Rasnarry Academy

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Άρντα Γκροντ

Σελίδες: 1
1
Το Δάσος της Ακαδημίας / Δάσος vs Κόνραμ [Σαχρά, Χελένα]
« στις: Οκτώβριος 27, 2019, 02:02:57 μμ »

"Έι σπόρε, δες εδώ!"
Ο χάρτης γλίστρησε στην καλογυαλισμένη επιφάνεια του τραπεζιού και έφτασε στην άλλη μεριά. Ο Γκίντεον τον άρπαξε με δεξιοτεχνία και του έριξε μια αξιολογητική ματιά.

"Μυρίζομαι έπαινο γιαγιάς και όχι μόνο..."

Ο νεαρός Γκροντ κοίταξε σκεφτικός την αδερφή του. Οι δυο τους ήταν ντυμένοι στα μπλε, όμορφες τουνίκες με το οικόσημο ραμμένο αριστερά στο στήθος. Παρόλη την αφέλεια και την άνετη φύση του, ο Γκίντεον ήταν το ίδιο έξυπνος με την Άρντα και το γνώριζε. Προτιμούσε όμως να της αφήνει την περίπλοκη σκέψη όσο αυτός απολάμβανε τις ημέρες του στην Ακαδημία.


"Θέλουμε κάποιον Εφευρέτη που να μπορεί να βοηθήσει... Όχι την ξινή φυσικά!" εξηγούσε η Άρντα, αποκλείοντας την ξαδέρφη της Ντίρα από το σχέδιό τους.

Ο αδερφός της χτύπησε τον αντίχειρα με το μέσο, παράγοντας ένα φευγαλέο ήχο ιδέας. "Σε έχω." της είπε παιχνιδιάρικα. "Είναι στο μέγεθός μας (σχεδόν!), αλλά είναι και τεράστια. Μικρό σώμα και μεγάλο στόμα, κάτι σαν κι εσένα. Α! και ακόμη μεγαλύτερο μυαλό. Τι λες;"

"Υπάρχει άλλο τέτοιο άτομο και δεν είναι ήδη φίλη μου;"

"Βγαίνεις απ'τη βιβλιοθήκη;"

"Βγαίνω τώρα!"

Τα αδέρφια Γκροντ όρισαν το σημείο συνάντησης τη βιβλιοθήκη σε μισή ώρα και έφυγαν να βρουν τους "συμμάχους" τους για την επερχόμενη αποστολή.

~

Ο Γκίντεον δεν πλανήθηκε για πολύ. Σε εκείνα τα τρία χρόνια σπουδών, είχε μάθει τις αίθουσες και τα περάσματα της Ακαδημίας σαν την παλάμη του. Κατευθύνθηκε προς τα εργαστήρια των Εφευρετών με προσοχή. Η μισή του οικογένεια ήταν Εφευρέτες και γνώριζε πολύ καλά ότι όλα μπορούσαν να πάνε στραβά από στιγμή σε στιγμή. Σε μία από τις πόρτες έμπαινε μία ξανθιά Νάνος, με στητή κορμοστασιά, η Ντίρα Γκροντ.  "Καλημέρα όμορφη!" της είπε και της έκλεισε το μάτι. Η Ντίρα ανταπέδωσε το χαιρετισμό με πολύ καλή διάθεση, καθώς, σε αντίθεση με την Άρντα, ο Γκίντεον ήταν αγαπητός από όλα του τα ξαδέρφια.

Δεν άργησε πολύ. Πίσω από μια άλλη πόρτα ακούστηκαν αλλόκοτοι θόρυβοι. Ο Γκίντεον άνοιξε προσεκτικά, θαυμάζοντας την κατασκευή που αντίκρυζε. Στο περβάζι του παραθύρου, στέκονταν η Σαχρά, φορώντας το νέο της ανεμόπτερο, χειροποίητο και εντυπωσιακό, έτοιμη να απογειωθεί.

"Πριν πετάξεις!" τη συγκράτησε. "Είσαι για λίγη δράση;" Ο Γκίντεον, από το λίγο που την ήξερε, γνώριζε ότι η Σοβερίνη ήταν πανέξυπνη, αυτό που χρειάζονταν για την αποστολή τους, αλλά απρόβλεπτη. "Σου υπόσχομαι ότι μπορείς να ανατινάξεις ότι θέλεις."
"Ή σχεδόν ότι θέλεις" σκέφτηκε και εύχονταν για το καλύτερο

2
Ιστορικοί / Άρντα Γκροντ
« στις: Ιούλιος 12, 2019, 10:30:15 πμ »
Όνομα: Άρντα Γκροντ
Φυλή: Νάνος
Μέλος οικογένειας: Γκροντ
Ηλικία: 18 ετών
Φατρία: Ιστορικοί
Εμφάνιση χαρακτήρα: Η Άρντα έχει την τυπική εμφάνιση θηλυκού νάνου. Πυκνά, κόκκινα μαλλιά, πλεγμένα σε παχιές πλεξούδες, σχετικά μακριά, και πράσινα μάτια. Το πρόσωπό της είναι γλυκό, αν και νάνος, τονίζοντας τη γλυκύτητά της με μία ελιά κάτω από το αριστερό μάτι, σημάδι που μοιράζεται με το δίδυμο αδερφό της Γκίντεον. Έχει ύψος 90 εκατοστά και γεροδεμένο σώμα. Της αρέσουν πολύ τα φορέματα με έντονα χρώματα, όπως πορτοκαλί και κίτρινο. Παρόλα αυτά, είναι υποχρεωμένη να φορά το οικόσημο των Γκροντ στο πέτο ή στο μπράτσο, ενώ ειδικά για την Άρντα, πρέπει να φορά και μία απομίμηση της χρυσής αλυσίδας του Κράνβαλντ Α’ με την αξίνα. Φροντίζει πάντα να έχει επάνω της ένα ή περισσότερα σημειωματάρια, μολύβια για να γράψει ή να σχεδιάσει και ένα μικρό σκαπανάκι.

Προσωπικότητα: Είναι μία χαρούμενη νεαρή, που της αρέσει να μαλώνει με τον αδερφό της και να σκαλίζουν. Ανήσυχο πνεύμα, αναζητά συνέχεια περιπέτειες και κρυμμένα μονοπάτια για να περπατήσει και να ανακαλύψει. Της ήταν πολύ εύκολο να μάθει να διαβάζει και να γράφει, όπως και να μαθαίνει οικονομική και πολιτική ιστορία. Από μικρή δέχτηκε το ρόλο της με σοβαρότητα, δηλώνοντας εθελοντικά να φοιτήσει στην Ακαδημία, όπως όλα τα παιδιά των Γκροντ, με την ελπίδα πώς θα ανακαλύψει περισσότερη γνώση. Προσπαθεί να είναι πάντα η φωνή της λογικής και δίκαια προς όλους. Έχει τεράστια υπομονή στη μάθηση, αλλά όχι στα κακόβουλα πειράγματα. Παρόλο που δεν είναι πολεμίστρια, ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τις γροθιές και το σκαπανάκι της με τρόπο που πονάει.

Προϊστορία: Η Άρντα μπορεί να περηφανεύεται για την καταγωγή της, αλλά σε αντίθεση με άλλα μέλη της οικογένειάς της δεν το κάνει. Είναι απευθείας απόγονος της Άρντα της Γηραιάς, της πρώτης Εφευρέτη και Μητριάρχη της οικογένειάς της, η οποία πήρε την απόφαση να μη συμμετέχουν στο πεδίο της μάχης ενεργά, μετά από τους θανάτους των παιδιών και των εγγονιών της. Επιπλέον, είναι απόγονος της Θέλμα Γκροντ, όπου μαζί με το δίδυμο αδερφό της Βράντελ, ήταν οι πρώτοι Ιστορικοί/ Αρχαιολόγοι της οικογένειας. Οι δίδυμοι πρόγονοι υποστήριζαν την αναγκαιότητα της Ακαδημίας και εργάστηκαν σκληρά για την Ίδρυση, τη σωστή λειτουργία και τη διάδοση του ονόματός της σε όλη την ήπειρο.

Το βαρύ φορτίο του ονόματός της ανέλαβε πρόθυμα και ταπεινά η Άρντα από νωρίς, γνωρίζοντας ότι δίπλα της είχε πάντα τον πιστότερο και ικανότερο σύμμαχο, τον αδερφό της. Οι γονείς τους, τους δίδαξαν τις βασικές επιστήμες από πολύ νωρίς. Συνεπώς, η Άρντα ήξερε να γράφει και να διαβάζει από τα 4 της, κατανοούσε Γεωμετρία και Αστρονομία στα 7 της και έκανε κριτική ανάλυση της Ιστορίας της ηπείρου στα 10 της. Μαζί με το Γκίντεον, κέρδισαν το χρυσό σκαπανάκι 3 φορές για την εκσκαφή πολύτιμων λίθων και ένα έπαινο για τη χαρτογράφηση των ορυχείων της Κόνραμ.

Μελετώντας την ιστορία τους, η Άρντα κατανόησε ότι η αρχηγεία σε μία οικογένεια είναι ευχή και κατάρα. Ευχή, γιατί ο αρχηγός έχει την ευκαιρία να εξελίξει την οικογένεια και κατάρα, γιατί μία λάθος κίνηση μπορεί να τους οδηγήσει στον ξεπεσμό και ακόμη χειρότερα, στον αφανισμό. Συνεπώς, δε διαδίδει σε κανέναν ότι είναι εκπαιδευόμενη μητριάρχης, μελετώντας υπερβολικά προσεκτικά την πολιτική, την οικονομία και την ιστορία όλων των φυλών. Κάπως έτσι παρατήρησε ότι ανεξάρτητα από τη φυλή που κάποιος θα γεννηθεί, οι νόμοι που διέπουν την ευημερία και την ιεραρχία τους είναι οι ίδιοι.

Τρέφει μια ελαφριά απέχθεια για τα Ξωτικά, τα οποία και ονομάζει «ξυλάγγουρα». Η μεγαλύτερη αντίπαλός της είναι η μεγαλύτερη ξαδέρφη της Ντίρα, η οποία έχει αρχηγικές τάσεις και της αρέσει να υποβιβάζει τους υπόλοιπους γύρω της. Παρόλα αυτά, αφήνει να φανεί ότι όντως η Ντίρα έχει τα ηνία, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τα σφάλματά της.

Στόχος της είναι να χτίσει ένα ορφανοτροφείο, όπου τα φτωχά παιδιά της φυλής της θα μπορούν να βρίσκουν ζεστασιά και θα λαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση. Θεωρεί ότι όλοι οι Νάνοι πρέπει να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να αναπτύξουν το δυναμικό τους. Επιθυμεί επίσης να δημιουργήσει το πρώτο σχολείο προετοιμασίας των Γκροντ, όπου, αντί για μαθήματα στο σπίτι, όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στην Ακαδημία Ράζναρυ, θα μπορούν να προετοιμάζονται κατάλληλα.
 
Δείγμα γραφής: Τα δύο αδέρφια ανοιγόκλεισαν τα μάτια απορημένα με το κατασκεύασμα που αντίκρυζαν μπροστά στα μάτια τους. Το δοχείο στην αρχή της πατέντας ανασήκωσε μία λασπωμένη μάζα, η οποία κύλισε αργά στο κατηφορικό διαδρομάκι. Στο τέλος του, άλλο ένα μικρό δοχείο εμβάπτιζε τη λασπωμένη μάζα σε κουβάδες με νερό. Μία βουτιά και τσουπ! τη μετέφερε στον επόμενο κουβά. Μετά από πέντε κύκλους καθαρισμού, η περισσότερη λάσπη είχε απομακρυνθεί και το εύρημα μέσα της έπαιρνε σχήμα. Τα γρανάζια της πατέντας μετέφεραν το αντικείμενο σε ένα άλλο κατηφορικό διαδρομάκι. Εκεί, κατηφορίζοντας, το αντικείμενο περνούσε από μικρές, περιστρεφόμενες πλατφόρμες. Στα δεξιά και αριστερά, προσαρτημένα βουρτσάκια το καθάριζαν, καθώς εκείνο περιστρέφονταν. Όταν τελείωσε και από την τελευταία πλατφορμίτσα, το αντικείμενο που αχνογυάλιζε, έμεινε κάτω από μία βρυσούλα. Το νέρο, με τη βοήθεια μιας τελευταίας, απαλής βούρτσας, απομάκρυνε τη σκόνη που είχε απομείνει, αποκαλύπτοντας τη στιλπνάδα του μυστικού αντικειμένου.
Τα μάτια των παιδιών άνοιξαν διάπλατα. Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με θαυμασμό και απορία, καθώς ακόμη δεν είχαν καταλάβει τι αντικείμενο ήταν αυτό.
«Τι βλέπουμε εκεί μανιταράκια;» τους ρώτησε ο πατέρας τους με τη βαθιά φωνή του, πλησιάζοντας το κατασκεύασμά του με περηφάνια. Η Άρντα και ο Γκίντεον τον κοίταξαν με θαυμασμό και απορία.
«Αυτό εδώ» πήρε το αντικείμενο στα χέρια του, «είναι τμήμα από ασπίδα. Μπορούμε να ξέρουμε την εποχή;» τους ρώτησε, αλλά έμειναν να τον κοιτάζουν μαγεμένοι.
«Το χρώμα του μετάλλου θα σας δώσει την απάντηση.» συμπλήρωσε η μητέρα τους «Είναι κράμα;»
Με μια προσεκτική ματιά τα παιδιά κούνησαν το κεφάλι τους καταφατικά.
«Άρα;»
«Ιστορικά είναι σχετικά πρόσφατο.» συμπέραναν με μία φωνή.
«Μπράβο τα μανιταράκια μου!» περήφανος ο πατέρας τους, γελώντας δυνατά και σκουπίζοντας τον ιδρώτα του, κάτω από τον καυτό ήλιο.
 Ύστερα, η μητέρα τους πήρε το μικρό Γκίντεον να χειρίζεται το βουρτσάκι της για κάθε τι που έβρισκε, ενώ ο πατέρας τους έδωσε την ίδια υπευθυνότητα στην Άρντα, στη δική του μεριά.
«Όποιος βρει το μεγαλύτερο κερδίζει!» αναφώνησε το στοίχημα ο αδερφός της κι έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά.

3
Παλαιές Οικογένειες / Άρντα Γκροντ
« στις: Ιούλιος 11, 2019, 05:18:58 μμ »
Όνομα Παλαιάς Οικογένειας: Γκροντ
Όνομα Χαρακτήρα: Άρντα Γκροντ (θηλυκό), 3ο έτος, Ιστορικός
Φυλή: Νάνος
Δείγμα γραφής:

«Πολεμάμε με την πένα» το ρητό της οικογένειάς τής ήρθε στο μυαλό, καθώς ατένιζε τα Λελάνεα να φέρνουν τους νέους μαθητές προς το νησί, ενώ τη διαδέχθηκε μία ακόμη σκέψη «χμ, με το σκαπανάκι...» παραδέχθηκε στον εαυτό της, μιας και λάτρευε τις ανασκαφές.
Σούφρωσε τα χείλη της στο τσίμπημα από το σκούντηγμα στα αριστερά της πλευρά.
«Όε σπόρε!» φώναξε στον κατά 2 λεπτά μικρότερο αδερφό της και του έριξε μία στο σβέρκο.
«Τι θες βρε γριά;» της ανταπέδωσε ο συνένοχος στο έγκλημα και προσπάθησε να της πειράξει τις παχιές, κοκκινωπές πλεξούδες της.
«Άσε με βρε στούμπε.» προσποιήθηκε ότι τράβηξε το χέρι της μακριά του. «Σύνελθε, έρχονται οι μεγάλοι.» δείχνοντας με τα μάτια προς το δρόμο που άνοιγε πίσω τους, ανάμεσα από Ξωτικά και Βαλησίνους.
Τα αδέρφια ύψωσαν την κορμοστασιά τους και φόρεσαν την τυπική έκφραση Γκροντ, σκεπτικοί μα γαλήνιοι. Τρία μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας και ένα μικρότερο ξεπρόβαλαν στις πλάτες τους. Η ομάδα οδηγούνταν από τη μεγαλύτερη ξαδέρφη, κομψά ντυμένη για Νάνος. Όλοι φορούσαν το οικόσημο στο πέτο.
«Άρντα, Γκίντεον.» τους έγνεψε με στόμφο, ενώ οι υπόλοιποι τους χαιρέτησαν φιλικά.
«Γειααααα.» αντιχαιρέτησαν τα δίδυμα βαριεστημένα.
«Έτοιμοι να υποδεχθούμε τα βλαστάρια μας;» συνέχισε η Ντίρα με στόμφο.
«Ναιιιιιιι.» συνέχισαν χωρίς να κρύβουν τη βαρεμάρα τους.
Τα Λελάνεα διέσχιζαν τα νερά της λίμνης με χάρη και το αεράκι φυσούσε στα πρόσωπά τους δροσερό. Η Άρντα γεύονταν τα έλαια από τα άνθη στο απομακρυσμένο προαύλιο της Ακαδημίας. Όλοι ανέμεναν με χαρά τους νέους μαθητές. Ο καιρός, η όμορφη μέρα και η διάχυτη χαρά έδεναν αρμονικά μεταξύ τους.
Όλα εκτός από το βλάκα!!!!
Ένα δυνατό, αλλά αόρατο σκούντηγμα εκσφενδονίστηκε προς το πλευρό του Γκίντεον, που, χωρίς να σκέφτεται αν τον βλέπουν, έκανε περιπαικτικές γκριμάτσες, γελοιωποιώντας τα λόγια της ξαδέρφης τους.
Ευτυχώς σοβαρεύτηκε αυτή τη φορά και η Άρντα αναστέναξε ανακουφισμένη από μέσα της.
Ούτε η ίδια χώνευε την ξαδέρφη τους που προσποιούνταν, αλλά τουλάχιστον καταλάβαινε για ποιο λόγο το έκανε. Έξω από την Ακαδημία, η Άρντα, αν και κάπου στη μέση της γενιάς της, έμελε να γίνει η νέα Μητριάρχης. Μέσα στην Ακαδημία όμως, η ιεραρχία ακολουθούσε την παλαιότητα και η Ντίρα, ακολουθούμενη από το Μπέρντ φρόντιζαν να το εκμεταλλευτούν όσο ακόμη μπορούσαν.
«Τι οφελεί;» αναρωτήθηκε για τη μάταιη συμπεριφορά των ξαδερφιών της και ατένισε την ακτή. Τα Λελάνεα πλησίαζαν περισσότερο.


Εγκρίθηκε!!
~ Στέλλα

Σελίδες: 1