Rasnarry Academy

Λύριεν Μαρκιέλ

Όνομα: λύριεν μαρκιέλ
φυλή: βαλησινοι
μέλος: οικογένειας όχι
ηλικία: 38

Καθηγήτρια Εφευρέτης
Εξειδίκευση Κοσμήματα/Φυλακτά

Εμφάνιση
Η Λύριεν έχει μακριά γαλάζια μαλλιά που πέφτουν ίσια μέχρι την μέση της. Τα μάτια της έχουν το μπλε χρώμα της φουρτουνιασμένης θάλασσας. Το αριστερό της χέρι και η κοιλιά της καλύπτονται με διάφανα λέπια ,σημάδι της φυλής της. Παίρνουν χρώμα ανάλογα με το τι αντανακλούν...τις λεπτές μεμβράνες στα χέρια της, έχει στολίσει με κοσμήματα. Όλο της το σώμα, έχει μικρά σημαδακια που δεν φαίνονται, αλλά λάμπουν με ένα παράξενο ασημένιο φως, όταν νιώθει έντονα συναισθήματα για ποιον. Γενικά της αρέσουν πολύ τα κοσμήματα και τα γυαλιστερά πράγματα. Στην κοιλιά της έχει σκουλαρίκι, στη μύτη, στα αυτιά...Έχει πολλά βραχιόλια και πολλά δαχτυλίδια που τα αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Όμως μόνο ένα μενταγιόν. Το φοράει συνεχώς γιατί είναι σαν σύνδεσμος με τον αγαπημένο της παππού...
Τα ρούχα της είναι συνήθως μαύρα και γκρι. Όμως έχουν σίγουρα κάτι γυαλιστερό, να της θυμίζουν τον δρόμο του φεγγαριού μέσα στην θάλασσα.
Πάντα θα την βρεις με τα "κοχυλ-ώτα". Είναι μια εφεύρεση που έχει φτιάξει από μικρή. Αποτελείται από δύο μεγάλα κοχύλια που συνδέονται με ένα χοντρό κομμάτι δέρμα και τα φοράει στα αυτιά της όταν θέλει να ακούει τη μουσική της θάλασσας.

προσωπικότητα
Η Λύριεν είναι ένα μοναχοπαίδι που μεγάλωσε με τον παππού της. Είναι μια δυναμική και χαρούμενη κοπέλα. Μιλάει και γελάει με όλους και είναι πολύ κοινωνική. Εκεί στο λιμάνι του Σιλαλι, την ξέρουν όλοι με το όνομα της από μικρή!!!
Μια σκιά θλίψης υπάρχει στα μάτια της.. Να είναι γιατί δεν ανακάλυψε ποτέ ποιός είναι ο πατέρας της ή επειδή το σώμα της είναι πολύ λεπτό για βαλυσινη και ντρέπεται?...
Έχει μια τάση να απομονώνεται...της αρέσει να κάθεται στα βράχια και να βλέπει τη θάλασσα. Μάλλον δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει μακριά της...της αρέσει να εξερευνά και να μαθαίνει. Κάνει πάντα πολλές ερωτήσεις και μιλάει ακατάπαυστα όταν βρει ικανό συνομιλητή! Διαβάζει πολλά βιβλία από μικρή και ενδιαφέρεται για τα πάντα. Είναι δεινή κολυμβήτρια και πολύ καλή ψαράς. Επίσης είναι από μικρή μια μικρή εφευρέτης. Μαζί με τον παππού φτιάχνει πράγματα χρήσιμα από φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα που έχει ξεβράσει η θάλασσα. Έχει πολύ φαντασία και όταν βρει κάτι ,θα το φυλάξει και ίσως να της φανεί χρήσιμο στο μέλλον...Έτσι ,έχει μια χειροποίητη τσάντα, που έχει μέσα τα πάντα. Από χειροποίητη καπνοσακούλα μέχρι και χάρακα...της αρέσει να γράφει και το μυαλό της πάντα προτρέχει ...και αυτό δεν είναι απαραιτήτως καλό...

προϊστορία
Η Λύριεν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σιλάλι. Η μητέρα της, Μαγδέλ,, είναι ανήσυχο πνεύμα και αντιδραστική. Δεν κάθεται ποτέ για μεγάλο διάστημα στο Σιλάλι. Γυρνάει όλη τη χώρα ,ψάχνοντας παλιά βιβλία για να μεγαλώσει τη συλλογή της.Είναι Ιστορικός και ανήκει στο Βασιλικό Διπλωματικό Σώμα, μια θέση που την κέρδισε επάξια, λόγω των πολλών γλωσσών και διαλεκτων που κατέχει.
Η Λύριεν ποτέ δεν έμαθε κάτι για τον πατέρα της ...Μεγάλωσε με τον παππού Γάργιελ ο οποίος ανήκει σε μια παλιά οικογένεια, την Λίλιαν. Έχει μακριά μαλλιά και θεωρείται από τους σοφούς. Ο παππούς, ήταν υπεύθυνος για τα καλλιτεχνικά θέματα στο παλάτι. Αρκετά χρόνια ζούσε στην Αυλή. Όταν από δεσμεύτηκε από αυτή τη θέση, κυρίως για να προσέχει τη Λυριεν, γύρισε στο Σιλαλι.
Πάντα τον βλέπεις να ζωγραφίζει και να ατενίζει τη θάλασσα. Έχει φτιάξει ένα σπιτάκι στην παραλία με χρωματιστά τζαμάκια που είχε ξεβράσει το κύμα. Έχει δίπλα του την Λύριεν από μωρό σε ότι κάνει. Μια φορά της έφτιαξε "ποδοξυλα". Σαν μεγάλα τακούνια και η μικρή τα έδεσε στα πόδια της και προσπαθούσε να περπατήσει! Όλο έπεφτε και γελούσαν με την καρδιά τους! Όπως όλοι οι βαλησινοι, είναι μια ήρεμη και συνεσταλμένη οικογένεια που καλλιεργεί λίγα βότανα και ψαρεύει.
Η Λύριεν πάντα είχε πολλά παιδάκια γύρω της. Τους έδειχνε ,πώς να κατασκευάζουν βραχιόλια και κοσμήματα . Έπαιρναν κλωστές από τα χαλασμένα δίχτυα , τα έβαφαν με φυτικές μπογιές και περνούσαν κοχύλια!! Τα μάτια των μικρών της φίλων, έλαμπαν από ενθουσιασμό όταν τελείωναν κάτι. Αυτή η λάμψη στα μάτια των φίλων της, την έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει καθηγήτρια στην Ακαδημία. Ήξερε από τον παππού πώς να κατεργάζεται τα μέταλλα και το δέρμα και είχε ναυτικούς φίλους που της έφερναν πέτρες και μαργαριτάρια. 

δείγμα γραφής

Μόλις έφτασε η Λύριεν στο μεγάλο δέντρο...Δεν ήξερε που να πάει και τι να κάνει...ήξερε ότι μόνο σε αυτό το μέρος υπήρχε ειρήνη.  Ένα δάκρυ στάθηκε στις μωβ βλεφαρίδες της, καθώς θυμήθηκε τα άσχημα νέα από το νησί...
Όχι. Τίναξε τα μακριά μαλλιά της με δύναμη πίσω. Όχι. Δεν θα σκεφτόταν δυσάρεστα πράγματα!!!!ήρθε επιτέλους στην Ακαδημία για να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν.  Να διδάξει σε άλλους όλα αυτά τα μυστικά που ήξερε !!!. Τίποτα δεν θα της χαλούσε τη διάθεση!!!
Άκουσε φωνές και μουσικές.. ωχ, ένα πάρτυ...έπρεπε να πάει, αλλά δεν ήξερε κανέναν ακόμα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 30, 2020, 08:25:47 πμ by Λύριεν Μαρκιέλ »