Rasnarry Academy

Όλυξ Μιντάριος

 • Δ' Έτος
 • Πολεμιστής
 • Level 8
 • Άνθρωπος
  • Προφίλ
  • ΦΧ
Όνομα: Όλυξ Μιντάριος

Φυλή: Άνθρωπος

Μέλος Οικογένειας: Όχι

Ηλικία: 16

Φατρία: Πολεμιστές

Εμφάνιση Χαρακτήρα
Μετρίου αναστήματος, η πρώτη ματιά που ρίχνει κάποιος στον Όλυξ δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Ένα χαμογελαστό, ηλιοκαμένο πρόσωπο με ευχάριστα χαρακτηριστικά, με ελαφρώς σκούρο δέρμα και έντονα καστανοπράσινα μάτια που κρύβουν μονίμως ένα μειδίαμα. Μαύρα μαλλιά, μακριά και συνήθως πιασμένα μια πρόχειρη κοτσίδα, και μια κοντή, άτσαλη, εφηβική γενειάδα για την οποία είναι περήφανος. Οι φαρδιοί του ώμοι και η γενικότερη στιβαρή σωματοδομή του μαρτυρούν την εκπαίδευση του στη φατρία των πολεμιστών, ενώ τα απλά, χιλιομπαλωμένα του ρούχα μια ταπεινή καταγωγή. Μια πρόσφατη αλλαγή όμως ξεχωρίζει: μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, βλέμμα που ώρες ώρες χάνεται, και μια σκιά που πλανάται στο συνήθως εύθυμο πρόσωπο του.

Προσωπικότητα
Δύο πράγματα ξεχωρίζουν με την πρώτη: η μόνιμη ευθυμία του και ένα πείσμα που σκάει και το βασιλιά των μουλαριών. Ίσως περισσότερο από το τυπικό της ηλικίας του, ο Όλυξ είναι χαρούμενος, όπως μόνο ένα παιδί που ζει το όνειρο του θα μπορούσε να είναι, και η εφηβεία δεν έχει καταφέρει να τον καταβάλει ούτε στο ελάχιστο. Ετοιμόλογος και ενίοτε καυστικός, ευχαριστιέται επίσης ιδιαίτερα πόσο δημοφιλής είναι- καμιά φορά περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.

Παρά τη φυσική του εξυπνάδα και καλοσύνη όμως, δεν παύει να είναι ένα έφηβο αγόρι, συχνά αδαές ως προς τα συναισθήματα των άλλων. Τουλάχιστον η ξεροκεφαλιά του από τα μικράτα του έχει αρχίσει μέσω της εκπαίδευσης των Πολεμιστών να μετατρέπεται σε στιβαρή πειθαρχία και στα πρώτα ψήγματα αυτοσυγκράτησης.

Προϊστορία Χαρακτήρα
Γονείς
Βέηλεν, πατέρας, 49, αγρότης
Ντελένν, μητέρα, 38, μαμή

Αδέλφια
Μόρντεν, μεγάλος αδελφός, 19, τεχνίτης
Μάρκους, μικρός αδελφός,  11
Ρίβερ, μικρή αδελφή, 7, χαρισματικό παιδί

Προϊστορία/Υπόβαθρο
Σε ένα μικρό, ζωηρό χωριό κοντά στη Μπόρον, στην αυγή μιας υπεροχης ανοιξιάτικης μέρας, γεννήθηκε ο δεύτερος γιος της οικογένειας Μιντάριος, ένα τόσο δα βρέφος με ένα σκούρο χνούδι στο κεφάλι. Τον υποδέχθηκαν στο ξεκίνημα της ζωής του ένας ταλαιπωρημένος από τα χωράφια πατέρας, μια μητέρα γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα για όλους, και ένας αδερφός που έπεσε στο καζάνι με τη γκρίνια, χαρακτηριστικά που δεν άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου για κανέναν εκ των προαναφερθέντων. Σύντομα τον ακολούθησαν ένα ακόμα αγόρι γεμάτο ζωντάνια, και το στερνοπούλι της οικογένειας, ένα αρκετά ιδιαίτερο κοριτσάκι.

Μεγαλώνοντας, η ζωή του νεαρού Όλυξ δεν διέφερε ιδιαίτερα από οποιουδήποτε άλλου νεαρού αγοριού σε ένα αγροτικό χωριό: πότε πείνα, πότε αφθονία, πότε σκληρή δουλειά στα χωράφια, πότε χοροί και πανηγύρια. Χάρη στην αγάπη των γονιών του, τουλάχιστον, μπόρεσε να αναπτύξει έναν πιο κοινωνικό και ευαίσθητο χαρακτήρα, γεμάτο οπτιμισμό και όνειρα- παρά τα όποια εμπόδια του έβαζε η ζωή ή η κακεντρέχεια κάποιων τριγύρω του. Μπορεί να μην είχε πλούτη ή διασυνδέσεις η οικογένεια του, μπορεί να είχε μετά βίας μια σκεπή πάνω από το κεφάλι του και ένα πιάτο φαγητό, αλλά δεν είχε ιδέα πως αυτά που είχε για δεδομένα όπως η αγάπη ή ένας καλός λόγος λείπουν συχνά από εκείνους που δε στερούνται κανένα αγαθό.

Φυσικά, το μεγαλύτερο όνειρο που έχει οποιοδήποτε παιδί είναι να επιλεχθεί από τους τοπικούς άρχοντες για να γίνει μαθητής της Ακαδημίας των Τεχνών. Βέβαια, κανείς στην οικογένεια δεν πίστευε πως κάποιος τόσο ταπεινός ή απλοϊκός όσο εκείνοι θα κατάφερνε να γίνει δεκτός, ένα πιστεύω που υπενθύμιζαν στο νεαρό Όλυξ- κάποιοι μόνο όταν είχαν πάρει τα μυαλά του αέρα, άλλοι με κάθε ευκαιρία που έβρισκαν. Εκείνος απλά χαμογελούσε συγκαταβατικά και έτρεχε να ακούσει ιστορίες από τους βετεράνους του πολέμου στην ταβέρνα του χωριού και να παρακαλέσει τις περαστικές περιπόλους από το Μπόρον να του μάθουν να πολεμάει.

Όταν λοιπόν ήρθε ο Σοφός για την επιλογή των παιδιών, οι γονείς του τού απαγόρεψαν να πάρει μέρος. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατά τα άλλα πειθήνιος Όλυξ παράκουσε ξεκάθαρα τους γονείς του για να συμμετάσχει στην Δοκιμασία.
Οι πανικόβλητοι και εξοργισμένοι γονείς του κατέφτασαν ακριβώς τη στιγμή που πήρε το γρίφο στα χέρια του. Στην κραυγή των γονιών του να σταματήσει αμέσως, ο Σοφός επέβαλλε σιωπή και γύρισε στο δωδεκάχρονο Όλυξ, ρωτώντας τον ευθέως γιατί παρέβλεψε τις διαταγές των γονιών του. Το νεαρό αγόρι τον κοίταξε στα μάτια, και με τρεμάμενη φωνή που σιγά σιγά έγινε πιο σταθερή και μια σοφία περαν της ηλικίας του απάντησε,  "Γιατί είναι και δικαίωμα και χρέος μου."

Μετά από μια στιγμή σιγής, ακούστηκε ένα σιγανό "Συνέχισε".

Με επιμονή, υπομονή, και λίγη φαντασία, ο γρίφος λύθηκε, κι έτσι ο Όλυξ έγινε δεκτός στην Ακαδημία των Τεχνών, μέλος της Φατρίας των Πολεμιστών.

Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν εύκολος. Ο γιος ενός αγρότη από το Μπόρον, που το μόνο που ήξερε από Πόλεμο ήταν οι ιστορίες των βετεράνων και το παιχνίδι με ξύλινα σπαθιά, δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος να γίνει Πολεμιστής. Ευτυχώς για εκείνον, ανακάλυψε πως είχε ταλέντο στο σπαθί, και είχε την αυτοπειθαρχία και το όραμα ώστε να δουλέψει σκληρά και να τα καταφέρει. Η χαρακτηριστική του καλή διάθεση και η όρεξη να βοηθήσει φάνηκαν αρκετά χρήσιμες ώστε να γίνει δημοφιλής στην Ακαδημία όλη μέσα στα χρόνια, και όποιος βοηθάει, τον βοηθούν.

Μπαίνοντας πλέον στο τέταρτο έτος, όντας διαπρεπής μαθητής και αρεστός σε όλους, είχε προετοιμαστεί για άλλη μια χρονιά στην Ακαδημία, έχοντας βρει επιτέλους το ρυθμό του. Η ζωή όμως πάντα καραδοκεί, και για τον Όλυξ του είχε φυλαγμένη μια μυστηριώδη αλλά δυσάρεστη έκπληξη. Με το που έκλεισε το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας του, κατάρρευσε σε σπασμούς, βλέποντας κάτι που μόνο ως όραμα μπορεί να περιγραφεί- ένα όραμα που δεν μπορεί να ανακαλέσει πέρα από μπερδεμένες εικόνες και σκόρπιους ήχους. Κάθε νύχτα μετά απο εκείνη είναι ένας εφιάλτης, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Συνήθως, απλά ξυπνάει λουσμένος στον ιδρώτα, με μια λέξη ή συλλαβή στα χείλη που δεν βγάζει κανένα νόημα. Κάθε επτά μέρες, ξαναζεί τον εφιάλτη των γενεθλίων του, και ξυπνάει με λίγο πιο καθαρή ανάμνηση.

Η κατάρα αυτή -όπως ο ίδιος την αποκαλεί- είναι το μυστικό του. Αρνείται να το μοιραστεί με οποιονδήποτε, πόσο μάλλον με την οικογένεια του. Τα σημάδια της ταλαιπωρίας του όμως είναι όλο και πιο εμφανή, και οι κοντινοί του έχουν ήδη αρχίσε να υποψιάζονται πως δεν είναι ολα ρόδινα. Και πού να ήξερε πως από το ίδιο υποφέρει και η μικρή του αδερφή εδώ και χρόνια…

Δείγμα Γραφής
Γλάροι έκρωζαν από πάνω, γεμίζοντας φασαρία και ζωή την κατά τα άλλα ήσυχη Αποβάθρα. Λίγο πριν την αυγή, πριν το εγερτήριο, όλοι οι μαθητές βρίσκονταν ήσυχοι στα κρεβάτια τους. Ο Όλυξ όμως δεν ήταν ούτε στο κρεβάτι του, ούτε ήσυχος.

Για άλλα μια φορά ξύπνησε από ένα βουβό εφιάλτη, βουβό μόνο και μόνο γιατί έχει συνηθίσε να κοιμάται με φίμωτρο, 'για το ροχαλητό'. Ευτυχώς, κανείς δεν είναι ξύπνιος τις ώρες του λυκόφωτος, όταν ξυπνάει με πανικό στα μάτια και μια πνιγμένη κραυγή.

Η νέα του συνήθεια λοιπόν ήταν να ξεγλιστράει κρυφά πριν την αυγή, σαν το φάντασμα, για να περπατήσει στην Αποβάθρα. Παιδί του κάμπου και του βουνού, ποτέ δεν ξεπέρασε την πρώτη θέα της θάλασσας. Το κύμα που έσκαγε στο βράχο τον γαλήνευε, σιγανό, ρυθμικό. Βάλσαμο για την ταραγμένη του ψυχή...


Κασσάνδρα Καν

 • Βαλησίνη
 • Καθηγητής
 • Level 16
 • Ιστορικός
  • Προφίλ
  • ΦΧ
Λογαριασμός στην Τράπεζα της ΣυμμαχίαςΕξοπλισμός:
"Τίσης", σιδερένιο σπαθί ενάμισυ χεριού μήκους 1,15μ (87 εκ.  διαμαντοειδούς τομής λεπίδα), απλός ίσιος φυλακτήρας και απόληξη τύπου "scent-stopper". Έχει δύο εσοχές για μαγικές πέτρες, Βραβείο Event
1 Στιλέτο με το όνομα "Νύχι"
Άρπη, Κοντό Γιαταγάνι, με εμπροσθόκυρτη λεπίδα μισού μέτρου, και όμορφη λαβή από έβενο. Χάλκινο, για να είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, και με χώρο για μια πέτρα ενδυνάμωσης
1 Χρυσόλιθος: Μεγάλη Μαγική Αντίσταση
1 Διαμάντι: Μεγάλη Ταχύτητα
1 σμαράγδι: Μεγάλη Δύναμη


Αντικείμενα
Χάρτης Μπριέν I
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2019, 06:32:16 μμ by Ντίρα Γκροντ »