Rasnarry Academy

Συγκλίνοντα Μονοπάτια [Σαγιάνε]

Σαγιάνε Ασάχι

Η Σαγιάνε χαμογέλασε. Ώστε την ήξερε λοιπόν.
"Η Μίρα είναι η πραγματική αδερφή μου. Εκείνη με βρήκε και μου έδειξε τον κόσμο. Τον πραγματικό κόσμο. Εκείνη μου έμαθε τη γλώσσα σας και τον πολιτισμό σας. Εκείνη μου έδειξε το καλό και την ελπίδα. Εκείνη οραματίστηκε πρώτη έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον πόλεμο και τις δολοπλοκίες του Οίκου και στα μάτια της το είδα και γω. Θα έκανα τα πάντα γι αυτήν. Με τα χρόνια όμως τα μέσα επικοινωνίας μας στένεψαν.

Τώρα την χρειάζομαι περισσότερο απο κάθε άλλη φορά. Και εγώ και ο Ελντίν. Εσύ όμως, ποια είναι η σχέση σου μαζί της;"
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Ο ενθουσιασμός της Ιλίντιεν μεγάλωσε ακόμη περισσότερο ύστερα από όσα άκουσε να της εξιστορεί η Σαγιάνε. Πόσο μικρός ήταν ο κόσμος τελικά! Παρόλο που της αφηγούνταν μία ιστορία δραματική και λυπηρή, δε μπορούσε παρά να χαρεί. Μέσα στην καρδιά της έβλεπε την ελπίδα να μεγαλώνει, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, όποιο κι αν ήταν αυτό.

«Δεν τη γνωρίζω αρκετά καλά, αλλά όντως, η Μίρα είναι πολύ αξιόλογη Αλχημίστρια και ναι! Αποφοίτησε από την Ακαδημία. Είναι μία πολύ καλή επαγγελματίας και μία χρυσή ψυχή!»

Έγειρε προς το μέρος της Σαγιάνε. Ύψωσε το χέρι της, ώστε να της χαϊδέψει απαλά τον ώμο, να την παρηγορήσει.

«Μην ανησυχείς, η Μίρα είναι καλά, είναι ασφαλής αυτή τη στιγμή.» τη διαβεβαίωσε. «Είμαι σίγουρη ότι σε σκέφτεται, ακόμη κι αν δεν επικοινωνείτε.»

Η Ιλίντιεν προσφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί της. «Θα της μεταφέρω εγώ ότι μηνύματα θέλεις. Είναι χαρά μου να μεταφέρω τη χαρά σου. Αν μπορώ να σε βοηθήσω έστω και με αυτόν τον τρόπο, θα το κάνω πρόθυμα, δε θα εγκαταλείψω ούτε εσένα, ούτε τον Ελντίν. Όσο για το Λέο...» ένα στραβό και διεστραμμένο χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη της «...έχει πολλά να εξηγήσει. Σου υπόσχομαι ότι δε θα φτάσει ποτέ στα μυτερά αυτιά του αδερφού μου...»


Σαγιάνε Ασάχι

"Άρα ξες και τον Σμάλντι. Δε  ξέρω ποια είναι η σχέση του με τους Ασάχι ή τον αδερφό σου, αλλά ίσως η Μίρα να ξέρει. Πες της εάν την βρεις οτι μπορεί να στέλνει γράμματα σε σένα εδώ στην Ακαδημία. Μπορούμε μέσω εσένα να βρούμε την οδό επικοινωνίας μας. Θα καταλάβει πιστεύω αν της πεις *από την καρδιά στα άστρα και από εκεί στο χώμα*" είπε και γέλασε "μια παιδική παράφραση του όπως πάνω έτσι και κάτω" είπε και η καρδιά της σκίρτησε. Πως θα ήταν τώρα η Μίρα; Ήθελε τόσο να την δει!

"Μονολογώ όμως. Σίγουρα θα έχεις και συ στοιχεία ή πράγματα να μοιραστείς"
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Ένα χαμόγελο αναπόλησης εμφανίστηκε στα χείλη της Ιλίντιεν.

"Ναι, η αλήθεια είναι πώς γνωρίζω τους Σμάλντυ, το μικρό και το μεγάλο.¨" το βλέμμα της σκυθρώπιασε στην αναφορά του τελευταίου όμως. "Αλλά δε γνωρίζω με ποιο τρόπο επέλεξε ο Λέο να εμπλακεί σε ανθρώπινες ιεροτελεστίες, ούτε τον τρόπο που συνδέεται με τον αδερφό μου, αν και αυτόν, μπορώ να το μαντέψω."

Άφησε την κούπα της άδεια μπροστά της, σκέφτηκε για δύο λεπτά. "Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ κουβαλώ τη δική μου ιστορία, μόνο που δεν είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα με τη δική σου. Με έφερε στην Ακαδημία η επιθυμία του δασκάλου μου να μάθω και να ανοίξω τους ορίζοντές μου. Αυτή του η φιλοσοφία όμως, όσο αγαθή κι αν είναι, δεν έχαιρε αποδοχής από τους αξιωματούχους της Θάλανιλ. Ο δάσκαλός μου πέθανε πριν φτάσω εδώ. Αν και δε μπορούμε ακόμη να το αποδείξουμε, κανένας από το άμεσο περιβάλλον του δεν είναι πεπεισμένος. Για να αποδείξω αν όλα αυτά είναι αλήθεια ψάχνω, ερευνώ."

Η Ιλίντιεν την κοίταξε με μία γλυκιά θλίψη στα μάτια. "Ίσως και να σε απογοητεύω. Κατά πάσα πιθανότητα, στη δική μου ιστορία δεν εμπλέκεται κάποια πλεκτάνη ή μεγάλο σχέδιο, είμαι σίγουρη ότι ο αδερφός μου δεν παίζει κάποιο ρόλο σε όλο αυτό. Εάν, όντως μιλάμε για δολοφονία, τότε μάλλον πρόκειται για φθόνο από κάποιον άλλο αξιωματούχο. Καθώς ψάχνω όμως και σε βρήκα εδώ, μπορώ να ψάξω μαζί σου. Μπορώ να επικοινωνήσω με τη Μίρα και να φτάσω ξανά στο Λέο ή -όπως τον γνωρίζεις εσύ- Λεόν. Θα μεταφέρω το μήνυμα που μου εμπιστεύτηκες, βρίσκεται αποτυπωμένο εδώ." έδειξε το κεφάλι της με ένα δάχτυλο και χαμογέλασε ξανά. 


Σαγιάνε Ασάχι

"Τις πληροφορίες για τους Σμαλντυ καλύτερα να τις μοιραστείς με τον Ελντίν. Εγώ θέλω μόνο ένα μέρος τους, αλλά το υπόλοιπο το χρειάζεται ο Ελντίν. Τον έχει στοχοποιήσει. Ίσως αν ο Ελντίν κατάφερε να βρει τη Μίρα, να μπορούσε να τον βοηθήσει,  κάπως" είπε στα λόγια της Ιλίντιεν και έπειτα την άφησε να μοιραστεί τα δικά της. Όταν η Ιλίντιεν άφησε το φλυτζάνι της η Σαγιάνε της το γέμισε ξανά, μια ιεροτελεστία. Την άκουσε σοβαρά, όσο προσπαθούσε να συνδέσει τα γεγονότα.

Όχι, η Ιλίντιεν δεν είχε δίκιο, εκτός αν ήθελε να πιστέψει οτι δεν υπήρχε συνωμοσία. Όντως, γι αυτήν θα ήταν καλύτερο, ο θάνατος του μέντορα της να ταν φυσικός. Όμως κάτι δε κολούσε στη Σαγιάνε, είχε ένα προαίσθημα και συνήθως δεν έπεφτε έξω. Προσπάθησε να μαζέψει τα κομάτια και να τα βάλει σε σειρά. Πάλι εκείνος ο πονοκέφαλος. Μα δεν τον άφησε να την παραλύσει αυτή τη φορά. Το κοινό...σκέφτηκε συνδέοντας τα κομμάτια. Και όταν η Ιλίντιεν σταμάτησε να μιλά, πήρε κάποιο χρόνο αναλογιζόμενη. Να άνοιγε το στόμα της; Η παράνοια της την έκανε να σκέφτεται πράγματα περίεργα, μα από την άλλη η παράνοια και το ρίσκο ήταν  ότι είχε. Όχι, θα της το έλεγε κι ας έβγαινε λάθος μια φορά.

"Έχω μια θεωρία. Πιστεύω πως δεν γίνεται ο αδερφός σου να το ήξερε. Ακόμα κι αν γνωρίζονται με τον Σμάλντι δε θα έπρεπε να ξέρει, όχι. Το ότι ξέρει δείχνει κάποιου είδους σχέση, ή συνεργασία. Χμμ...εάν λες πως ο δάσκαλος σου με τις ιδέες του είχε εχθρούς, άτομα τα οποία δεν συμμερίζονταν την άποψη του, ίσως το ίδιο να είναι και ο αδερφός σου. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον εγώ. Έτσι έχουμε έναν φόνο, έναν φόνο επειδή το πρόσωπο που δολοφονήθηκε ήθελε ουσιαστική ειρήνη και επικοινωνία ανάμεσα στις Φυλές. Είτε μεμονωμένοι στρατηγοί, είτε όντως μια ομάδα από πίσω, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Θέλουν και αυτοί πόλεμο. Εάν η ουσία της Θαλανίλ είναι η περηφάνεια της αρχαιότητας τότε αυτη η κατάσταση δε την χαροποιεί. Όσοι τάσσονται εναντίον είναι εν δυνάμει κίνδυνος. Ίσως η Θαλανίλ θέλει πόλεμο. Όχι ίσως όλη, σίγουρα υπάρχουν φωνές εκσυγχρονισμού, μα ο φόνος δείχνει πως υπάρχουν υποστηρικτές του παρελθόντος. Όπως οι δικοί μου. Εάν οι Ασάχι θέλουν πόλεμο, εάν μέρος της Θαλανίλ θέλει πόλεμο, ο Σμάλντι που κολάει σε όλα;" αναρωτήθηκε φωναχτά έχοντας κάνει το σενάριο στο μυαλό της. Μήπως ο Σμάλντι σιγούρευε τις δυνάμεις των Ασάχι, μήπως το ξόρκι....και τότε της ήρθε. Το ξόρκι ίσως ήταν ένα τρόπος να πιέσουν οι άνθρωποι τις δυνάμεις τους. Τα ξωτικά υπερείχαν σε φυσικά ταλέντα, μα εάν δεν υπήρχε πόνος, τουλάχιστον θα συνέχιζες να πολεμάς αψηφώντας τα τραύματα σου. Ναι, αυτό ταίριαζε.  Η Σαγιάνε πείστηκε πως ήταν φόνος και ότι όλα συνδέονταν.

"Ιλίντιεν πρόσεχε εκεί που θα πας. Είτε συνδέονται οι δύο ιστορίες, είτε όχι, θα σε βοηθήσω με τις δυνάμεις μου όλες. Αποφάσισα κάτι. Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν. Η αλλαγή δε θέλει μόνο επανάσταση, θέλει και καίριες θέσεις. Δεν είναι μόνο πόλεμος, είναι στρατηγική και πολιτική. Ο οίκος μου όπως είναι τώρα δε θα δεχτεί τον Ελντίν. Πρέπει να αλλάξει. Θα θέσω υποψηφιότητα για την επόμενη κρίση Αρχηγού. Ή θα αλλάξω τον Οίκο ή θα απαρνηθώ το όνομα και θα δημιουργήσω νέο. Όμως θα προσπαθήσω. Εάν η Μορίνα γίνει ο νέος αρχηγός τότε είμαι σίγουρη πως οι συρράξεις στα σύνορα θα ενταθούν πολύ και φοβάμαι για τα χειρότερα. Έστειλα γράμμα ένταξης μου στους υποψήφιους." είπε σοβαρά. Ναι το είχε αποφασίσει. Όταν θα γυρνούσε σπίτι της, θα γυρνούσε με τον άντρα της, τον άντρα που εκείνη επέλεξε, κι αν κάποιος τολμούσε να αντιδράσει θα του έκοβε το κεφάλι. Τα χρόνια είχαν φτάσει, η Μορίνα στα τριάντα είχε ήδη στείλει την αίτηση της για ζευγάρι. Επόμενη ήταν η ίδια. Δε θα έκανε αυτό το λάθος όμως. 

"Σ ευχαριστώ" είπε για την μεταφορά του μηνύματος στη φίλη της. "Σ ευχαριστώ πραγματικά" είπε βάζοντας το χέρι στην καρδιά της
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

"Σε μία σπάνια ειρηνική ανάμνηση, ανακαλώ τα λόγια του αδερφού μου. Ο Ίλεθ υποστήριζε ότι βλέπει. Για χρόνια δεν αναρωτήθηκα, για εμένα ήταν άλλη μία τακτική πειθούς. Ακόμη δεν τον πιστεύω. Στο ταξίδι μου προς την Ακαδημία αναλογίστηκα την αξία ενός τέτοιου χαρίσματος, να βλέπεις. Ακούγεται συναρπαστικό μα, από τους μηχανισμούς του αναδύεται η απαράμιλλη εγωιστικότητά του. Ύστερα, αντιπαρέβαλα το να βλέπεις, με το να δείχνεις. Το να δείχνεις, προϋποθέτει να έχεις δει, να έχεις κατανοήσει. Κατά τη μεταφορά από το να βλέπεις στο να δείχνεις, ο πομπός και ο δέκτης συνδέονται σε μία σχέση μεταμορφωτική, όπου και οι δύο ωριμάζουν και γίνονται σοφότεροι.

Αυτή είναι η δική μας θέση." Η Ιλίντιεν έπαιξε με τη διεύθυνση του δείκτη της. Μία προς την ίδια και μία προς τη Σαγιάνε.

"Ο Λέο..." Συνέχισε "ή Λεόν... Οι ομοιότητες του χαρακτήρα του με τον Ίλεθ... Ίσως αυτό με τράβηξε σε αυτόν... και παράλληλα με απώθησε. Όμως, πάντα θα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Αυτοί βλέπουν, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να δείξουν.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες συνθήκες όπου θέλουν να δείξουν, αλλά τι; Ο Λέο έδειξε κάτι στον Ελντίν όταν τον σημάδεψε. Ήταν μία μικρή μάχη εξουσίας μεταξύ δύο Αλχημιστών και ο Λέο προσπάθησε να υποτάξει τη θέληση του Ελντίν. Αυτό, Σαγιάνε, δε θα το επιτρέψω. Όπως δε θα επιτρέψω να χαθεί και η δική σου προσπάθεια."

Τα μάτια της Ιλίντιεν φορούσαν ενθαρρυντικές νότες του βιολετί. "Να προσπαθήσεις να γίνεις η νέα αρχηγός των Ασάχι και κράτα τον Ελντίν στο πλάι σου. Εξερευνήστε αυτό το λαβύρινθο κρατώντας τα χέρια σφιχτά. Εγώ θα ακολουθώ στο τέλος της πομπής, κρατώντας υψωμένη τη δάδα."


Σαγιάνε Ασάχι

Χαμογέλασε στην Ιλίντιεν. Η ζεστασιά που ένιωθε από την ξωτικογυναίκα ήταν πρωτόγνορη για την ίδια. Πόσες φορές είχαν συναντηθεί, είχαν ανταλλάξει πυρά, ματωμένες και οι δύο. Πόσες φορές είχαν μιλήσει για τους νεκρούς των δύο στρατοπέδων. Η σκέψη της ταξίδεψε στο τότε. Τέσσερα χρόνια πριν. Σε μια άλλη Σαγιάνε και μια άλλη Ιλίντιεν. Οι ματιές τους διαφορετικές, οι προθέσεις τους άλλες. Κι όμως μέσα στις σωρούς και το αίμα, τα σπασμένα κόκαλα και τον θάνατο, κάτι τις έσπρωχνε να βρεθούν. Μια αναμέτρηση που δεν είχε αποτέλεσμα, δεν είχε τέλος, μια αέναη πάλη. Και τώρα, το τώρα δε θα μπορούσε ούτε να το ονειρευτεί. Ένιωθε ευγνωμοσύνη στη ζωή και στο άτομο αυτό που είχε απέναντι της. Τα βιολετί της μάτια ήταν πλημμυρισμένα από αυταπάρνηση και έγνοια.

¨"Ο Ελντίν πρέπει σίγουρα να γίνει πιο δυνατός. Δε θα μπορέσω να συγκρατηθώ αν πάθει κάτι. Δε μπορώ να πάω πίσω στο πως ήμουν. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και συ μην αφήσεις τον Ίλεθ να άγει και να φέρει όπως νομίζει. Πρέπει να ξεφύγουμε από την σκοταδιστική εποχή του Πολέμου"
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Η Ιλίντιεν την πλησίασε. Το δεξί της χέρι έσφιξε τρυφερά τον ώμο της συμπολεμίστριας.

"Μη βασανίζεις άλλο το μυαλό σου. Ο σπόρος φυτεύτηκε. Δώσε του λίγο χρόνο να συνηθίσει το έδαφος που τον αγκαλιάζει. Πότισέ τον τακτικά και θα βλαστήσει την κατάλληλη στιγμή. Μόνο μη με ρωτήσεις πότε θα είναι αυτή. Η Φύση γνωρίζει καλύτερα, όπως βαθύτερα αισθάνεται και η καρδιά."

Έκανε να αποχωρήσει. Πριν απομακρυνθεί, έστειλε στη νέα της σύμμαχο ένα ζεστό χαμόγελο και η σιλουέτα της χάθηκε μέσα στα άνθη.


Σαγιάνε Ασάχι

Έβλεπε την Ιλίντιεν να απομακρύνεται, καθώς τα άνθη πλέκοταν μεταξύ τους και η φιγούρα της χανόταν. Χαμογέλασε. Ανακάθισε στην καρέκλα φέρνοντας πίσω την πλάτη της και κοίταξε τον ουρανό. Έκλεισε τα μάτια της και αφού πήρε βαθιές ανάσες ξεχάστηκε στο κελάηδισμα των πουλιών στον κήπο του Αλλάσιου.

Τόσο υποσχόμενο μέλλον. Τόση ελπίδα. Θα την κρατούσε και θα την διατηρούσε. Όπως είπε η Ιλίντιεν...θα γινόταν επιτέλους ο κηπουρός! Αυτό το μονοπάτι της φάνταζε τόσο άγνωστο μα γλυκό, έκανε την καρδιά της να χτυπά από αγωνία μα και σιγουριά.
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...