Rasnarry Academy

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Αιολίς Ιντούν

Σελίδες: 1
1
«Ιολίτα!»
«Ποίμανδρε!»
Το Βήμα του Ανέμου δρασκελίστηκε με μια ανάσα. Δεν υπήρχε χρόνος. Η Ιντούν σχεδόν πέταξε προς το μέρος που η παιδική φωνούλα έβγαινε ξέπνοη. Ιολίτα τη φώναζε όταν μάθαινε να μιλάει, τότε που δε μπορούσε να προφέρει όλα τα γράμματα και αυτό σήμαινε πώς ο Ποίμανδρος θα εμφανίζονταν σαν μωρό.

Απόκοσμα χέρια, σαν ρίζες σε αποσύνθεση ξεπετάχτηκαν δεξιά και αριστερά. Στόχος τους το μικρό σωματάκι στο κέντρο ενός αόρατου δαπέδου. Πίσω του δέσποζαν οι μεγάλες ξύλινες πύλες. Το μωρό Ποίμανδρος έκανε να τρέξει με την ταχύτητα ενός τρίχρονου παιδιού. Χέρια τον έφτασαν και από τις δύο κατευθύνσεις, άνοιξαν απειλιτικά για να αρπάξουν τα πόδια του.

«Φράγμα ως τον ουρανό!» η Ιντούν φώναξε, υψώνοντας τον αγκώνα της σε εγκάρσια θέση, καθώς επικαλέστηκε το Φράγμα του Ανέμου.

Η μωρουδιακή μορφή του Ποίμανδρου έμεινε ακίνητη. Δεξιά και αριστερά του, ο αέρας, σαν να καθοδηγούνταν από μεγάλα έμβολα, συμπιέστηκε βεβιασμένα και πλαισίωσε το παιδί. Όσα από τα απόκοσμα χέρια είχαν πλησιάσει το μωρό, κατέρρεαν υπό το βάρος της προστατευτικής αέρινης μάζας, αφήνωντας ακίνητα κομμάτια τους στο εσωτερικού του αέρινου τοίχου.

«Όχι τον αδερφό μου!» μονολόγησε η Ιντούν, φανερά πεισμωμένη.

Έξω από το φράγμα της, τα επιτιθέμενα μέλη προσέκρουαν στο εξωτερικό περίβλημα με μανία.  Κάθε φορά που έκρουαν, τινάσονταν πίσω. Μαζεύονταν μίζερα, σαν λαβωμένα φίδια και ύστερα, με πρωτοφανή εκρηκτική δύναμη, εκτινάσονταν για να σπάσουν τον τοίχο της μεγάλης αδερφής.

Η Ιντούν προχώρησε προς το μικρό της αδερφό με προσοχή. Θα μπορούσε να πετάξει προς το μέρος του ή να πραγματοποιήσει άλλη μία σειρά από βήματα. Οι ενέργειές της όμως απαιτούσαν συγκέντρωση και η Ιντούν φοβόταν να διακινδυνεύσει τον τρόπο που βρήκε να προστατέψει τον αδερφό της. Επέλεξε λοιπόν να κρατήσει το Φράγμα ενεργό και να το τροφοδοτήσει με τον Αιθέρα της, κάνοντας προσεκτικά βήματα προς τη διάσωση του μωρού Ποίμανδρου.

Τα απόκοσμα χέρια αποτραβήχτηκαν. Αυτή η λεπτομέρεια ήταν καινούρια στο όνειρό της και η Ιντούν που αναμένονταν να έχει απώλεια συνείδησης, σημείωσε την αλλαγή. Έριξε μία κλεφτή ματιά στο μωρό και του έγνεψε να πλησιάσει προς το μέρος της. Παρά την εξαφάνιση των χεριών, η Ιντούν κρατούσε το Φράγμα ενεργό, για να εξασφαλίσει ότι ο Ποίμανδρος θα συνέχιζε τα ασταθή του βήματα μέχρι να τη φτάσει. Στόχος ήταν να συναντηθούν στο κέντρο. Τώρα τον έβλεπε μπροστά της. Είχαν πλησιάσει αρκετά και η Ιντούν υπολόγιζε πως βρίσκονταν δύο μήκη χεριών μακριά της. Λίγη ακόμη υπομονή. Θα έσκυβε, θα τον έπαιρνε αγκαλιά και θα μπορούσε να το ρωτήσει γιατί εμφανίζονταν στα όνειρά της. Λίγη ακόμη υπομονή με το Φράγμα ορθωμένο. Η υπομονή και η προσοχή δεν την απογοήτευαν ποτέ.

Ο Ποίμανδρος βρίσκονταν σχεδόν μία αγκαλιά μακριά. Τα γόνατα της Ιντούν τρεμόπαιξαν, καθώς ένιωσε το έδαφος να δονείται ελαφρά. Ενστικτωδώς, πρόσταξε τον αδερφό της να σταματήσει. Πριν τελειώσει τη φράση, το έδαφος ράγισε και ατέλειωτα χέρια, σαπισμένα κλαδιά ξεπήδησαν από το έδαφος με ορμή. Η Ιντούν αναπήδησε στον αέρα, προσπαθώντας να αποφύγει το άγγιγμά τους. Γνώριζε καλά πως θα μετατρέπονταν σε ξύλα μόλις θα την έπιαναν και ετοιμάστηκε να εξαπολύσει τις αέρινες λεπίδες της. Τα χέρια άνοιξαν απειλητικά και άλλαξαν απότομα πορεία.

«Όχι!» φώναξε με όλη της τη δύναμη καθώς τα χέρια τυλίγονταν και πάλι γύρω από τον ακίνητο Ποίμανδρο.

Ξυλοποιήθηκαν γύρω του ασφυκτικά, πριν η Ιντούν καβαλήσει τον άνεμο για να το φτάσει. Όσο γρήγορα κι αν γλίστρησε πάνω του, τα χέρια απομάκρυναν αστραπιαία το φιμωμένο μωρό μακριά, πίσω από τις πύλες. Το έδαφος τον κατάπιε. Η Ιντούν έσκασε με φόρα στο μασίφ ξύλο της δεξιάς πύλης και σωριάστηκε κάτω ανήμπορη. Ξανά αποτυχία. Η Αλχημίστρια ενέδωσε σε λυγμούς. Μάταια έστελνε τον άνεμο ενάντια στις στοιβαρές πύλες.

Πλάι στην ηττημένη Ιντούν, μία αγέρωχη φιγούρα πήρε μορφή. Τα μαλλιά της πύρινα, έπεφταν πλούσια ως τα γόνατα.
«Εσύ γιατί ήρθες; Θέλεις να με εμπαίξεις;» η Αλχημίστρια τη ρώτησε πιέζοντας το κεφάλι στο ξύλο. Τα δάκρυα έτρεχαν ποτάμια.

«Με φοβάσαι Αιολίδα;»
«Σας ζήτησα όλους να με φωνάζετε Ιντούν!»
«Γιατί αρνείσαι το όνομά σου;» η περήφανη φιγούρα στέκονταν σε απόσταση αναπνοής. Δεν επιχείρησε καμία κίνηση παρηγοριάς όμως.
«Γιατί δεν ήμουν αρκετά τυχερή να γεννηθώ Αρχαίο Ξωτικό με όμορφο όνομα! Γιατί τα παιδιά του χωριού με κορόιδευαν Λεωνίδα μικρή! Γι’ αυτό!»
«Και δεν τους έδειξες τι σημαίνει Άνεμος;» ρώτησε ατάραχη η φιγούρα με τη γεροδεμένη κορμοστασιά.
«Είσαι τρελή!; Θα μπορούσα καταλάθος να τους πληγώσω!»
~
Οι γλάροι, ταραχοποιοί στεριάς και θάλασσας, είχαν συμφωνήσει να διαταράξουν κάθε έννοια ηρεμίας, πετώντας πάνω από τα πελαγίσια νερά, ζητιανεύοντας ξεδιάντροπα τα αποφάγια των επιβατών του πλοιαρίου.

Γλάροι!

Η Ιντούν τινάχτηκε από το συνδυασμό σκοροφαγωμένου σανιδιού και μουχλιασμένου σανού που αποκαλούνταν κρεβάτι. Δραπέτευσε γρήγορα από την κουκέτα της και ανέβηκε στο κατάστρωμα, για να διαπιστώσει με τα μάτια όσα της προμήνυαν τα αυτιά. Ναι! Όπως ακριβώς μαρτυρούσε η παρουσία των αγενών δίποδων ζητιάνων, σε λίγη ώρα θα έπιαναν λιμάνι.

Γεύτηκε στα χείλη της αλμύρα, όπως κάθε φορά που αποφάσιζε να περάσει χρόνο στην κουπαστή. Αποφάσισε πως η αλμύρα ήταν καλύτερη από τη μούχλα, ακόμη κι αν τσιμπούσε κι έτσι, η Ιντούν έπιασε μια γωνιά στην κουπαστή για να καθαρίσει τις σκέψεις της, όσο περίμενε το Σίνγκεν να εμφανιστεί.

Τρεις μήνες είχαν περάσει από την ημέρα που οι δύο Αλχημιστές δραπέτευσαν από το Ναό των Σινόντα. Κάθε άλλο παρά άπραγοι έμειναν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Πριν ο Σίνγκεν αρχίσει να τρέχει προς κάποιο φανταστικό ναό με σύννεφα, η Ιντούν έγραψε στην Ακαδημία αναφέροντας αρχικά ότι οι δυο τους δε θα επέστρεφαν με την υπόλοιπη αποστολή στο νησί και ζητούσε άδεια για την αποστολή τους, εξηγώντας τα πιθανά εκπαιδευτικά και προσωπικά οφέλη. Η απάντηση, θετική, όπως αναμένονταν, τους βρήκε στην Ισαχάρ, όπου σταμάτησαν για προμήθειες και πληροφορίες. Ευτυχώς για την αποστολή τους και οι δύο γνώριζαν ότι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του Ήθεριντ βρίσκονταν στην Ισαχάρ, την πόλη που λειτουργούσε ως το κύριο πέρασμα στη χώρα των Βαλησίνων.

Ο Σίνγκεν, πάντα σίγουρος για τον εαυτό του, συννεοήθηκε με τους αρμόδιους της Βιβλιοθήκης, εξασφαλίζοντάς τους πρόσβαση σε όλους τους τομείς με το όνομα της Ακαδημίας, υπό τη συνθήκη ότι θα έδιναν μερικές διαλέξεις στη διαχείριση της μαγείας σε επίδοξους νεαρούς μαθητές. Αφού έχωσε την Ιντούν με τη δικαιολογία ότι ο χειρισμός των παιδιών ήταν η ειδικότητά της, βάλθηκε να μαζεύει πληροφορίες από τους ντόπιους για παράξενα μέρη της χώρας των Βαλησίνων. Η Ιντούν δεν έχασε χρόνο. Την πρώτη ημέρα, μεταξύ μελέτης και διδασκαλίας, έγραψε ένα γράμμα και το ταχυδρόμησε στο κατάλληλο άτομο, πληρώνοντας αδρά για να το λάβει σύντομα. Το γράμμα έφτασε δύο εβδομάδες αργότερα και ενώ οι δύο Αλχημιστές βρίσκονταν πολύ κοντά στη λύση. Ένα κοριτσάκι γύρω στα δέκα, έφερε το φάκελο με το βουλοκέρι της Ακαδημίας στην Ιντούν τρέχοντας, εμφανώς χαρούμενη που της ανέθεσαν εκείνο το σημαντικό έργο. Ο Σίνγκεν ξαφνιάστηκε κάπως, αλλά η περιέργειά του για το περιεχόμενο υπερίσχυσε και βάλθηκε να μάθει ποιος τους είχε γράψει και πληροφορήθηκε θριαμβευτικά από τη σύντροφό του ότι η βοήθεια μόλις είχε καταυθάσει, διαβάζοντας δυνατά το συμμετρικό και ευανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα.

«Αγαπητή κυρία Βοηθέ Καθηγητή του Αέρα και της Φωτιάς Αιολίδα Ιντούν,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Από όλες τις ψυχές της Ακαδημίας, θα με αναγκάσεις να σου πω μπράβο σου που έμπλεξες με τις κακές παρέες! Αδερφάκι μου, όπως σχολίασε και το αδερφάκι μου, χρειαζόσουν οπωσδήποτε μία καλή δόση περιπέτειας για να θρέψεις αυτή τη φλόγα! Ελπίζω όταν επιστρέψεις, να μη διστάζεις να καψαλίσεις μερικά μπατζάκια που το χρειάζονται κατεπειγόντως!
Σε επίπεδο Ακαδημίας, μάθαμε ότι οι υπόλοιποι φίλοι σου, μικροί και μεγάλοι, επιστρέφουν από τη Σιράν σώοι και αβλαβείς, αν και πολύ αμφιβάλω για την ψυχική τους υγεία όταν συνοδεύονται από τις Τρελές Πολεμίστριες. Κατά τα άλλα, ο Έλιοτ κάνει αποχή από τα μαθήματα μέχρι να επιστρέψεις ή να τον πάρεις μαζί σου αντί για τον Σινόντα (ίσως και να έχει δίκιο), η Χελένα λέει ότι πρέπει να πάτε από τη μητέρα της σας να σας φιλέψει πίτα με φύκια και γυαλιστερές (λυπάμαι που θα αρνηθώ τέτοια γνώση, αλλά αν το τολμήσεις δε θέλω να ξέρω) και οι Σοφοί ετοιμάζονται για την ετήσια συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των κρατών (θα πέσει πολύ γέλιο!)
Όσων αφορά την ερώτησή σου, αρχικά να σου εκφράσω τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπό μου. Με τιμά ιδιαίτερα η προτίμησή σου, ακόμη περισσότερο όταν βρίσκεσαι στην Ισαχάρ, γι’ αυτό και δε θα σε απογοητεύσω. Ο στίχος που μου έγραψες υπάρχει σε ένα παλιό Βαλησίνικο θρύλο που εξηγεί πώς η Φυλή τους αναδύθηκε από τη θάλασσα. Το σημείο που σας ενδιαφέρει για την αποστολή σας υπάρχει πραγματικά και είναι ένα μεγάλο σύμπλεγμα νησιών. Το ταξίδι μέσω θάλασσας είναι τρεις ημέρες και θα φύγετε από το λιμάνι της Σιλάλι. Όπως λέει ο θρύλος, θα δείτε αυτό που ψάχνετε μόλις φτάσετε εκεί. Προσοχή όμως, μπορείτε να πλησιάσετε μόνο στις Ιερές Ημέρες. Δυστυχώς δε βρίσκω καμία άλλη αναφορά γι’ αυτές, μπορείτε όμως να βασιστείτε στους ντόπιους.
Σε παρακαλώ, ότι νέο και ενδιαφέρον βρείτε, σημείωσέ το ή σχεδίασέ το για να μπορέσω να το μελετήσω κι εγώ όταν γυρίσετε.
Είθε η Μητέρα να σας προσέχει! Σας αποχαιρετώ με τις θερμότερες ευχές μου για επιτυχία και αποφυγή κάθε τροφικής δηλητηρίασης,
Άρντα Δ’ Γκροντ»


Το γράμμα που έκλεινε με τη χαρακτηριστική σφραγίδα της διασταυρούμενης πένας και σκαπάνης, λειτούργησε ως πυξίδα μέχρι και το λιμάνι της Σιλάλι. Εκεί, το όνομα της Ακαδημίας τους εξασφάλισε ασφαλές πέρασμα στο σύμπλεγμα Γκαγκ ‘τι, που τους υποδέχονταν για πρώτη φορά στα παρθένα, καταγάλανα νερά του.

Ο Σίνγκεν φάνηκε στο κατάστρωμα μετά από λίγο. Από το περπάτημά του, η Ιντούν κατάλαβε ότι ήταν γεμάτος ανυπομονησία. Είχε μάθει πολλά για το συνάδελφο και συνταξιδιώτη της αυτούς τους τρεις μήνες από τον τρόπο που συμπεριφέρονταν και μόνο. Ήξερε πως, αφού αφιερώνονταν μία στιγμή στον ενθουσιασμό του, θα την αναζητούσε με το βλέμμα του και μόλις την αντίκριζε, όπως γίνονταν εκείνη τη στιγμή, θα πετούσε κοντά της. Γνώριζε επίσης πως αν πεινούσε θα της γκρίνιαζε, όσο μεγαλύτερη η πείνα, τόσο περισσότερη και η γκρίνια, όπως και αν παρατηρούσε κανένα αρσενικό να κινείται γύρω της σε ακτίνα τριών μέτρων, θα μιλούσε και θα γελούσε δυνατά, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την αναπόσπαστη προσοχή της. Η Ιντούν πάντα γελούσε με εκείνη την ανακάλυψη. Δεν περίμενε ότι θα μάθαινε ότι νοιάζεται για εκείνη μέσα από τη φλυαρία του. Ήταν ακόμη πιο κωμικό όμως, όταν τη σύγκρινε με άλλες γυναίκες. Ο Σίνγκεν δεν έβγαζε μιλιά, αλλά στράβωνε συνεχώς τη μύτη με πολύ χαριτωμένο τρόπο όταν άγνωστες προσπαθούσαν να παραβγούν μαζί της ή να την κοροϊδέψουν, σαν να εξέφραζε την προτίμησή του με αυτόν τον τρόπο. Αυτές τις ενθαρυντικές πληροφορίες, η Ιντούν προτιμούσε να κρατήσει για τον εαυτό της κι ας της χάριζαν ευτυχία.

Του χαμογέλασε γλυκά σε μια προσπάθεια να φανεί ανέμελη, αλλά έπαιρνε όρκο πως ο Σίνγκεν είχε προσέξει πως είχε ξυπνήσει για άλλη μία φορά ταραγμένη. Στην αρχή του ταξιδιού, η Ιντούν προσπάθησε να κρύψει τους εφιάλτες της. Σκέφτηκε όμως ότι αργά η γρήγορα ο Σίνγκεν θα την ανακάλυπτε, οπότε επέλεξε να τον εμπιστευτεί. Δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν σε κάποια εξήγηση. Όταν βρήκαν τον Αναξίμανδρο στην Ισαχάρ, τους διαβεβαίωσε πως όλα έβαιναν καλώς στο χωριό.

«Φτάσαμε», του έγνεψε ανατολικά, εκεί που τα νερά βάφονταν με εξωτικές αποχρώσεις.

Μπροστά τους βρίσκονταν το λιμανάκι του πρώτου νησιού και ενός από τα μεγαλύτερα. Στα νησιά Γκαγκ’τι υπήρχαν μόνο σκόρπια ψαροχώρια, καλαμωτές καλύβες και μικρές, ξύλινες προκυμαίες. Πριν κατέβουν από το παλιό σκαρί που τους έφτασε ασφαλείς, η Ιντούν ατένισε τον ουρανό. Μπροστά τους, όχι πολύ μακριά, ένα μεγάλο σύννεφο δέσποζε στον ηλιόλουστο ουρανό. Στέκονταν εκεί αμετακίνητο, σαν να είχε βρει το θρόνο του από καιρό. Από μακριά, η συνεχόμενη βροχούλα που έριχνε το κάτω μέρος του φαίνονταν σαν ένα αραχνοϋφαντο, μουντό σεντόνι. Στις άκρες του, εκεί που σταγόνες ξέφευγαν από το συννεφιασμένο θόλο και έπαιζαν με το φως, δημιουργούνταν διπλά και τριπλά ουράνια τόξα, πλαισιώνοντας το θέαμα με χάρη.

Η Ιντούν απορροφήθηκε από την εναλλαγή χρωμάτων και φωτεινοτήτων για μια στιγμή. Ο πρώτος ναός, όπου κι αν βρίσκονταν, έκρυβε μεγάλη ομορφιά.

2
Χάρτες / Χάρτης της πόλης της Θαλανίλ
« στις: Ιανουάριος 06, 2020, 12:11:23 μμ »
Αγαπητή μου αδερφούλα,

Σε αυτό μου το ταξίδι επισκέφτηκα και θα επισκεφτώ άπειρες πόλεις. Αν με αξιώσουν οι θεοί, θα τις επισκεφτώ όλες, γνωστές και άγνωστες. Μία όμως αξίζει μνεία, η αρχαία πόλη, η απροσπέλαστη. Είχα την τύχη να προσκληθώ στην αξιοθαύμαστη κοιτίδα των πρώτων Ξωτικών. Δε θα σου κρύψω πόσο μαγεύτηκα από το πάντρεμα της φυσικής ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής της, ούτε πόσο αχόρταγα κινούνταν το χέρι μου τη στιγμή που απαθανάτιζα τη μεγαλοπρέπειά της στο χαρτί.

Αυτό το δώρο της φύσης επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σου αδερφή μου και να σου ανταποδώσω τη χαρά και την αγάπη που ακατάπαυστα μου προσφέρεις.

Με όλη μου την αγάπη σου παρουσιάζω την πόλη των Αρχαίων Ξωτικών, τη Θαλανίλ.

Μένανδρος Ιντούν





3
Χάρτες / Χάρτης της Νεδάρ
« στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 03:59:54 μμ »
Με αφορμή το side quest Σκιές της Νεδάρ, έφτιαξα το χάρτη της περιοχής με τη γεωμορφολογία του και τις σημαντικότερες τοποθεσίες.

Η Νεδάρ, το βορειότερο λιμάνι της χώρας των ανθρώπων είναι μία εύφορη, πεδινή και παραθαλάσσια περιοχή. Ο συνδυασμός του χαμηλού υψομέτρου και της θάλασσας δημιουργεί ένα ήπιο κλίμα, στο οποίο ευδοκιμούν σπαρτά και δένδρα. Διατρέχεται από τον Κοραλλένιο Ποταμό, που ονομάστηκε έτσι από το χρώμα που του δίνουν τα όξινα βρύα στις όχθες του και τα αιθέρια έλαια του λουλουδιού Ιλάλιν που φύεται στις όχθες του. Κατά μήκος του υπάρχουν αρκετά χωριά, που χτίστηκαν δίπλα από τα ερείπια των αρχαίων οικισμών τους. Η Νεδάρ, η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και φημισμένο λιμάνι, χτίστηκε στο δέλτα του Κοραλλένιου Ποταμού και αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο της χώρας των Ανθρώπων.


4
Αλχημιστές / Ιντούν
« στις: Δεκέμβριος 16, 2019, 10:39:22 μμ »
Όνομα: Αιολίς Ιντούν
Φυλή: Άνθρωπος
Μέλος  Οικογένειας: Όχι
Ηλικία: 21
Φατρία: Αλχημιστές

Εμφάνιση Χαρακτήρα: Κάπως ψηλή και κάπως αδύνατη, η Ιντούν φροντίζει να ακονίζει το σώμα της το ίδιο καλά με το μυαλό της. Περιποιείται τα μαύρα της μαλλιά που πάντα κρατά μαζεμένα σε ψηλή κοτσίδα, ώστε να φαίνεται το κατάλευκο δέρμα της. Αν και τα μάτια της είναι απλώς καστανά, πολλοί παραδέχονται πως το αμυγδαλωτό τους σχήμα τα κάνει μοναδικά. Δε βάφεται, αλλά σε επίσημες περιστάσεις αρέσκεται σε ένα κόκκινο κραγιόν που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της. Τις ώρες που περνά στη βιβλιοθήκη επιλέγει να φορέσει άνετα ρούχα, τις πυτζάμες της, αν της δίνονταν η ευκαιρία. Στην προπόνηση όμως, θα τη βρει κανείς με μαύρο κολλάν και μπλούζες σε έντονα χρώματα.
Προσωπικότητα: Το όνομά της είναι Αιολίς, αλλά η Ιντούν επιμένει πως το επίθετό της έχει καλύτερη ακουστική. Ιδιαίτερα συνεσταλμένη και μοναχική, κοινωνικά αγχώδης, προτιμά την ασφάλεια της σιωπής και της ησυχίας. Κάπου κάπου έχει μεγάλη όρεξη για ποιοτικές συζητήσεις. Δεν τρώει πολύ, αλλά όταν αγχώνεται, συχνό φαινόμενο, μασάει νευρικά ότι βρει μπροστά της. Όσο κι αν δε φαίνεται, ξέρει να λειτουργεί σε μεγάλες ομάδες και να ακούει όσους έχουν πρόβλημα. Της αρέσει να εργάζεται σκληρά, μια συνήθεια που ξεκίνησε ως ενοχή, ύστερα ως δικαιολογία για απομόνωση, έπειτα ως καταφύγιο, καθώς μέσα από τη μάθηση και τον πειραματισμό μπορεί να ανακαλύπτει.

Προϊστορία Χαρακτήρα:  Η Ιντούν μεγάλωσε με τις φράσεις «δε μας φτάνουν τα χρήματα», «θυσίασα τη ζωή μου για εσάς» και «δε με βοηθάει κανείς». Είναι εύκολο να μαντέψει κανείς πως οι σχέσεις με τη μητέρα της δεν είναι και οι καλύτερες. Είναι η πρωτότοκη μίας σχετικά φτωχής οικογένειας τεχνιτών με τη φαεινή ιδέα να γεννήσουν άλλα επτά αγόρια. Τα παιδιά μεγάλωσαν προσπαθώντας να μην κάνουν θόρυβο, καθώς ο μπαμπάς κοιμόταν, ύστερα από δύο και τρεις δουλειές, για να μπορεί να τους συντηρεί. Η Ιντούν βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, μελετούσε και βοηθούσε παράλληλα τα αδέρφια της με τα μαθήματά τους, το φαγητό, το μπάνιο και το παιχνίδι. Τους αγαπά πάρα πολύ και την αγαπούν κι εκείνοι.
Όταν τη δέχθηκαν στην Ακαδημία, το γιόρτασε η οικογένεια, αλλά και όλο το χωριό, που βρίσκεται κοντά στη Νεδάρ. Σαν μαθήτρια βρήκε το θησαυρό της στα βιβλία και το στίβο, εξασκώντας τις δυνάμεις του αέρα και της φωτιάς, στις οποίες έχει κλίση. Διακρίθηκε γρήγορα για το ταλέντο της να συντονίζει εύκολα ομαδικές εργασίες, αλλά και να λειτουργεί ανεξάρτητα. Παρόλο που δεν είχε ποτέ μεγάλες παρέες, οι συμμαθητές της έβρισκαν πάντα ένα πρόθυμο αυτί να τους ακούσει στις δύσκολες στιγμές τους και κάποιον να τους εξηγήσει τα μαθήματα που δεν κατανοούσαν. Έχαιρε πάντα μεγάλης εκτίμησης από τους Καθηγητές της, οι οποίοι της πρότειναν γρήγορα να γίνει Βοηθός Καθηγητή.
Κατά την αποφοίτησή της, βρήκε μία μητέρα με κρίση ηλικίας και με το ένα πόδι στην παράνοια, να καταπιέζει και να γεμίζει ενοχές τα αδέρφια της. Οι γονείς της δε δέχθηκαν να την αφήσουν να χαράξει το δικό της μονοπάτι και την ανάγκασαν να μείνει στο σπίτι για να βοηθά τη μάνα της με το μεγάλωμα των αδερφών της. Δύο χρόνια μετά, έγραψε μία επιστολή στον παλιό Καθηγητή Αλχημείας, ο οποίος την ενημέρωσε πώς οι Βοηθοί Καθηγητών πληρώνονται. Την απάντηση είδε ο Αναξίμανδρος, δεύτερος στη σειρά και έπεισε τους υπόλοιπους να κάνουν εκστρατεία κατά των γονέων. Οι γονείς ενέδωσαν, με την προϋπόθεση ότι η Αιολίς θα στέλνει όλα τα χρήματα στο σπίτι, για να ξεπληρώσει το χρέος προς τους γονείς που τη μεγάλωσαν.
Ο ερχομός της στην Ακαδημία την έφερε αντιμέτωπη με ένα νέο Καθηγητή, τον Ελντίν Αρκάιν, που της έμαθε τα βασικά της διδασκαλίας. Τα υπόλοιπα ταλέντα, με τόση οικογενειακή εμπειρία, ξεδιπλώθηκαν από μόνα τους. Η Ιντούν προσθέτει μία διαφορετική νότα στην Αλχημεία, καθώς είναι αγαπητή από τους μαθητές για την ευγενική και προσιτή της φύση. Της πήρε κάποιους μήνες να βάλει σε τάξη το μυαλό και τις δυνάμεις της. Θεωρεί τον εαυτό της έτοιμο να εξερευνήσει νέα μονοπάτια.

Γονείς: Χάρις και Ωρίων Ιντούν
Αδέλφια: Αναξίμανδρος, Μένανδρος, Εύανδρος, Κάσσανδρος, Νίκανδρος, Κλέανδρος, Ποίμανδρος

Δείγμα Γραφής: Πάντα πλούσια η επιστροφή από το λιμάνι για την Ιντούν, γεμάτη λάφυρα. Μόνο που στα χέρια της δεν κρατούσε αντικείμενα ή φλασκιά. Ότι κουβαλούσε, το έσφιγγε σφιχτά στην αγκαλιά της. Για εκείνη ήταν θησαυρός, ότι πολυτιμότερο είχε. Αποσύρθηκε στη γωνιά της, στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη και άφησε τα δώρα της να ξεχυθούν στο τραπέζι. Μέτρησε προσεκτικά επτά φακέλους και ξαναμέτρησε, μην τυχόν της ξέφυγε τίποτα από τον ενθουσιασμό. Τους έβαλε σε σειρά, από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο, όπως συνήθιζε. Κοντοστάθηκε. Είχε μεγάλη επιθυμία να δει εκείνα τα ολοστρόγγυλα, παιδικά γράμματα που γέμιζαν τα μάτια με δάκρυα χαράς. Αντέστρεψε τη σειρά των φακέλων και ξεκίνησε από εκείνο του Ποίμανδρος: «Αγαπημένη μου αδερφούλα,» ξεκίνησε να διαβάζει. Η ματιά της είχε ήδη θολώσει.

Σελίδες: 1