Rasnarry Academy

Σαχρά Αλ Ταμαχάλ

Όνομα: Σαχρά Αλ Ταμαχάλ
Φυλή: Σοβερίνη
Μέλος  Οικογένειας: Αλ Ταμαχάλ
Ηλικία: 19
Φατρία: Εφευρέτες, 6ο Έτος
Εμφάνιση Χαρακτήρα: Η Σαχρά είναι μικρού αναστήματος ακόμα και για τα δεδομένα της Φυλής της, με ύψος λίγο κάτω από 1,5 μέτρο. Είναι αδύνατη, χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, και οι κινήσεις της είναι γρήγορες και κοφτές. Έχει κοντά μαύρα μαλλιά που φτάνουν οριακά στους ώμους σε κάποια σημεία, και κάπως ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Τα μάτια της είναι μεγάλα, σε χρώμα σκούρο μωβ και με κοφτερό βλέμμα που σε ένα παρατηρητικό άτομο θα μαρτυρούσαν την ευφυία και την δύσκολη φύση της ιδιοκτήτη τους. Η μύτη της είναι ελάχιστα έντονη, και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γωνιώδη. Τέλος, η φωνή της είναι κάπως πιο βαθιά από όσο θα περίμενε κανείς από μια μικροκαμωμένη κοπέλα, αλλά με τη απαλή χροιά ακόμα και όταν είναι καυστική ή εριστική. Η Σαχρά από μικρή μπορούσε να τραγουδήσει πολύ καλά, και έμαθε να χρησιμοποιεί κάποια μουσικά όργανα του λαού της συμμετέχοντας στις γιορτές τους και στις βραδιές γύρω από τη φωτιά.

Προσωπικότητα: Η Σαχρά είναι ιδιαίτερα ευφυής, σε βαθμό που αυτό έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς της και τον τρόπο που αλληλεπιδρά με τους γύρω της. Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που συχνά αμφισβητεί την υφιστάμενη τάξη των πραγμάτων, και πρώτη θα σκεφτεί ή θα μιλήσει για το πώς κάτι θα μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο, ειδικά αν αυτό το "κάτι" είναι παγιωμένο για χρόνια. "Επαναστάτρια", την έχουν πει αρκετοί, με μεγάλο εύρος στον τόνο που χρησιμοποιούν, μεταξύ θαυμασμού και κατηγορίας. Δείχνει ιδιαίτερα δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό της, συχνά μπορεί να βγει μπροστά και να ηγηθεί μιας προσπάθειας αν χρειαστεί, και η πρώτη της παρόρμηση είναι να σταθεί υπέρ του αδύνατου σε μια αδικία, όπως την αντιλαμβάνεται.

Η Σαχρά είναι αρκετά πεισματάρα, πολλές φορές παρορμητική, και κάποιες φορές δεν θα διαχειριστεί τα συναισθήματά της αποτελεσματικά. Αν και δεν θέλει να δείχνει αδυναμία, ένα κομμάτι της αισθάνεται ανασφάλεια για τη θέση της στον κόσμο και πόσα πράγματα μπορεί πραγματικά να καταφέρει, σε ένα κόσμο που φαίνεται να μην είναι πλασμένος για τους "μικρούς και αδύναμους" αλλά για τις μεγάλες δυνάμεις. Κάποιες φορές μπορεί να φτάσει στα όρια της αυθάδειας, καθώς ο σεβασμός της προς ένα άτομο δεν πηγάζει από τους τίτλους, και ο σεβασμός της προς ένα θεσμό βασίζεται στην αξία που δίνει αυτός ο θεσμ΄ός στην κοινωνία.

Παρά τη δύσκολη φύση της, η Σαχρά κρατάει τις υποσχέσεις της, είναι πιστή προς τους φίλους και όσους έχουν κερδίσει το σεβασμό της, και έχει ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης. Έχει μεγάλη φαντασία, δίψα για μάθηση αλλά και περιπέτεια, καθώς και για την έξαψη του κινδύνου. Έχει ισχυρή θέληση και, αν το θελήσει πραγματικά, μπορεί να καταφέρει πολλά.

Η Σαχρά τρέφει ισχυρά πατριωτικά αισθήματα, και αισθάνεται ότι η φυλή της πάντα βγήκε χαμένη στις αλληλεπιδράσεις της με τους άλλους λαούς. Ένας από τους στόχους της είναι να καταφέρει να ενισχύσει τη φυλή της με γνώση και δύναμη, και να την προστατέψει από τυχόν απειλές που ίσως επιφυλάσσει το μέλλον. Είναι πολύ δύσπιστη και απόμακρη προς τα Ξωτικά, αν και αναγνωρίζει ότι δεν είναι όλα ίδια, και χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να εκτιμήσει ένα Ξωτικό.


Προϊστορία Χαρακτήρα: 

Η μητέρα της Σαχρά πάντα το έλεγε...αυτό το κορίτσι πρώτα τραγούδησε και μετά μίλησε. Ήταν ένα απόγευμα που οι άμαξες είχαν σταματήσει ώστε να στηθούν οι σκηνές του καραβανιού, που η Σελιμέ άκουσε από το πίσω μέρος της άμαξας....λίγες νότες. Μια οκτάβα ψηλότερα από της ίδιας, άκουσε πίσω το νανούρισμα που έλεγε σε όλα τα παιδιά της, από τη μικρή Σαχρά.

Η Σαχρά από την αρχή της ζωής της μυήθηκε στο νομαδικό τρόπο ύπαρξης. Οι γονείς της ήταν μέλη καραβανιού που ταξίδευε πολύ και σπάνια έμενε σε ένα μέρος για πάνω από λίγες μέρες, και εμπορεύονταν πολλά πράγματα, με κυριότερα τα μπαχάρια, το κρασί και τις ιστορίες. Ναι...η Σαχρά μεγάλωσε μέσα στις ιστορίες και ποτέ δεν άκουσε κάποια δεύτερη φορά. Όλοι είχαν να πουν ιστορίες, και η Σαχρά τις απορροφούσε σαν σφουγγάρι. Με τον ίδιο τρόπο έμαθε γρήγορα να τιθασσεύει την όμορφη φωνή της και να παράγει γλυκές ή έντονες νότες όταν τα λεπτά δάχτυλά της χάιδευαν τις χορδές των παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Την κλήση της όμως την ανακάλυψε μέσω του θείου της. Πρακτικός άνθρωπος, με άσβεστη περιέργεια, ο θείος της είχε γνώσεις Εφευρέτη και της έμαθε τα βασικά. Ουσίες, μέταλλα, τεχνικές επεξεργασίας, ζύγισης, όλα αυτά ήταν για τη Σαχρά πιο μαγικά από την Αλχημεία, πιο παραμυθένια από την ιστορία, και πιο χρήσιμα από κάθε όπλο.

Αν και τα μάτια της δεν ήταν μαύρα αλλά σκούρα μωβ, η ατίθαση, φλογερή της φύση δεν βο΄ήθησε στο να την σκεφτούν για μελλοντικό Σοφό. Έλυσε όμως τον γρίφο όταν ήρθε η ώρα, και έτσι έγινε δεκτή στην Ακαδημία. Εκεί ένας νέος κόσμος άνοιξε μπροστά της. Πρώτη φορά είχε τέτοια αλληλεπίδραση με όλες τις Φυλές, και τα μέσα και οι πόροι της Ακαδημίας για τους εφευρέτες δεν συγκρίνονταν με αυτά του θείου της. Ναι, είχε βρει πλέον το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσει.

Γονείς: Σιρβάλα Αλ Ταμαχάλ (πατέρας), Σελιμέ Αλ Ταμαχάλ (μητέρα)
Αδέλφια: Ζαθ΄ίρα Αλ Ταμαχάλ (μεγάλος αδερφός), Καλίμα Αλ Ταμαχάλ (μεγάλη αδερφή), Σορέκ Αλ Ταμαχάλ (μικρός αδερφός)
Δείγμα Γραφής:

Δεν θα το παραδεχόταν ποτέ, αλλά δεν της άρεσε καθόλου πόσο ψηλότεροι ήταν όλοι από την ίδια. Την ενοχλούσε το πώς έπρεπε πάντα να κοιτάει πάνω για να τους βλέπει στα μάτια, λες και ήταν παιδί. Η Φυλή της ήταν μικροκαμωμένη, και η ίδια ήταν μικροκαμωμένη για τα δεδομένα της Φυλής της, και παρόλη την περηφάνια της για την κληρονομιά της, το συγκεκριμένο θέμα την ενοχλούσε. Χρειαζόταν να καταβάλει πολύ περισσότερη προσπάθεια για να την πάρουν στα σοβαρά, ειδικά κάποιοι κακοπροαίρετοι.

Αλλά...για άλλη μια φορά, καθώς έβαλε τα προστατευτικά γυαλιά της και εκτινάχθηκε στον ουρανό με το ανεμόπτερό της, άφησε πίσω στο έδαφος όλες αυτές τις σκέψεις! Ναι! Ο ουρανός ήταν το στοιχείο της, ήταν κόρη του ανέμου και αδερφή του σύννεφου! Εδώ μπορούσε να κινηθεί πραγματικά γρ΄ήγορα, προς κάθε κατεύθυνση! Ήταν ελεύθερη!

Από τόσο ψηλά, από τα ανάκτορα του γαλανού ουρανού, όλοι εκεί κάτω φαίνονταν τόσο μικροί. Και ήταν καταδικασμένοι να μείνουν για πάντα στο έδαφος, ενώ αυτή πετούσε. Ναι...αυτή η σκέψη σίγουρα αναπτέρωνε το ηθικό της Σαχρά. Μετά τον τέταρτο ελιγμό είχε χαθεί πλήρως στην έξαψη της ταχύτητας, και πλέον η σκέψη και η πράξη ήταν ένα.

"Ίιιιιχααααα!!!" φώναξε με όλη της τη δύναμη, ξέροντας ότι κανείς δεν θα την ακούσει. Έμπειρη στην πτήση, αποφάσιζε πότε θα πάρει τον άνεμο κάτω από τα φτερά της και πότε θα επιλέξει να πάει κόντρα, κάτι που μόνο έμπειροι ιπτάμενοι έπρεπε να κάνουν.

Με αυτά τα φτερά, με τη φωτιά στην καρδιά της και το κοφτερό μυαλό της, θα εξασφάλιζε ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια και τη φυλή της!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2019, 06:13:02 μμ by Στέλλα »
"Κον΄τη Καταστροφή"
"Ιπτάμενη Απειλή"
"Τα μεγαλύτερα χέρια της Ακαδημίας"