήτρια όρμησε αδίστακτη. Αχνό φως πλαισίωσε τον καπνό που τώρα γίνονταν παχύτερος, ανοίγοντάς της το μονοπάτι προς μία γνώση βαθύτερη, αναπάντεχη και ίσως ανορθόδοξη. Μείωσε το ρυθμό της και το τρεχαλητό μετατράπηκε σε προσεκτικά βήματα, από σεβασμό προς τους αιωνόβιους τοίχους.

Προχώρησε σιωπηλά. Η φιγούρα του Καθηγητή Νάντριελ, σοφή και απορροφημένη, δεν άργησε να αναδυθεί, σαν θυμόσοφος πυλώνας στην παρασκιά της Ιστορίας. Πλησίασε με σύνεση και σεβασμό, κάτω από την πίεση του χώρου, προερχόμενη από αμέτρητες απαγγελείες και αναγνώσεις βαρυσήμαντων λόγων.

Η Άρντα έτεινε το χέρι της πειθήνια στη μεριά του Ξωτικοκαθηγητή. Ο σχηματισμός του περιτοιχίου με την άγνωστη φράση ξεδιπλώθηκε ανεπιτήδευτα με το τρεμουλιαστό άνοιγμα των δαχτύλων της. 
 • Rate x 1    Brilliant    Great x 1    Agree    Winner    Hot    Confused (List of Rates | 3 Αποστολή Σύνολο)


Γκλίριον Νάντριελ

 • Ιστορικός
 • Καθηγητής
 • Level 17
  • Μηνύματα: 771
 • Ξωτικό
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Φεβρουάριος 2020 Η Πένα του Μήνα, Δεκέμβριος 2019 Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία
Χαμένος καθώς ήταν στην ανάγνωση πρόσεξε μόνο τη φιγούρα της Άρντα. Εκείνη του έτεινε το χέρι της, από όπου κρεμόταν ένα κομμάτι κειμένου. Έπρεπε να ήταν σημαντικό. Δεν μίλησε κανείς από τους δυό τους. Ο Γκλίριον άρπαξε το κείμενο και το έριξε πάνω στο τραπέζι κάτω από μια δέσμη φωτός. Μα τους σοφούς της Ακαδημίας! Δεν πίστευε ότι διάβαζε κάτι τέτοιο ζωντανά. Κοίταξε την Αρντα και ψιθύρισαν μαζί, Ιλίντιεν...

Είχε προχωρήσει αρκετά στα απομνημονεύματα των δύο ιστορικών για να χάσει άλλο χρόνο στα υπόγεια της βιβλιοθήκης. "Άρντα, ήρθε η ώρα να τιμήσεις το θρυλικό όνομα που φέρεις." Σκαρφάλωσε στο τελευταίο ράφι ξανά και της έριξε τις περγαμηνές της προγόνου της και πήδηξε κάτω. "Το τελευταίο κομμάτι του γρίφου πρέπει να βρίσκεται εδώ μέσα. Αλλιώς είμαστε χαμένοι! Πάμε λοιπόν! Ας βρούμε τους υπολοίπους και ας οργανωθούμε για τα επόμενα βήματά μας. Η ευθύνη πέφτει πάνω μας. Χρειάζονται καθοδ΄ηγηση. Είσαι έτοιμη;"

Καθώς της μιλούσε είχε ήδη αρχίσει να κατευθύνεται προς τις σκάλες. "Πρέπει να ακολουθήσω διαφορετικό δρόμο από εσάς αυτή τη φορά. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Πάρε τον Ούμπρο μαζί σου να σε προσέχει ανά πάσα στιγμή. Και χωρίς απερισκεψίες! Είμαστε μπροστά σε τρομερές εξελίξεις!"

Διέσχισαν την απόσταση της εξόδου από τον τομέα των αποκρύφων. "Λοιπόν που βρίσκονται όλοι; Πρέπει να τους βρουμε και να τους πούμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει!"
 • Rate x 1    Brilliant    Great x 2    Agree    Winner    Hot    Confused (List of Rates | 5 Αποστολή Σύνολο)


Άρντα Γκροντ

 • ΣΤ' Έτος
 • Ιστορικός
 • Level 6
  • Μηνύματα: 210
 • Νάνος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Οκτώβριος 2019 Ιστορικός
"Κύριε Καθηγητή..." Ξεκίνησε να ψιθυρίσει, αλλά έκρινε πως ήταν ανώφελο εκείνη τη στιγμή. Προσπαθώντας να βάλει τις σκέψεις της στη σειρά, άπλωσε ενστικτωδώς το άλλο της χέρι, για να προσγειωθεί ο πάπυρος στη μικρή της παλάμη, με τον ίδιο τρόπο που τα λόγια του Καθηγητή της τρύπωσαν στο κεφάλι της, απλά και ταυτόχρονα βαρυσήμαντα.

Ένιωθε έτοιμη. Ακόμη κι αν δεν ένιωθε έτοιμη, είχε μάθει ότι η νοητική εγρήγορση μείωνε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, ακόμη και στον άγνωστο κίνδυνο. Εγνεψε καταφατικά στο δάσκαλο της, ενώ τύλιγε προστατευτικά το χέρι της γύρω από τον νέο, αρχαίο πάπυρο που της εμπιστεύτηκε.

Η Άρντα ακολούθησε το Γκλίριον πίσω στη βιβλιοθήκη, λίγο πικραμένη που δε θα ξεκινούσε μαζί τους για το νησί Γκραχλ. Ήταν μια ωραία ευκαιρία να εξερευνήσουν και να μάθει λίγα ακόμη από εκείνον. Στεναχωρήθηκε κάπως που στην προηγούμενη αποστολή πήγε μόνο ένας ιστορικός και φαίνεται ότι και σε αυτή το ίδιο θα γινόταν. Συνειδητοποίησε ότι η ειδικότητα τους δεν χρειάζονταν σε μία αποστολή. Με τι θα κέρδιζε τους εχθρούς, με ιστορίες; Απαγγέλλοντας αποφθέγματα φιλοσόφων του Περιπατητικού Ρεύματος;

Σχεδόν χτύπησε τον εαυτό της για να συνέλθει από την απαισιοδοξία που απειλούσε να την καταλάβει και επικεντρώθηκε στην επόμενη εντολή, να βρει τον Ούμπρο. Έριξε μια ματιά γύρω της. Η βιβλιοθήκη σίγουρα δεν ήταν το στέκι του Βαλησίνου, οπότε κατευθύνθηκε προς το προαύλιο που είχε πλέον αδειάσει. Οι κοτσίδες της σαν να ανασηκώθηκαν κάπως, κάπως παράξενα. Φυσούσε παράξενα... Ομόκεντρα;;;;

Δίπλα στο πλέον αποκεφαλισμένο άγαλμα στέκονταν αγέρωχη μια μελαχρινή κοπέλα, με τα χέρια ανοιχτά και ο αέρας, σαν να άκουγε το πρόσταγμα της, συμμάζευε με χάρη όσα το γεράκι είχε σκορπίσει.

"Τέλεια!" Σκέφτηκε, μπορούσε να βασιστεί στην Ιντούν.
 • Rate x 1    Brilliant    Great x 1    Agree    Winner    Hot    Confused (List of Rates | 3 Αποστολή Σύνολο)


Γκλίριον Νάντριελ

 • Ιστορικός
 • Καθηγητής
 • Level 17
  • Μηνύματα: 771
 • Ξωτικό
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Φεβρουάριος 2020 Η Πένα του Μήνα, Δεκέμβριος 2019 Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία
Ο μικρόσωμος σίφουνας τον ξεπέρασε γρήγορα καθώς έτρεχε προς την έξοδο. "Άρντα προσε...", μάταιος κόπος σκέφτηκε, γιατί να της κόψω τον ενθουσιασμό, ας τον βιώσει και κάποιος στην ατόφια και αφελή του μορφή, ένιωσε πως σκέφτηκε φωναχτά και γύρισε να δει ποιος τον άκουσε. Όμως η βιβλιοθ΄ηκη ήταν άδεια. Βουητό και φασαρία ερχόταν από τον προαύλιο χώρο όπου είχε μαζευτεί σύσσωμο το προσωπικό της Ακαδημίας, μα τι συνέβη, σκέφτηκε καθώς προχωρούσε προς την μεγάλη είσοδο του κτιρίου.

Ο κακός χαμός που αντίκρυσε  με το που βγήκε από τη βιβλιοθήκη, συνοδεύτηκε από την έκπληξη πως σχεδόν όλοι ήταν μαζεμένοι εκεί. Μαθητές, καθηγητές, βοηθοί. "Άρντα" φώναξε, "έλα μια στιγμή μαζί μου." Πλησίασε το μπούγιο στο κέντρο της αυλής όπου έστεκαν οι περισσότεροι καθηγητές. "Πρέπει να ετοιμαστείτε και να ξεκινήσετε άμεσα για το Γκραχλ! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!" Ο τόνος της φωνής του ανέβηκε περισσότερο για τους υπόλοιπους παρά για εκείνη. "Καθηγητά Αλάσσιε!" Φώναξε. "Θα ήθελα να μου δώσετε λίγο από το χρόνο σας." Έκανε νόημα στην Άρντα να πλησιάσει. Άνοιξε τις σημειώσεις του και του έδειξε και τον πάπυρο που κρατούσε η μικρή μαθήτρια. "Δυστυχώς δεν μπορώ να απασχολήσω κάποιον πολεμιστή, καθώς όλοι τους χρειάζονται στο ταξίδι. Όμως σίγουρα θα μπορούσα να απολαύσω τις θεραπευτικές σας δεξιότητες και τη συντροφιά σας σε αυτό που πρέπει να κάνω."

"Όμως θα σας παρακαλούσα να με εμπιστευτείτε, θα σας εξηγήσω στο δρόμο", του ψιθύρισε, "με τόσα στο κεφάλι τους θα ήταν καλύτερα να ανησυχούμε για αυτό μόνο οι δύο μας", φούσκωσε το στήθος του με μία βαθιά ανάσα, "τι θα λέγατε για μία περιπέτεια με λίγη εξερεύνηση στο νησί μας;"

"Άρντα, όπως είπαμε έτσι; Εσύ τους οδηγείς. Ετοιμαστείτε και φύγετε, δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο, ήδη οι παλιές ιστορίες μας καθυστέρησαν αρκετά, καιρός να γράψουμε όλοι καινούργιες. Α πριν φύγεις! Άλλαξα γνώμη, αυτό θα μείνει μαζί μου." Άπλωσε το χέρι του και πήρε τον πάπυρο, στο ξερό μειδίαμα του νάνου, "υπόσχομαι να σε περιμένει αναλλοίωτο, στο γραφείο σου όταν επιστρέψουμε"...
 • Rate x 1    Brilliant    Great x 1    Agree    Winner    Hot x 1    Confused (List of Rates | 5 Αποστολή Σύνολο)


Αλλάσιος Φίλντοϊν

 • Θεραπευτής
 • Καθηγητής
 • Level 16
  • Μηνύματα: 705
 • Ξωτικό
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Level 2 Level 1 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία Το Θέμα του Μήνα, Οκτώβριος 2019 Ολοκλήρωση του Event, Η Γιορτή του Κόκκινου Φεγγαριού Θεραπευτής
Στον προαύλιο ΄χωρο επικρατούσε μια ανυπόφορη σύγχηση! Ο Ώριμος Θεραπευτής αισθανόταν το κεφάλι του , τους κροτάφους του να πάλωνται ολοένα και περισσότερο με κάθε φωνή, με κάθε ομιλία που τον περιτριγύριζε. Φωνές θαυμασμού για το ταξίδι που τους περίμενε, για την καινούρια περιπέτεια. Ακόμα και οι ψίθυροι ανάμεσα στις παρέες ήταν εξωφρενικά ενοχλητικε΄ς για τα ευαίσθητα αφτιά του. Θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει στην ηρεμία που του πρόσφερε ο αγαπημένος του κήπος. Από όσο μπορούσε να καταλάβει, και δεν ήταν διόλου δύσκολο, τα μαθήματα θα αναβάλλονταν για τις επόμενες ώρες και ΄σιως μέρες. Τα νέα που είχε μεταφέρει η νεαρή Άτρας σίγουρα ξεσήκωσαν την Ακαδημία στο ποδάρι.

Ο Αλλάσιος τίναξε την καφετιά του ρόμπα και την έστρωσε, γυρνώντας τη πλάτη του επιδεικτικά στον κόσμο και βηματίζοντας προς το εσωτερικό της Ακαδημίας. Ένας - δυο διαδρομοι θα ακολουθούσαν, τριες στροφές δυτικά και εκεί θα τον περίμεναν τα διψασμένα του φυτά, η γαλήνη που τόσο αναζητούσε και για΄τι όχι ένα ζεστο φλυτζάνι τσάι με βότανα από τα δάση της Ελραμίν. Η ιδέα και μόνο του έφερε ένα χαμόγελο, ζεστό και ευγενικό, στο πρόσωπο το οποίο βέβαια έμελλε και να σβήσει στο άκουσμα του ονόματός του.

"Καθηγητά Νάντριελ," αναφώνησε με το ένα φρύδι υψωμένο από καθαρή, αγνή ενόχληση και όχι περιέργεια "Είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται για κάτι που θα μου αρέσει..." σχολίασε προτού ανοίξει το στόμα του το ξωτικό. ΚΟντοστάθηκε και δίπλωσε τα χέρια του στο στέρνο του, περιμένοντας υπομονετικά την πρόταση του συναδέλφου του. Όλη η ιστορία με το ΓΚράαχλ του είχε παοφέρει μονάχα μπελάδες από την πρώτη στιγμή που ο τρελόγερος Αλάμανταρ την είχε προτείνει στον Θεραπευτή. Ήταν μια ανοησία, μια αποστολή αυτοκτονίας! Μα ούτε οι ίδιοι οι Σοφοί δεν τον είχαν αφήσει να ολοκληρώσει τους προβληματισμούς του. Έτριψε τον κρόταφό του καθώς ο Γκλίριον μιλούσε με τόσο περίτεχνα διαμορφωμένη τη πειθώ του που σχεδόν τον είχε αφήσει ανίκανο να αρθρώσει την οποιαδήποτε αντίρρηση και λέξη μαζί! Ήταν αδιανόητο!

Αναστέναξε με το κεφάλι του να να κινείται αποδοκιμαστικά. Δεν τα είχε με τον Ιστορικό μα περισσότερο με τον ίδιο του τον εαυτό. "Ακολουθ΄ήστε με, Γκλίριον, είμαι σίγουρος πως έχουμε να συζητήσουμε δυο πράγματα για τούτο το ταξίδι πριν το υλοποιήσουμε" ο τόνος του κοφτός και επιβλητικός. Ο Αλλάσιος με βήμα σταθερό και αργό προχώρησε παράμερα, σχεδόν στο εσωτερικό της Ακαδημίας, σίγουρος πως ο νεαρός καθηγητής θα τον ακολουθούσε.

 • Rate x 1    Brilliant    Great x 1    Agree    Winner    Hot    Confused (List of Rates | 3 Αποστολή Σύνολο)


Αιολίς Ιντούν

 • Άνθρωπος
 • Βοηθός Καθηγητή
 • Level 8
  • Μηνύματα: 323
 • Αλχημιστής
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Δεκέμβριος 2019 Level 1 Αλχημιστής
Η αφίξη του Τάρι βρήκε την Ιντούν να βοηθά στην κουζίνα, αλλά οι φωνές και οι παράξενοι ήχοι που έφταναν από το προαύλιο την ανάγκασαν να αφήσει τη δουλειά της και τα τρέξει προς τα εκεί. Στους διαδρόμους, μαθητές έσπευδαν προς το εσωτερικό της Ακαδημίας για να προστατευτούν. Πολλοί τη χτύπησαν με τον ώμο τους καταλάθος, στη διασταύρωση της φυγής τους και της φόρας της προς την αυλή.

Όταν έφτασε στον τόπο του συμβάντος αντίκρυσε μονάχα τον απόηχο. Συντρίμια παντού, σκόνες και αιχμηρά σκουπίδια. Η Ιντούν δεν έχασε χρόνο. Υπολόγισε το σημείο που ισαπείχε από όλα τα χαλάσματα και στάθηκε στο κέντρο. Έκλεισε τα μάτια της για να συγκεντρωθεί, της ήταν ευκολότερο να ακούει τον άνεμο, παρά να το βλέπει. Έφερε τα χέρια της μπροστά ανεπαίσθητα και τα διασταύρωσε ελαφρώς διπλωμένα μπροστά στο στέρνο, η ατμόσφαιρα ήχησε.

Η σκόνη στο έδαφος άρχισε να κινείται νωχελικά, ανήμπορη να αντισταθεί στην αέρια κίνηση που της στερούσε την πολυπόθητη αδράνειά της. Σύρθηκε στα πλακάκια κυκλικά, ανασηκώθηκε. Σύντομα, σωματίδια σκόνης στροβιλίζονταν γύρω από την Ιντούν με αυξανόμενη ταχύτητα. Κάθε στροβιλισμός και δυνατότερος, ο αέρας υπάκουε στην προσταγή της. Θραύσματα ακολούθησαν την κίνηση των σωματιδίων, μεγαλύτερα κομμάτια στη σειρά. Δέκα λεπτά αργότερα, όσα είχε σπάσει το γεράκι με τη μανία του χόρευαν ψηλά, μακριά από το κεφάλι της και τους δρόμους των μαθητών, καθώς απομακρύνονταν με γρήγορο ρυθμό προς το δάσος. Η Ιντούν κράτησε τη συγκέντρωσή της για λίγο ακόμη και όταν βεβαιώθηκε πως τα χαλάσματα βρίσκονταν πλέον μακριά, άνοιξε και πάλι τα μάτια.

Μπροστά της η Άρντα, η πιο γνωστή ίσως από τους μαθητές Ιστορικούς. Η Ιντούν τη γνώριζε από το πρώτο έτος και μάντευε πως αν είχαν την ίδια ηλικία, θα ήταν και οι δύο βοηθοί Καθηγητών, τόσο σκληρά που δούλευαν και οι δύο. Η Άρντα την είχε πλησιάσει από τη μέρα που η Καθηγήτρια Άτρας έφυγε για το Γκραχλ και της ζήτησε βοήθεια στην προετοιμασία του ταξιδιού, σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνει κι άλλο τους Καθηγητές. Έκανε σωστά και την εμπιστεύτηκε.

Τώρα βρίσκονταν μπροστά της και αυτό σήμαινε πως η ώρα για αναχώρηση είχε φτάσει. Δε χρειάστηκε να ανταλάξουν κουβέντες. Η Ιντούν ανακοίνωσε:

«Τα πλοία είναι έτοιμα και ο άνεμος μαζί μας»   
 • Rate x 1    Brilliant    Great    Agree    Winner x 1    Hot    Confused (List of Rates | 7 Αποστολή Σύνολο)


Γκλίριον Νάντριελ

 • Ιστορικός
 • Καθηγητής
 • Level 17
  • Μηνύματα: 771
 • Ξωτικό
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Φεβρουάριος 2020 Η Πένα του Μήνα, Δεκέμβριος 2019 Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία
Ακολούθησε υπάκουα τον Αλλάσσιο ώσπου απομακρύνθηκαν αρκετά από τους υπόλοιπους.

"Καθηγητά Αλλάσσιε, ακούστε με, νομίζω πως βρίσκομαι μπροστά σε μία υπέροχη ανακάλυψη." Δίστασε για μία στιγμή, "στο νότιο άκρο του νησιού, βρήκα μέσα στα αρχεία της Ακαδημίας μας, βρίσκεται καταποντισμένο το αρχαίο μνημείο των πρώτων Σοφών. Ένα σύνολο γλυπτών και συμβόλων αποδοσμένα σε κάθε μία από τις φατρίες και τις φυλές! Ναι! Ακούστε με! Ποτέ ξανά δεν είχα ξαναδιαβάσει ή έστω ακούσει σαν μύθο κάτι σχετικό με αυτό. Τα απομνημονεύματα της Θέλμα, Βράντελ και Άρντα Α', δίνουν παραστατικά πληροφορίες και στοιχεία για την τοποθεσία και την ιστορία του χώρου εκείνου!"

Άφησε μία στιγμή να καταλαγιάσει η έξαψη που τον συνεπήρε. "Η Ακαδημία πρέπει να πάει στο Γκραχλ, το γνωρίζω. Παρ' όλα αυτά, ήρθα να σας ζητήσω να με συνοδέψετε στην εξερεύνηση αυτή. Πιστεύω ακράδαντα πως ένα κομμάτι του μωσαϊκού που περιβάλλει τον κόσμο μας βρίσκεται σε αυτά τα κατάλοιπα. Δεν είμαστε σε θέση να απασχολήσουμε πολεμιστές γι' αυτό. Κατέχω εκπαίδευση πολεμιστή και σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές σας δεξιότητες θεωρώ πως οι δύο μας δεν έχουμε κάτι να μας ανησυχεί. Έτσι κι αλλιώς στο νησί μας θα είμαστε. Έχω ενημερώσει την Άρντα ώστε να μεταφέρει στους υπόλοιπους τις προθέσεις μου, όμως το σκοπό μου τον ξέρουμε μέχρι στιγμής εμείς οι τρεις μόνο." Του έκλεισε το μάτι και τον σκούντηξε απαλά στον ώμο. "Λοιπόν καθηγητά; Είστε έτοιμος για μία μικρή περιπέτεια;"

 • Rate x 1    Brilliant    Great x 2    Agree    Winner    Hot    Confused (List of Rates | 5 Αποστολή Σύνολο)


Σαγιάνε Ασάχι

 • Άνθρωπος
 • Καθηγητής
 • Level 20
  • Μηνύματα: 1075
 • Πολεμιστής
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Φεβρουάριος 2020 Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ζευγάρι του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Το Θέμα του Μήνα, Οκτώβριος 2019
Περίμενε και παρατηρούσε. Το χάος διαδέχτηκε μια μικρή αναμπουμπούλα, η οποία καταλάγιασε σχεδόν εξ ολοκλήρου μετά από λίγες στιγμές. Η Σαγιάνε περίμενε υπομονετικά έξω από τη βιβλιοθήκη, στον προαύλιο χώρο κοιτώντας μια τον ουρανό και μία την είσοδο του κτηρίου. Ήταν σίγουρη πως οι απαντήσεις θα δίνονταν εν ευθέτω χρόνο. Τώρα ειδικά με την Ιλίντιεν και το Λάντριαν να είναι εκτός, η προστασία όλων έπεφτε στα χέρια της.  Ο χρόνος αυτός της αναμονής, της έκανε καλό, της έδωσε αυτό που χρειαζόταν, στην προσπάθεια της να ατσαλώσει ακόμα μια φορά τον χαρακτήρα της. Ευθύνη, υποχ΄ρεωση, προστασία, εξιλέωση. Όχι, πλέον έπρεπε να βλέπει κάθε αποστολή ως θανατηφόρα. Άλλωστε τα σημάδια αυτά έδειχναν...

Κι η απάντηση ήρθε. Ο Γκλίριον βγήκε από το κτήριο με φόρα και βρήκε τον Αλλάσιο. Εκεί ήταν οι απαντήσεις της. Έδωσε λίγο χρόνο, φαινόταν πως ο Γκλίριον είχε ένα μηνυμα μόνο για τον Ώριμο Θεραπευτή και εκείνη ήξερε να διαβάζει και να κρατά τη θέση της. Και μετά από λίγο, μετά την πρώτη απάντηση του Αλλάσιου πλησίασε. Το βλέμμα της σταθερό κοίταξε τον Γκλίριον σοβαρά. Η ματιά της δε ξέφυγε στα χείλη του, όσο κι αν το ήθελε. Τώρα ήταν η πολεμίστρια.

Έφερε τα χέρια της πίσω από την πλάτη της και άνοιξε τα πόδια της στο ύψος των ώμων. "Ακούω οδηγίες. Τί πρέπει να γίνει;" είπε λακωνικά αναμένοντας τις πληροφορίες. Τώρα, εκείνη ήταν ένα εκτελεστικό όργανο, μια Πολεμίστρια προς χειρισμό από ανωτέρους.
 • Rate    Brilliant    Great    Agree    Winner x 1    Hot    Confused (List of Rates | 6 Αποστολή Σύνολο)


Γκλίριον Νάντριελ

 • Ιστορικός
 • Καθηγητής
 • Level 17
  • Μηνύματα: 771
 • Ξωτικό
  • Προφίλ
  • ΦΧ
 • Rated:

 • Badges: (View All)
  Ζευγάρι του Μήνα, Φεβρουάριος 2020 Η Πένα του Μήνα, Δεκέμβριος 2019 Level 2 Level 1 Το Θέμα του Μήνα, Νοέμβριος 2019 Ολοκλήρωση του Quest, Η Θεραπεία
Έχοντας ολοκληρώσει τη συζήτηση με τον Αλλάσιο, έκανε να γυρίσει προς τη βιβλιοθήκη. Την είδε τότε μπροστά του. Δεν υπήρχε καιρός για δεύτερες, αφελείς σκέψεις. Έπρεπε να μιλήσει στην πολεμίστρια, η Σαγιάνε έπρεπε να περιμένει.

"Ακούω οδηγίες. Τί πρέπει να γίνει;"

"Σαγιάνε, εν απουσία της Κασσάνδρας και της Ιλίντιεν, η ευθύνη της αποστολής πέφτει στους ώμους μας." Την πλησίασε, ψυχρά και την κοίταξε σοβαρά. "Να συγκεντρωθούν οι διαθέσιμοι μαθητές και καθηγητές, ΄ωστε, όπως άκουσες και την Ιντούν, το συντομότερο να να ξεκινήσουν προς την αποβάθρα. Βρες την Άρντα, ήδη την έστειλα να βρει τον Ούμπρο. Οι πολεμιστές πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για το χειρότερο."

Δίστασε για μια στιγμή, "εγώ και ο Αλλάσιος θα κινήσουμε για άλλον σκοπό, άμεσα συνδεδεμένο αλλά διαφορετικό, πρέπει να βρούμε περισσότερες πληροφορίες που, όπως φαίνεται, χρειαζόμαστε. Φρόντισε να σβήσεις ερωτηματικά και αμφιβολίες για την απουσία μας, ο δρόμος μας είναι διαφορετικός, μα ο προορισμός δεν διαφέρει. Δεν μπορώ ακόμη να πω περισσότερα."

"Όσον αφορά τις ετοιμασίες, το πως θα οργανωθείτε και θα φέρετε εις πέρας την αποστολή, βρίσκεται στα χέρια των πολεμιστών. Ο Ούμπρο θα έχει εντολή να προστατεύει ανά πάσα στιγμή την Άρντα, τους υπόλοιπους, χώρισέ τους όπως καταλαβαίνεις. Το σκοτάδι ξεκινά να πέφτει βαρύ, είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε το φως." Την έκλεισε το μάτι πονηρά, "κρίμα θα ήθελα να δω ιδίοις όμμασι, από πρώτο χέρι, την αλυσίδα σε δράση."

Δεν έκανε κάποια κίνηση προς το μέρος της, το μυστικό τους, πολύτιμο ακόμη, έπρεπε να παραμείνει ως έχει. Ένα βλέμμα αρκούσε, "Σύντομα ελπίζω να έχω νέα σας, καλό δρόμο και μη φοβάσαι το άγνωστο σκότος, έτσι κι αλλιώς, έχουμε όλοι, λίγοι από δαύτο μέσα μας."


...Τέλος πρώτου μέρους...
 • Rate    Brilliant    Great    Agree    Winner x 1    Hot    Confused (List of Rates | 6 Αποστολή Σύνολο)