Rasnarry Academy

Συγκλίνοντα Μονοπάτια [Σαγιάνε]

Ιλίντιεν Άτρας

Μαγεμένη από την ευωδία, πέρασε το κατώφλι και κοίταξε γύρω της εκστατικά. Ο κήπος γύρω της έμοιαζε με επίγειο παράδεισο, με απρόσβλητο καταφύγιο. Είχαν δίκιο όσοι χαρακτήριζαν τον κήπο του Αλλάσιου ως παραμυθένιο. Κάθε της βήμα και μια μικρή διαπίστωση για την τεράστια χάρη που της έκανε παραχορώντας τον για το απόγευμα.

Τα βιολετί της μάτια μεσμερίστηκαν από την αρμονική αλληλουχία των χρωμάτων, τις ονειρικές αποχρώσεις των πετάλων. Ευωδιάζοντα διέχεαν το νέκταρ τους στον αέρα, μεταμορφώνοντας την ουδετερότητα του αιθέρα σε αύρα θεραπείας. Σπάνιες, ποτιστικές σταγόνες ενώνονταν με το χώμα ρυθμικά, παρέχοντας ώθηση στους σπόρους που διψούσαν να αναζητήσουν και να εξυψωθούν.

Η Ιλίντιεν έκλεισε τα μάτια. Στέρησε την όραση από τον εαυτό της για μερικές στιγμές, οξύνοντας τις υπόλοιπες αισθήσεις της. Το άρωμα των βοτάνων στην άλλη άκρη του κήπου έπαιρνε χρώμα και γεύση στην άκρη των χειλιών της. Χαμογέλασε ανεπαίσθητα. Παραδόθηκε στη σιωπηλή χορωδία της Φύσης, επιτρέποντας στο κεντητό της πέπλο να τη σκεπάσει. Εξομάλυνε τα ερωτήματά της, ζέστανε τις ανησυχίες της, σώπασε τις σκέψεις της.

Φτάνοντας στο παρτέρι με το κιόσκι, αναρωτήθηκε τι θα ήθελε να προσφέρει σε εκείνη την ψυχή που είχε αναζητήσει το αυτί και την εμπιστοσύνη της. Η ψυχή που θα συναντούσε ήταν φλογερή. Ξεκίνησε με ιβίσκο. Ήταν όμως και ευαίσθητη. Λίγο μπλε γιασεμί. Είχε μία έντονη επιθυμία να της απομακρύνει τη λύπη. Συμπλήρωσε με τριαντάφυλλο. Μόλις τα έλαιά τους έφτασαν στη μύτη της, η Ιλίντιεν πήρε στα χέρια της το λευκό σερβίτσιο με τα μοτίβα ανθών κερασιάς και το απέθεσε προσεκτικά στο τραπέζι. Κάθισε αναπαυτικά στο παγκάκι, περιμένοντας τη Σαγιάνε, ενώ ταξίδευε σε ένα μικρόκοσμο ειρηνικό.Σαγιάνε Ασάχι

Όταν σηκώθηκε το πρωί βρήκε ένα χαρτάκι μέσα στο δωμάτιο της κοντά στην πόρτα. Σα κάποιος να το έσυρε μέσα. Το σήκωσε και το άνοιξε.

"Συνάντησε με στον μαγικό κήπο. Θα είμαστε μόνες. Ι.Α "

Αναστέναξε. Ναι είχε έρθει η ώρα. Κοίταξε τον Ελντίν που κοιμόταν ήσυχα στο κρεβάτι, σα μικρό παιδί. Ναι, για εκείνον θα τα έκανε όλα.

Αφού άλλαξε προσεκτικά τους επιδέσμους της, πλύθηκε. Για τις επόμενες μέρες και λόγω των τραυματισμών στη γιορτή δε θα πραγματοποιούνταν μαθήματα. Είχαν τραυματιστεί και μαθητές. Ποιός έφταιγε; Δεν ήξερε. Εκείνη προσπάθησε, μα απέτυχε. Και τώρα έπρεπε να τα βρει μπροστά της. Άφησε λυτά τα μαλλιά της, πυκνές μπούκλες ως τη μέση της σχεδόν να κρύβουν όσο γίνεται τους επιδέσμους. Φόρεσε ένα λυτό λευκό ρούχο σα ρόμπα που δενόταν μπροστά και πλάγια καθώς δεν ήθελε να φορέσει οτιδήποτε άλλο και ανοίξει τις πληγές της. Το καλό του να μην αισθάνεσαι πόνο σύντομα γίνεται το χειρότερο.
Έκλεισε τις κουρτίνες. Δεν άρεσε το φως στον Ελντίν. Χαίδεψε τα μαλλιά του και του έδωσε ένα φιλί στο μέτωπο. Έκλεισε πίσω της την πόρτα απαλά για να μη τον ξυπνήσει.

Η Ακαδημία ήταν σχεδόν έρημη. Όλοι με τον τρόπο τους θρηνούσαν, αναπαύονταν ή συγκεντρωνόντουσαν. Προσπάθησε να βάλει το μυαλό της σε τάξη. Από που να ξεκινούσε; Τι να πρωτοέλεγε στην Ιλίντιεν; Ένα χάος. Έφτασε στον κήπο και το μεθυστικό του άρωμα την χτύπησε. Ήταν πράγματι αξιομνημόνευτη η προσπάθεια του Αλλάσιου. Χώθηκε και χάθηκε μέσα στα πυκνά δενδρύλια, τους θάμνους, τα λουλούδια.. κάθε είδους θεραπευτική πρασινάδα, κάθε είδους φυτό, ένας επίγειος παράδεισος.

Η Ιλίντιεν καθόταν στο κιόσκι με σερβίτσια. Χαμογέλασε. Η αντίπαλος της που πλέον αποκαλούσε σύμμαχο είχε μάθει την αδυναμία της στα ζεστά ροφήματα. Πλησίασε ήρεμα κάνοντας επαφή με την ματιλα της και έφερε το χέρι της στο στήθος. Ήταν ασφαλείς εδώ, δε θα έβλεπε ούτε θα ενοχλούσε κανένας. "Καλημέρα" της είπε και κάθισε.

Στη μύτη της εισήλθε η μυρωδιά των φυτών που ετοιμάζονταν στο ζεστό νερό. Ένας συνδυασμός εξαιρετικός που ανυπομονούσε να απολάύσει. Η έντονη μα γλυκιά και παράλληλα λίγο ξινή γεύση του υβίσκου, το άρωμα και η δύναμη του γιασεμιού και του τριαντάφυλλου. Δυνατός συνδυασμός. "Πώς είσαι;" ήταν η αρχή
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 13, 2019, 12:55:12 μμ by Σαγιάνε Ασάχι »
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Έφερε τα δάχτυλα στη λαβή του τσαγερού, το σήκωσε με χαριτωμένη απλότητα. Γέμισε το λουλουδένιο φλιτζάνι της Σαγιάνε. Το έσπρωξε προσεκτικά προς τη θέση της, προσκαλώντας την και επίσημα να της κάνει παρέα. Η Ιλίντιεν της χάρισε ένα χαρούμενο χαμόγελο, ταιριαστό με τα ανθισμένα λουλούδια του κήπου του Αλλάσιου.

"Κάθισε." την προέτρεψε με ευγένεια. "Μοιράσου αυτό το απόγευμα μαζί μου." Ο, άλλοτε, αυστηρός ή άχρωμος τόνος της φωνής της είχε δώσει τη θέση του σε μία πρωτοφανή, στοργική χροιά.

"Κάνε μου την τιμή να σε γνωρίσω καλύτερα, αλλά όχι ως πρώτη πολεμίστρια των Ασάχι. Θέλω να σε γνωρίσω ως Σαγιάνε, τη γυναίκα που οι θεοί μας αξίωσαν να πολεμάμε αντίπαλες και παρέα."

Περίμενε μέχρι να βολευτεί η Σαγιάνε στη δική της θέση και ύστερα, την καλησπέρισε με μία γουλιά.


Σαγιάνε Ασάχι

Η Σαγιάνε βολεύτηκε.  Τα λόγια της Ιλίντιεν την χτύπησαν ζεστά. Χαμογέλασε. Κι όμως δεν ήξερε τι να πει. Ή καλύτερα από που να ξεκινήσει. Πάλι ένα ωραίο πρωινό, μια ωραία παρέα θα χαλιόταν. Αναστέναξε και έφερε το τσάι στη μύτη της να το μυρίσει κοιτάζοντας την βλάστηση και τα άνθη. Κάθε λογής πουλιά είχαν τις φωλιές τους στα δέντρα, μικρά σκιουράκια τρέχαν και πηδούσαν. Ήταν ένας πραγματικός παράδεισος εδώ στην μαύρη γη. Ήπιε τρεις γουλιές λαίμαργα, να κάψει λίγο τον λαιμό της μπας και της έρθει έμπνευση πως να ξεκινήσει. Ήταν τόσα πολλά.

"Ιλίντιεν υπάρχουν πολλά, το ένα χειρότερο από τι άλλο ίσως. Συγγνώμη αν θα σε πικράνω. Η δικής μας σύντομη ζωή μας βάζει συνέχεια σε τέτοιες συζητήσεις για να αλλάζουμε τα πράγματα. Εσείς έχετε την ευχαίρεια του χρόνου. Θα ξεκινήσω με αυτό. Θυμήθηκα λίγες μέρες πριν πως έγινε." Είπε και ρούφηξε ακόμα μια γουλιά για δύναμη.

" Έγινε ένα, ενάμισι χρόνο πριν σε συναντήσω στο μέτωπο. Ήταν ένας άντρας του Οίκου σου. Και πολύ περίεργος" είπε ενθυμούμενη τα λόγια του
*χαιρετίσματα στο αίμα των ασάχι*... Συνοφρυθηκε.
"Ήταν πολύ ψηλός. Στο ύψος του Λάντριαν...ίσως ψηλότερος. Μεγαλόσωμος και δυνατός μας και γρήγορος πολύ. Μακριά μαλλιά και βιολετί μάτια. Είχε μια ουλή κάπου εδώ, την είδα καλά. Μα το χειρότερο ήταν το ύφος του και ότι ήξερε. Το ύφος του χειρότερο από κάθε σαδιστή άνθρωπο. Με άνοιξε στα δύο και απλά κάθισε από πάνω μου να μιλήσουμε, γελώντας. Και αυτά που είπε Ιλίντιεν..."

Έφερε στην άκρη τα μαλλιά της και της έδειξε όλο το μελανό σημάδι σε σχέδιο φιδιού. Το κεφάλι χανόταν μέσα στους επιδέσμους, μόνο το τέλος της ουράς ήταν πάνω. "Ξέρω πλέον τι κάνει. Μα το κυριότερο είναι ποιός το έκανε. Ξωτικό Ιλίντιεν. Αλχημιστής. Και αυτός ο άντρας τον ήξερε. Το ξέρω. Λίγο πριν μου γυρίσει πλάτη είπε όλα εκείνα τα λόγια της ιεροτελεστίας μας. Της δικής μας τελετής.

"Σου θυμίζει κάτι η περιγραφή;"
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 14, 2019, 01:49:29 μμ by Σαγιάνε Ασάχι »
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Ένας άνδρας του οίκου της; Άκουγε με προσοχή και προσπάθησε να πάρει το λόγο για να της εξηγήσει ότι δεν ανήκε σε κάποιον οίκο και ότι όλη η Θάλανιλ θεωρούνταν ο οίκος των Αρχαίων, αλλά δεν ήθελε να τη διακόψει.

Ένταση διαπέρασε τα χέρια της. Άφησε το φλιτζάνι κάτω με δάχτυλα άκαμπτα. Τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα το άκουσμα της περιγραφής, γνώριζε ακόμη και τι είχε δει λάθος η Σαγιάνε. «Όχι στο ύψος του Λάντριαν» σκέφτονταν «αρκετά ψηλότερος. Με το σωστό ύφος. Η ουλή του είναι στη βάση της μύτης.» Τι ήταν το αίμα των Ασάχι; Τι γνώριζε; Με ποιους Αλχημιστές συναναστρέφονταν και για ποιους σκοπούς;

Όλες οι σκέψεις έσβησαν από το μυαλό της, ήθελε απλά να της απολογηθεί εκ μέρους του, να της ζητήσει συγγνώμη. Πώς να της το πει και τι να περιμένει από τη Σαγιάνε μετά από όσα της αποκάλυπτε.

«Αυτός είναι ο αδερφός μου.» κατάφερε να ψιθυρίσει ξέπνοα.


Σαγιάνε Ασάχι

Η Σαγιάνε έμεινε ανέκφραστη. Ακούμπησε το φλυτζάνι στο πιατάκι και κοίταξε δύο σκιουράκια που παίζανε. Οικογένεια. Τόσο ξένη λέξη. Τελικά ίσως η Ιλίντιεν να της έμοιαζε περισσότερο. Αδερφός.... Μήπως σήμαινε ότι δεν έπρεπε να την εμπιστευτεί; Αλλά από την άλλη και η Ιλίντιεν είχε έρθει στην Ακαδημία. Όχι, είχα πάρει την απόφαση της. Όλα ή θάνατος. Εξάλλου αυτό την περίμενε αν δεν άλλαζε κάτι. Από την οικογένεια της.

Όπως τότε με τον Ελντίν πριν μιλήσει ήθελε να σιγουρευτεί. Πριν της ανοίξει σα χείμαρρος την καρδιά της έπρεπε να ξέρει. Την κοίταξε σταθερά "Για ποιό λόγο ήρθες στην Ακαδημία Ιλίντιεν; Δώσε μου τον δικό σου και θα σου δώσω τον δικό μου"
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

"Απλά τιμώ τις επιθυμίες του Δασκάλου μου." Ένα νοσταλγικό χαμόγελο κάλυψε το προηγούμενο σοκ. "Ήταν μαθητής της Ακαδημίας. Είχε ένα όραμα, να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τη μοναδικότητα κάθε ατόμου, τα προτερήματα και τα ελαττώματα του. Ήλπιζε και εργάζονταν για ένα κόσμο χωρίς ανώτερους και κατώτερους, για ένα κόσμο που είμαστε όλοι ίσοι. Εγώ απλά συνεχίζω το έργο του."

Τα μάτια της έπεσαν στους επιδέσμους της Σαγιάνε. "Αν μπορούσα θα σου το γνώριζα. Υπήρξε μεγάλη έμπνευση για εμένα και λίγους ακόμη, αλλά μας άλλαξε τη ζωή, τον τρόπο που μαχόμαστε και σκεφτόμαστε. Θα σε συμπαθούσε."

Η φωνή της , όπως και το βλέμμα της έσβησαν σταδιακά, βυθίζοντας την για λίγο στις ευχάριστες αναμνήσεις του Ντούριλ και του μανίπουλου 8, του πυρήνα της ομάδας τους.


Σαγιάνε Ασάχι

Tότε γούρλωσε τα μάτια της. Ένα ξωτικό με τις ίδιες επιθυμίες. Ένα ξωτικό το οποίο έφτιαξε μία ομάδα. Άρα μπορούσε να γίνει. Δεν ήταν ιδεαλίστρια, ήταν ρεαλιστικό, ήταν δυνατό. Κοίταξε την Ιλίντιεν. Είχε...θα σε συμπαθούσε, γιατί παρελθοντικός χρόνος; σκέφτηκε. Ήταν μάταιο. Όσο περισσότερο μιλούσε μαζί της, τόσα περισσότερα ήθελε να της πει. Ήταν απροσδόκητο και απίστευτο. Αυτή την χημεία με κάποιον, είχε να την νιώσει από όταν γνώρισε τη Μίρα. Έπρεπε να βάλει τάξη στο κεφάλι της και να κλείνει ένα ένα τα μέτωπα. Η Ιλίντιεν ήταν ιδανική, γιατί ήδη βάδιζε σε αυτό το μονοπάτι που ήθελε να ανοίξει η ίδια. Πώς να της το έλεγε;

Άφησε στην άκρη το φλυτζάνι, σηκώθηκε λίγο και έκανε μια γύρα μπροστά στην Ιλίντιεν. Άγχος. Άγχος για τις λέξεις, μα και γιατί αυτό που επρόκειτο να πει θα ήταν η πρώτη λεκτική διατύπωση του σχεδίου της, ενός σχεδίου που τώρα ειδικά, με τον Ελντίν στη ζωή της έπρεπε να θέσει σε ισχύ. Ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, μα ο Ελντίν άλλαξε την ίδια και της έδωσε δύναμη για να ανταπεξέλθει σε ό,τι χρειαστεί.

"Έχω ένα σχέδιο" κατάφερε να πει προσπαθώντας να βάλει τις σκέψεις της σε τάξη. Θα ρίσκαρε. Ρίσκαρε όταν έθεσε το ζήτημα της Ακαδημίας στους Ασάχι, ρίσκαρε όταν μίλησε με τον Ελντίν, και θα ρίσκαρε ξανά. Τα ρίσκα την πήγαιναν μπροστά. Θα ρίσκαρε ξανά ναι, έαν ήταν να πετύχει. Όλα ή θάνατος. Κι ας ήταν το τελευταίο της ρίσκο. Είχε γνωρίσει αγάπη τουλάχιστον. Κοίταξε την Ιλίντιεν με μάτια που έκαιγαν. Άφησε όλες τις άμυνες της κάτω και τα προσωπεία της να πέσουν. "Έχω ένα σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε εδώ" είπε εννοοώντας την Ακαδημία. "Είχα μία φίλη, με την οποία το ξεκινήσαμε. Ένα όραμα. Όχι πόλεμοι, όχι παιχνίδια συμφερόντων, μαύρα και σκοτεινά τραπέζια συμφωνιών, δουναι και λαβειν και θανάτου. Όχι άλλα παιχνίδια ισχύος. Ισότητα, συνεργασία, ευγένεια. Από εδώ ξεκίνησε, μα θέλει δουλειά και θυσία. Ιλίντιεν, μπορείς να με τσακίσεις εάν το θελήσεις γιατί μόλις τελειώσω θα βρίσκομαι στα χέρια σου." Την πλησίασε και χαμήλωσε τη φωνή της. "Υπάρχει συνωμοσία. Το ξέρω. Δεν ξέρω πως πλέκονται τα πράγματα, οι οικογένειες και τα βασίλεια. Μα είναι φανερό. Μπορώ να σου εξηγώ μέχρι αύριο τι έχω δει και τι πιστεύω, μα οι Ασάχι είναι μπλεγμένοι σε αυτό, οι Άτρας επίσης. Μου το επιβεβαίωσες. Αδερφός σου; Σου λέει κάτι το όνομα Λεόν Σμάλντι; Ο Αλχημιστής. Δε ξέρω πόσο πίσω πάει ή γιατί, μα θέλω να το σταματήσω, Δε ξέρω τι θα βρω μπροστά μου, μα αν είμαστε πολλοί -η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια- μπορούμε να τους σταματήσουμε και να δημιουργήσουμε μια πραγματική ειρήνη. Μια ομάδα, ναι είναι αναγκαία. Μια ομάδα μικρή στην αρχή που θα αναπτύσσεται και θα πιάνει το νήμα μέχρι να τους βρούμε όλους. Η Μίρα μου είχε υποσχεθεί ότι θα μείνει στη Θαλανίλ και θα σκαλήσει ότι μπορεί. Εγώ της είχα πει πως θα προσπαθήσω να βρω άκρη στους Ασάχι. Μα μετά, ξέχασα. Μετά, όχι άλλη ιστορία αυτό" είπε πιάνοντας τον λαιμό της.

Έκανε μία στροφή σιγομουρμορίζοντας σα να μιλούσε στον εαυτό της. Ξαναγύρισε κοντά της. "Ιλίντιεν, έχουμε δυνατούς συμμάχους. Μπορούμε να χτίσουμε μια πρώτη ομάδα, εδώ στην Ακαδημία. Να είναι το πρώτο κρυφό και μυστικό αρχηγείο μας. Γι αυτό ήρθα εδω! Εδώ μπορούν να καλλιεργηθούν ιδέες. Έχουμε τα παιδιά. Έχουμε την ασφάλεια του καθεστώτος του Νησιού. Εδώ μπορούμε να ξεκινήσουμε!" είπε παθιασμένα.

Έπειτα η ματιά της βυθίστηκε στο πόνο και την θλίψη. "Ιλίντιεν, είμαστε δολοφόνοι. Μας έκαναν δολοφόνους. Ο Ελντίν...γνωρίζεις για την Σχολή Αλχημείας σωστά; Ιλίντιεν, επέλεξαν να τους θάψουν. Εμείς, η φάρα μας. Είμαστε δολοφόνοι, και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα τους, τις τσέπες τους, τον εγωκεντρισμό τους. Είμαστε εργαλεία. Κανένας τίτλος. Μόνο σκόνη και αίμα. Όμως, μπορούμε να το αλλάξουμε. Μπορούμε να κρατήσουμε λερωμένα τα χέρια μας μα όχι γι αυτόυς και τα λεφτά τους, αλλά για τα παιδιά, για το μέλλον, για την ειρήνη. Εάν είναι έτσι δεν χάνω αδικα το μυαλό και την γαλήνη μου! Δεν χάνω άδικα την ψυχή μου. Αλλά αρνούμαι πλέον να χάνω τον εαυτό μου γι αυτούς! Δεν μπορώ να ζήσω άλλο όπως τότε. Μπορούμε! Και μην αισθάνεσαι άσχημα για τον αδερφό σου, δεν είσαι εσύ! Δε σε ορίζει. Ούτε η οικογένεια σου. Ξέρω πως είναι να έχεις από πίσω έναν δικτάτορα. Είστε πιο αρχαίοι, μα η ανάγκη να καλύψουμε την απόσταση μεταξύ των Ξωτικών και εμάς, κάνει τους ανθρώπους πολύ περισσότερο αδίστακτους και βιαστικούς. Ξέρω πως είναι" είπε με πόνο στα μάτια "Έχω και γω μια τέτοια αδερφή" είπε και η φωνή της έσπασε

Κούνησε το κεφάλι της διώχνοντας τις αναμνήσεις του ύφους της Μορίνα. "Μα αυτό είναι παρελθόν. Δεν θα αλλάξει. Το μέλλον όμως, τα παιδιά! Η Άρυα, η Κέννα, ο Όλυξ! Γιατί ορφάνεια; Γιατί παιδιά να γίνονται ζώα; Γιατί παιδιά να μην είναι παιδιά; Τους μαθαίνουμε να σκοτώνουν Ιλίντιεν! Είναι 15 και τους μαθαίνουμε να σκοτώνουν! Οι θεραπευτές; Να σώζουν τους χτυπημένους, μόνο για να συνεχίσουν να μάχονται! Είναι ειρωνικό, είναι απαίσιο! Τους μαθαίνω να σκοτώνουν ηθικά;! Πόσο ηλίθιο είναι! Έχουν δίκιο σε αυτό! Όσο και να τα ωραιοποιούμε, είναι φόνοι! Πρέπει να αλλάξει αυτό. Αλλιώς κι άλλες παθογένεις, κι άλλοι θάνατοι, ένας ατέρμονος φαύλος διαολεμένος κύκλος που δε θα σταματήσει ποτέ! Έχω ένα σχέδιο, μα θέλει έμπιστα άτομα, θυσία και γερά στομάχια!" κατέληξε περιμένοντας βασανιστικά την αντίδραση της Ιλίντιεν
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Οι ασκοί του Αιόλου είχαν ανοίξει από τα λόγια της χωρίς να το καταλάβει. Η Σαγιάνε πρέπει να περίμενε καιρό αυτή τη στιγμή, να την έτρωγε μέσα της χρόνια ο προβληματισμός της.

Άρχισε να παραθέτει τις ιδέες της με τέτοια ταχύτητα που η Ιλίντιεν έπρεπε να κρατήσει σημειώσεις. Από τα αυτιά της πέρασαν τόσες πολλές προσωπικότητες, φίλες, σύμμαχοι, ο αδερφός της, ο Λεόν Σμάλντυ... Ο Λεόν Σμάλντυ; Τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα για μία στιγμή, αλλά έπρεπε να παραμείνει συγκεντρωμένη.

"Σαγιάνε το γνωρίζω. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη ότι είμαστε δολοφόνοι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Οφείλουμε να είμαστε προστάτες, όχι κατακτητές. Παρόλα αυτά, ματαιόδοξα άτομα σαν τον αδερφό μου χρησιμοποιούν εμάς τους υπόλοιπους για τις δικές τους φιλοδοξίες."

Κάθισε ξανά πίσω και ήπιε λίγο ακόμη τσάι. "Σου έδωσα το λόγο μου ότι θα σε βοηθήσω και σκοπεύω να τον τηρήσω. Αν μη τι άλλο, συμφωνήσαμε ότι οι πολεμιστές οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι. Αυτή είναι και η κύρια αρετή μας. Κάθισε μαζί μου, πάρε μία ανάσα και εξήγησε μου από την αρχή. Όλο μου το απόγευμα είναι δικό σου."


Σαγιάνε Ασάχι

Η Σαγιάνε κάθισε προσπαθώντας να ηρεμήσει. Είχε σκάσει. Είχε βγάλει ένταση απο μέσα της και χρόνια σχεδιασμού. Πήρε ξανά το φλυτζάνι της και το ρούφηξε με την μία. Τύφλα να χουν οι πότες σκέφτηκε. Πήρε την κανάτα γεμίζοντας το δικό της και βλέποντας το φλυτζάνι της Ιλίντιεν έριξε και σ εκείνη ακόμα λίγο.

Χαλάρωσε στη θέση της. "Το ζήτημα είναι Ιλίντιεν οτι δε ξέρω από που να ξεκινήσω και τι να πρωτοπω. Είσαι ένα δώρο για μένα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Αλλιώς η ύπαρξη μου δε θα είχε κανένα νόημα. Εσύ και ο Ελντίν με σώσατε" είπε κοιτώντας τον ορίζοντα πρασίνου.  "Θέλεις να μου κάνεις ερωτήσεις; Θα μου είναι πιο εύκολο πιστεύω. Και στο τέλος μπορώ να καλύψω ότι δεν έχει ειπωθεί"
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Την κοίταξε με ηρεμία, μία ηρεμία που επιθυμούσε να της εμφυσήσει στην καρδιά, για να μπορέσει να τη μεταφέρει σε κάθε κύτταρό της. Βρίσκονταν σε έδαφος ασφαλές. Παρόλο που δε διαφημίζονταν, οι δυνάμεις που στηρίζουν την Ακαδημία είναι πολύ μεγαλύτερες από μεμονωμένες οικογένειες ή από μία Φυλή. Όσο βρίσκονταν στην Ακαδημία ήταν ασφαλείς. Για το διάστημα που τους επιτρέπονταν αυτή η ανεμελιά και η ασφάλεια, θα μπορούσαν να συνομιλήσουν, να σχεδιάσουν και να συνεργαστούν. Ότι κι αν ήθελε να της ζητήσει η Σαγιάνε, μπορούσαν να το ερευνήσουν μαζί και να φτάσουν στη λύση του.

«Ξεκίνα από την αρχή.» της είπε απλά. «Στα μάτια μου βλέπω τη Σαγιάνε, μία νέα γυναίκα με τεράστιο δυναμικό και ευαίσθητη ψυχή. Η Σαγιάνε όμως φοράει ένα μανδύα που της έχουν ράψει οι Ασάχι. Ποιοι είναι οι Ασάχι;»


Σαγιάνε Ασάχι

«Ποιοί είναι οι Ασάχι;» η πιο αιφνιδιαστική ερώτηση. Η Σαγιάνε κοίταξε την Ιλίντιεν σκεπτική. Δεν ήξερε ποιοί είναι οι Ασάχι. Όλα αυτά τα χρόνια κατήχησης. Μα για ποιόν λόγο; Για να είναι καλύτεροι Πολεμιστές. Ναι οι Ασάχι έχτιζαν έναν συνεκτικό Οίκο. Λίγες τρύπες, που όταν ανακαλύπτονταν γέμιζαν αμέσως με νέο αίμα. Οι αδύναμοι είχαν χαθεί. Τώρα που το σκεφτόταν, αναρωτήθηκε εάν όλες εκείνες οι ιστορίες αυτοκτονίας και χαμού που είχε ακούσει στο όνομα της αγάπης ήταν αληθινές. Αν δεν ήταν; Αν ήταν εσωτερικές δολοφονίες; Εάν οι χαμένοι ήταν άτομα που είχαν αρχίσει να υποπτεύονται ή να απαρνιούνται τον πολεμικό βίο; Δε μπορεί. Συνοφρύθηκε. Θα αποδομούσε τους Ασάχι για να φτάσει στην αλήθεια.

«Οι Ασάχι μοιάζουν πολύ με μια αγέλη λύκων. Χμμμ όχι, οι Ασάχι είναι η τέλεια κυψέλη, είπε διαπιστώνοντας την αλήθεια αυτή. Συνεκτικοί, υπάκουοι στη Βασίλισσα, έτοιμοι να τσιμπήσουν μπροστά μα και να γυρίσουν αμέσως πίσω προστατεύοντας τη Βασίλισσα και τους πρώτους απογόνους. Ο λόγος του αρχηγού είναι νόμος, μα από πίσω υπάρχει και το Συμβούλιο. Είναι ένα όργανο που δεν είναι τόσο γνωστό. Συνήθως αρχηγός του συμβουλίου είναι ο προηγούμενος αρχηγός, εάν βρίσκεται εν ζωή και έχει συβουλευτικό ρόλο. Ή έτσι λένε. Αυτή τη στιγμή, είναι η Σελένα, η γιαγιά μου, και μέλη οι γονείς και η αδερφή μου. Ο θείος μου είναι τώρα αρχηγός μα θαρρώ πως αυτό το γνωρίζεις. Ο Κέλεμπ Ασάχι.»
Ξανακοίταξε τα δέντρα. Κάτι υπήρχε... Ποιά είναι η διαφορά του τότε με το τώρα; Συνέχισε

«Οι Ασάχι είναι περήφανοι που είναι το πρώτο κάστρο των Ανθρώπων. Εξαιτίας αυτού αναδειχθήκανε από τα ζοφερά χρόνια του Πολέμου. Η πόλη είναι περήφανη για τους Ασάχι. Έχει πλουτίσει όλη η πόλη εξαιτίας του Οίκου. Εμπόριο με τους Γκροντ και όχι μόνο. Μα πίσω από τα τείχη κρύβονται μυστικά. Η αλήθεια είναι πως παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι για την επόμενη αρχηγεία και με έχει πάρει μπάλα, χωρίς να το θέλω. Βλέπεις η επιλογή είναι πάντα του Αρχηγού, πάντα! Εκεί το Συμβούλιο δεν έχει λόγο, αλλιώς θα ήταν δικτατορία του προηγούμενου αρχηγού. Όταν η Σελένα επέλεξε τον Κέλεμπ, άλλαξε το μονοπάτι των Ασάχι. Αντί να τραβήξει ίσια στη μάχη με την Πόλις, την μητέρα μου, έστριψε με τον Κέλεμπ σε μια διαλλακτική αντιμετώπιση. Έδωσε τόπο στην πολιτική, την επικοινωνία. Νομίζω όμως οτι δυσαρέστησε κάποιους, οι οποίοι βρήκαν έδαφος στη μητέρα μου. Η Πόλις...» η Σαγιάνε κοίταξε από την άλλη με μάτια βουρκωμένα, δεν είχε ζήσει ποτέ της γονεϊκό χάδι, ή μητρική αγάπη. Έδιωξε αποφασιστικά τα δάκρυα και ξαναγύρισε στην Ιλίντιεν. «Η Πόλις είναι η ενσάρκωση του αδίστακτου, κάτι που πέρασε στην αδερφή μου» κατέληξε. Μα εκεί, κάπου βρισκόταν η αλήθεια, το ένιωθε ότι πλησίαζε

Η Σελένα είχε αλλάξει τον δρόμο, άρα η γιαγιά της ήθελε την αλλαγή. Η γιαγιά της; Προσπάθησε να θυμηθεί την γιαγιά της. Και από εκεί λείπανε πράγματα. Το φόρεμα, η τσιμπήδα για τα μαλλιά. Ήταν της Σελένα! Η αποκάλυψε την χτύπησε. Μία ανάμνηση: Η γιαγιά της να της χαιδεύει τα μαλλιά και να της τραγουδά ένα νανούρισμα, την αγαπούσε. Να ξυπνά και να βλέπει το άκαρδο βλέμμα της μάνας της. Μια στιχομυθία μεταξύ των γυναικών, η μάνα της να την παίρνει και να φεύγει. Όταν η μικρή Σαγιάνε κοίταξε την γιαγιά της απλώνοντας το χέρι της, η γηραιά γυναίκα έκλαιγε.
Το κεφάλι της δονήθηκε από έναν πόνο και η φωνή εκείνου του άνδρα αντήχησε στο μυαλό της. «Ελντίν Αρκάιν λοιπόν ε;» Με τρεμάμενα χέρια η Σαγιάνε έφτασε το φλυτζάνι και ήπιε μια γουλιά. Τί στο καλό συνέβαινε στην οικογένεια της; Όλοι τρελοί!

«Η Σελένα είναι μάλλον εντάξει, το ίδιο και ο Κέλεμπ» είπε σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει. Αψήφησε τον πόνο και σκέφτηκε, σκέφτηκε τι ήταν διαφορετικό. Έψαχνε μανιωδώς στα συρτάρια των αναμνήσεων της, όσα ήταν κλειδωμένα τα έσπαγε με τη βία και ο πόνος την υποδέχονταν ως μια μελωδία της σαδιστικής φωνής του αλχημιστή με το όνομα του αγαπημένου της. Ποιά ήταν η διαφορά; Και τότε, το βρήκε. Κοίταξε την Ιλίντιεν, κάτι τόσο απλό μα τόσο δύσκολο να το παραδεχτεί η ίδια. Το λάθος ήταν στην δική της οικογένεια. Και η ίδια ήταν η απειλή, γι αυτό δεν την ήθελαν, γι αυτό προσπάθησαν να την...

«Νομίζω πως οι Ασάχι θέλουν πόλεμο» ναι, αυτό ήταν το σωστό. Αυτό που ξεχώριζε τους Ασάχι, ήταν η δύναμη τους στο να σκοτώνουν. Χωρίς αυτό δεν είχαν τίποτα. Αυτό πίστευαν τουλάχιστον οι υποστηρικτές της μητέρας της, η οποία τους χειραγωγούσε για μία θέση εξουσίας μέσα στο αίμα. Η Σελένα ήθελε να το αλλάξει, γι αυτό επέλεξε τον Κέλεμπ, γι αυτό προετοίμαζε την ίδια. Γι αυτό η αδερφή της προσπάθησε να την σκοτώσει. Η Σελένα και ο Κέλεμπ βάδιζαν σ ένα ειρηνικό δρόμο προσπαθώντας να εξευγενήσουν τον Οίκο, να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μα η τελετή ενηλικίωσης; Ο Σμάλντι; Γι αυτό δεν είχε απαντήσεις. Aκόμα. Δεν ήξερε πως αυτά τα δύο συνδέονταν. Μόνο εικασίες. Άφησε το εαυτό της να ηρεμήσει. Αυτό θα γινόταν κάθε φορά που θα πίεζε τον εαυτό της να θυμηθεί; Ήταν μέρος του ξορκιού αυτό; Ας είναι, σκέφτηκε.
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Καθισμένες πλέον και με τη Σαγιάνε φανερά πιο ήρεμη και συγκεντρωμένη, η Ιλίντιεν επικέντρωσε όλη της την προσοχή στη συνομιλίτριά της. Όσα της έλεγε είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η οικογένεια των Ασάχι, της θύμιζε κάθε φιλόδοξη οικογένεια που ξεκινούσε από χαμηλά και πετσόκοβε το δρόμο προς την ανέλιξη.

Μετά από κάθε συζήτηση που ξεκινούσε στην ακαδημία και με κάθε μυστικό που άνθιζε σε μυστικούς κήπους, όπως αυτός που βρίσκονταν, η Ιλίντιεν ενίσχυε ένα και μόνο συμπέρασμα. Η ματαιοδοξία δεν έχει Φυλή, είναι ένα σαράκι στις ψυχές των ζωντανών. Φυσικά και στους συμμάχους των Ασάχι θα ήταν και οι Γκροντ. Κάποιος έπρεπε να της πει πού δε θα έβρισκε έναν Γκροντ, με τα παχιά τους πουγγιά και τις περίπλοκες κατασκευές.

Στην οικογενειακή ιστορία της Σαγιάνε είχε εντοπίσει κοινά σημεία με τη δική της. Μπορεί η μητέρα της να την πρόσεχε και να της έδωσε στοργή όσο μεγάλωνε, αλλά η στοργή της ήταν καταπιεστική. Η Αντούμνυα Άτρας είχε έμφυτη κλίση να διαπερνά τις άμυνες της Ιλίντιεν, φυτεύοντας ιδέες και στόχους που συγκρούονταν με τους δικούς της, καταφέρνοντας τελικά να επιβάλει τη θέλησή της στην κόρη της.

Στην αναφορά του θείου της, Κέλεμπ, αναγνώρισε άλλο ένα σημαντικό μέλλος της οικογένειας της Σαγιάνε. Εάν η Σαγιάνε ήθελε να αλλάξει τη δοή και τα ιδανικά των Ασάχι, τότε θα έπρεπε να μάθει την πηγή από την οποία αντλούσαν δύναμη η αδερφή της και ο Κέλεμπ. Η Ιλίντιεν κράτησε αυτή τη σκέψη ώστε να τη μοιραστεί αργότερα, όταν η Σαγιάνε θα τελείωνε με την αφήγησή της.  Συνέχισε να την ακούει προσεκτικά.


Σαγιάνε Ασάχι

«Την πρώτη μου φορά στο μέτωπο ένιωσα πως πέθανα. Δηλαδή, δεν ήμουν νεκρή, μα αυτός ήταν ο θάνατος. Δεν ξέρω πόσο τυχερή ήμουν. Η πρώτη αποστολή ήταν καλή. Δεν πέθανα» είπε και γέλασε. «Η δεύτερη όμως, στην δεύτερη έχασα πολλά. Εκεί γνώρισα τον αδερφό σου» είπε και κοίταξε την Ιλίντιεν. «Δεν είμαι όμως εγώ η χαμένη της ιστορίας. Οι Ασάχι έχουν την Φάλαγγα, το γνωρίζεις. Εκείνη ήταν μια αποστολή ομαδική. Ήμουν στη Φάλαγγα από τα 8 μου ούσα άριστη, και το ζευγάρι μου ήταν η Περάν. Καταλαβαίνεις που το πάω. Πρέπει να ήμασταν καλές στη μάχη, γιατί στείλαμε στον Θάνατο αρκετούς δικούς σου. Και τότε ήρθε να μας αντιμετωπίσει εκείνος. Η Περάν έπεσε, εγώ έζησα. Εκεί, πάνω και από τις δύο μας είπε τα λόγια που δε θα μπορούσε να ξέρει με τίποτα. Εκτός αν γνώριζε τον Σμάλντι και τη σχέση του με τους Ασάχι. Οι σπείρες που με ρώτησες στη Μεβαίρ, ήταν το αντικείμενο που έδενε τη μαγεία του. Τις έχει ο Ελντίν για να τις εξετάσει. Υποσχέθηκα όμως ότι θα προσπαθήσω και γω να βρω άκρη. Θέλω να επικοινωνήσεις με κάποια στο ταξίδι σΟυ για το Γκραχλ. Μπορείς;» είπε και την κοίταξε παρακλητικά

Δεν ήξερε πια πως να επικοινωνήσει με τη Μίρα. Οι δίοδοι επικοινωνίας τους είχαν χαθεί. Πίστευε όμως πως η Ιλίντιεν μπορεί να την ξέρει. Κι αν όχι η ίδια να γνωρίζει κάποιον που την ξέρει και να την βρει. Ή να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας. Κάπου να μπορέσει η Σαγιάνε να της στείλει. Ήξερε μόνο ότι η Μίρα δε θα έφευγε από τη Θαλανίλ. Της το είχε υποσχεθεί. Εκεί κρύβονταν τα μεγαλύτερα μυστικά των Ξωτικών και εκεί θα έμενε. Πάλι ρίσκαρε. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια θα ξανά πρόφερε σε κάποιον το όνομα της. Ήξερε τι διακυβεύονταν. Η Μίρα την είχε εμπιστευτεί με τη γλώσσα τους, τη γραφή τους. Και ποτέ κανείς δεν έμαθε ότι η Σαγιάνε γνώριζε την αρχαία διάλεκτο της Θαλανίλ. Ήταν επικίνδυνο. Για τη Μίρα. Πήρε μια βαθιά ανάσα και την κοίταξε κατάματα "Ξέρω πως οι απειλές δεν έχουν νόημα, μα Ιλίντιεν, το όνομα αυτό δε πρέπει να πάθει τίποτα. Αλλιώς θα κινήσω γη και ουρανό για να σκοτώσω όποιον της κάνει κακό". Στο άκουσμα του ονόματος η χροιά της φωνής της είχε αλλάξει, το πρόφερε με την γλώσσα της Ιλίντιεν "Μίρα Ποϋλίνκουε" 
~The bird of the Hermes is my name, eating my wings, to make me tame...


Ιλίντιεν Άτρας

Η καρδιά της σφίχτηκε. Δεν ήταν ότι δεν το περίμενε από τον αδερφό της. Δεν ήταν ότι ο πόλεμος είχε διαφορετική όψη. Ήταν ένας και φαρμακερός, θανατηφόρος. Η εμπλοκή του όμως, με το Λέο ήταν κάτι διαφορετικό, ένα ακόμη στοιχείο που τροφοδοτούσε τις υποψίες χρόνων. Η κλειδωμένη βιβλιοθήκη, η άρνηση να τη δεχθεί στο σπίτι του.. τα κρυμμένα μυστικά του τώρα έβγαζαν νόημα. Έδιωξε εκείνη τη σκέψη της πόρτας που κλείνει.

Πριν προλάβει να συνέλθει από τις σκέψεις της, άλλο ένα όνομα της τράβηξε την προσοχή. «Μίρα! Μίρα Ποϋλίνκουε!»

«Πώς γνωρίζεις τη Μίρα;» τη ρώτησε με τεράστιο ενθουσιασμό!