Rasnarry Academy

Στέλλα


Πριν την ύπαρξη του κόσμου, έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, το Φως και το Σκοτάδι ήταν οι κυρίαρχες δυνάμεις στο Άνω Πεδίο. Δυο πανίσχυρες δυνάμεις σε μια ατελείωτη μάχη για την διατήρηση της Κοσμικής Ισορροπίας. Στην αιώνια όμως αυτή μάχη του Καλού και του Κακού, της κοσμικής Τάξης και του Χάους, φτάνει η στιγμή που η ισορροπία χάνεται.


Η σύγκρουση των δυνάμεων του Σκότους και του Φωτός κορυφώνεται, η κοσμική ζυγαριά τείνει προς την κυριαρχία του Χάους και ένα Έρεβος αρχίζει να τυλίγει την πλάση, μαρτυρώντας την επικράτηση μια νέας ζοφερής πραγματικότητας. Η μάχη όμως δεν σταματά• οι δυνάμεις του Καλού, αν και σχεδόν απόλυτα εξασθενημένες, συνεχίζουν να μάχονται για τη διατήρηση της ισορροπίας. Το Σκοτάδι γίνεται συνεχώς όλο και πιο βαθύ, καταπνίγει και τις τελευταίες αχτίδες φωτός. Η μάχη φαίνεται να έχει πλέον χαθεί. Η τυραννία του Σκότους απειλεί την ισορροπία όλο και περισσότερο.


 Σε μια απελπισμένη προσπάθεια, το Καλό συγκεντρώνει ό,τι δυνάμεις του έχουν απομείνει και αντεπιτίθεται για μια τελευταία φορά πριν παραδοθεί ολοκληρωτικά στη δίνη της ανυπαρξίας. Για λίγες στιγμές το εκτυφλωτικό φως και το βαθύ σκότος μπερδεύονται, κάνεις δεν γνωρίζει το τέλος του ενός και την αρχή του άλλου, η απόλυτη ταύτιση.


Όλα φαίνονται να σταματούν τόσο γρήγορα όσο ξεκίνησαν, νεκρική ησυχία. Κατά τη σύγκρουση το Καλό θυσιάζει την τέλεια φύση του και διασπάται για να κλειδώσει για πάντα το Κακό μέσα στην ανυπαρξία που δημιουργήθηκε από τη στιγμιαία ένωση των δύο αυτών αντίπαλων δυνάμεων. Ξαφνικά τέσσερις κατάλευκες λάμψεις σχίζουν το πέπλο σκότους και φωτός που είχε καλύψει ολόκληρο το σύμπαν. Οι τέσσερις παντοδύναμες οντότητες που αποτελούν τα τελευταία απομεινάρια του Καλού, πέφτουν με ορμή και προσγειώνονται διασκορπισμένες αντίστοιχα στο πιο βαθύ σημείο του ωκεανού, στο ψηλότερο βουνό, στα δάση και στον πυρήνα της άμορφης μάζας γης που γεννήθηκε μέσα από την ένωση σκότους και φωτός.


Έτσι λοιπόν γεννήθηκαν οι τέσσερις θεοί του Κόσμου, η «Ωκεανία» μέσα από τον ωκεανό, ο «Σιδηρουργός» μέσα από τη λάβα στον πυρήνα της γης, ο «Πατέρας» στο πιο ψηλό βουνό και η «Μητέρα» μέσα από τα δάση.

     
Σχέδιο: Αλατζιά Αγγελική

Χωρίς καμία ανάμνηση από τη μάχη και την έκβαση αυτής, οι τέσσερις αυτές οντότητες περιπλανώνται για αιώνες, αναζητούν την απόλυτη γνώση και ανακαλύπτουν την παντοδύναμη φύση τους προσαρμόζοντας την στα στοιχεία του περιβάλλοντος που γεννήθηκαν και τους περιτριγυρίζει. Η απόλυτη γνώση όμως δεν μπορεί να αποκτηθεί χωρίς αντάλλαγμα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία των δυνάμεων. Η Ωκεανία δαμάζει το υδάτινο στοιχείο και χαρίζει ως αντάλλαγμα τη φωνή της για να μπορεί να επικοινωνεί με όλα τα πλάσματα με τη δύναμη των σκέψεων. Ο Σιδηρουργός δαμάζει τη λάβα, αλλά θυσιάζει την ελευθερία του για να δώσει τη γνώση της φωτιάς στους ανθρώπους και μένει για πάντα φυλακισμένος στον πυρήνα της Γης.

     
Σχέδιο: Αλατζιά Αγγελική

Στην αναζήτηση του Πατέρα για την απόλυτη γνώση και τάξη των πραγμάτων, δαμάζει τους ανέμους και δίνει ως αντάλλαγμα τα μάτια του για να μπορεί να κρίνει δίκαια τους ζωντανούς αλλά και νεκρούς κατά την Ύστατη Στιγμή πριν περάσουν στο Κάτω Πεδίο. Η Μητέρα περιπλανιέται στα δάση, δαμάζει τη δύναμη της φύσης, αλλά θυσιάζει τη νεότητα της για να μπορεί να γεννά και να θεραπεύει τη χλωρίδα και την πανίδα.


Μέσα στην περιπλάνηση τους, ο Πατέρας και η Μητέρα συναντώνται στους πρόποδες του Ιερού Βουνού,  ο ένας αναγνωρίζει την τέλεια φύση του άλλου και κατά την ένωση τους δημιουργούνται οι τέσσερις φρουροί της Γνώσης. Τον Βιβλιοθηκάριο που ενσαρκώνει τη δικαιοσύνη, την επιβολή της τάξης στο Μεσαίο Πεδίο, την Κυνηγό που της ανατέθηκε να προστατεύει τα Δάση και την Πλάση, τον Κεραυνοβολιστή, ένα ζωντανό άγαλμα απο χρυσό και ατσάλι με δυνατότητα ομιλίας και κατανόησης, που δίνει ενέργεια στη Φύση και την Πολεμίστρια, φτιαχμένη απο ένα αμάλγαμα απο πηλό και σίδερο, για να φρουρεί τις τέσσερις πύλες που ενώνουν το Άνω με το Μεσαίο Πέδιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 14, 2019, 08:53:23 μμ by Στέλλα »