Rasnarry Academy

Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Σαγιάνε Ασάχι

Σελίδες: 1 2
1
Ημερολόγια / Απόρρητο: Αποδοχή αίτησης (Κλειστό)
« στις: Νοέμβριος 08, 2019, 10:23:17 μμ »
Ένα γράμμα τρέμει στο χέρι της. Καφέ φάκελος και βυσσινί βουλοκέρι με το σύμβολο της σπείρας. Μία ώρα έχει περάσει και η αναμονή την σκοτώνει. Κι όμως ακόμα κι έτσι δεν μπορεί να αποφασίσει να το ανοίξει. Σκέφτεται, χωρίς να υπάρχει λόγος. Τι; Ό,τι θα μπορούσε να είναι γραμμένο εκεί μέσα. Από ποιόν; Τον ίδιο τον αρχηγό, την Επιτροπή; Ποιόν; Δύο ώρες. Αυτή η στιγμή την πιάνει να κάθεται στη θέση της. Αγκώνες στα γόνατα, τρέμουν μαζί με το εκνευριστικό συνεχές κούνημα των ποδιών της. Το κεφάλι της στο πάτωμα. Και εκείνο το καταραμένο, ατάραχο πάνω στο γραφείο. Τρεις ώρες και πλέον κάθεται από πάνω του και το κοιτά με σαγόνι σφιγμένο, τα δόντια της πονάν, πόση ώρα άραγε σφίγγεται ολόκληρη; Γρήγορη κίνηση. Το αρπαζει, το κερί σπάει στο χέρι της και το γράμμα βιασμένα ανοίγει.

" Προς Σαγιάνε Ασάχι,

η Αίτηση έγινε δεκτή.
Πρώτη αποστολή προς αξιολόγηση: Βουνά της Δόξας.
Επιθυμητό αποτέλεσμα: το αριστερό κεφάλι της Δικέφαλης τίγρης των Βουνών.
Πρόκριση: Συνεχίζεται.
Σειρά αίτησης: 9η.
Βαθμός κατάταξης: 2ος
Επόμενη κρίση: άγνωστο

Εκ της Επιτροπής"

Συναισθήματα ανάμεικτα. Εκ της Επιτροπής. Άρα ήξεραν...άρα θα την περίμεναν...άρα θα αναγκαζόταν να τους ξανααντιμετωπίσει, 2 χρόνια μετά. Ίλιγγος. Στηρίχτηκε στο γραφείο της, το γράμμα έπεσε απαλά στο πάτωμα. Κρύο, κρύο, κρύο.

Μα τώρα το είχε κάνει. Τώρα δε γινόταν να οπισθοχωρήσει. Τώρα δεν υπήρχε επιλογή μόνο μπροστά. Τα Βουνά της Δόξας...άρα ήξεραν. ¨ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ. Ήξεραν ότι η Ακαδημία θα πήγαινε!

Χτύπησε τα χέρια της γροθιές στο γραφείο και μ ένα γρύλλισμα έφυγε φουριόζα για το γραφείο της Κασσάνδρας και έπειτα της Ιλίντιεν. Σιράν...περίμενε...

2
Πάλη / Περίεργος ξένος (Τέλος)
« στις: Οκτώβριος 09, 2019, 01:36:05 μμ »
Ο περίεργος ξένος ήταν γενημένος πολεμιστής. Η κατασκευή του, άρτια, στιβαρή και δυνατή. Αρκετά πιο ψηλός από τους Νάνους του κόσμου αυτού. Η Κασσάνδρα την είχε πληροφορήσει για το "ιδιαίτερο" της περίστασης του. Η Σαγιάνε δεν ήξερε αν μπορούσε να πιστέψει ότι "ήταν από άλλο κόσμο" όπως είχε πει στους Σοφούς, μα το ύψος του, η άλλη γλώσσα που μιλούσε, οι διαφορές στο σώμα, ίσως να επιβεβαίωναν ότι ο ξένος λέει την αλήθεια. Ίσως όμως να ήταν και κάποιο πείραμα, κάποια αλχημιστική δύναμη που άλλαξε έναν Νάνο, ίσως και να έπαιξαν και με το δικό του μυαλό για να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη εάν όσα έλεγε ήταν αλήθεια, εξωθούσε τον κόσμο της Αλχημείας σε κάτι πολύ περισσότερο. Αν μπορούσαν οι Αλχημιστές του δικού του κόσμου να κάνουν κάτι τέτοιο, αυτό έδινε πολλές και διαφορετικές τροπές στο ρου της πραγματικότητας. Πρώτον, σήμαινε πως και οι δικοί τους Αλχημιστές όταν μαθαίνονταν, θα προσπαθούσαν να το επιδιώξουν. Δεύτερον, ότι οι δικοί τους Αλχημιστές ήταν ίσως πιο αδύναμοι. Το χειρότερο σενάριο που σκέφτηκε, το τρίτο ήταν να έχει σταλεί επίτηδες ένας πολεμιστής. Θα μπορούσε να εκτιμήσει καλύτερα τη δύναμη του κόσμου, των Πολεμιστών, να δει το είδος της μαγείας που έχουν και ίσως, να το μεταφέρει ως πληροφορία πίσω; Οι σκέψεις της οργίασαν και όσο περισσότερο σκεφτόταν, τόσο χειρότερα τα σενάρια που έφτιαχνε. Ίσως, αν είχαν τη δύναμη να έστελναν στρατό για να τους πολεμήσουν; Κι αν οι αλχημιστές τους ήταν δυνατότεροι, τι ελπίδα είχαν; Έτσι έβαλε στόχο, ακόμα κι αν το μυαλό του πλανάται, να μάθει όσο το δυνατον περισσότερα για τον κόσμο του και για τη Δύναμη των φυλών εκεί.

Σίγουρα δε, τον έβλεπε ως μια εξαίρετη ευκαιρία να δοκιμάσει τη δική της δύναμη μαζί του. Υπολόγιζε πως σίγουρα θα ήταν πιο δυνατός από κάθε σώμα που είχε γνωρίσει. Μπορεί να μην είχε το ύψος των Βαλησίνων ή των Ξωτικών, αλλά αυτό το ύψος με το σωματότυπο των Νάνων ήταν ίσως ισχυρότερος συνδυασμός. Χαμηλό κέντρο βάρους και στιβαρή κατασκευή. Ένα θαύμα της φύσης.

Η Άρντα είχε πλησιάσει και μιλούσε μαζί του. Αφού έκανε νόημα στους υπόλοιπους να φύγουν, πλησίασε τα δύο άτομα.
"Άρντα θα μας αφήσεις παρακαλώ; Δε τελειώσα μαζί του" είπε η Σαγιάνε και τα μπλε της μάτια περιεργάζονταν το ιδιαίτερο σώμα του.

3
Το Νησί του Ουρίβ / [Quest] Η Θεραπεία, Κεφάλαιο ΙΙ (Τέλος)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2019, 01:59:01 μμ »
Δίνοντας και την τελευταία διαταγή στα παιδιά της περπάτησε γρήγορα προς τα έξω. Ένα νεύμα από τον Γκλίριον, μα δεν ήταν η ώρα τώρα. Άνοιξε την πόρτα ενώ άκουγε την φωνή του Ζβιρ. Απερίσκεπτη πάλι, μα εφόσον είχε την κατεύθυνση θα τους έβρισκε. Σα να κυνηγούσε το θήραμα της. Ένα άλογο την περίμενε έξω. Δεν είχε την σχέση που είχε η Ιλίντιεν με τα άλογα, μα ήξερε πως είναι πανέξυπνα ζώα. Χαλάρωσε λίγο και έτεινε το χέρι της στη μουσούδα του. Ήταν ένα μαύρο με λευκά πόδια και λευκό μέτωπο, ένας δυνατός επιβήτορας. Την μυρισε και έτριψε τη μουσούδα του στο χέρι της. Του ψιθύρισε το όνομα της και χαιδεύοντας τον, ανέβηκε πάνω του και έφερε το σώμα της μπροστά κρατώντας ισορροπία με τα πόδια της. Το άλογο άρχισε να τρέχει και κείνη να το ενθαρρύνει όλο και περισσότερο.

Στο ενδιάμεσο, η κατάσταση της χ΄ώρας ήταν τόσο χάλια όσο και η πόλη από την οποία ήρθε. Η καταστροφή ήταν μεγάλη. Θεοί και δαίμονες, φυσικές καταστροφές. Άραγε τι από όλα ίσχυε; Δεν ήξερε, αλλά δεν είχε και σημασία. Οι θνητοί πράττουν και αλλάζουν τον κόσμο, όπως ένα ποτάμι αλλάζει τη στεριά με τη ροή του. ΄Άρχισε να κινειτοποιεί όλες της τις αισθήσεις για να παίρνει πληροφορίες. Όσφρηση, ακοή, όραση. Ήταν μόνη της, εκείνη και το άλογο. Πια έμπαινε σε μια περιοχή κάμπου και από εκεί που ήταν μπορούσε να διακρίνει μια παρέμβαση. Κτήρια; Δεν έβλεπε ακόμα.
"Χαα" φώναξε στον επιβήτορα της και εκείνος επιτάχυνε. Η ματιά της συνοφρύθηκε προκειμένου να καταλάβει τι είναι. Όσο πλησίαζε έβλεπε καλύτερα. Ακόμα ένα άγαλμα της Θεάς, όσο πλησίαζε τόσο ψηλότερο. Έφτασε, για να αντικ΄ρύσει ένα άγαλμα δύο μέτρα ψηλό να περιτριγυρίζεται από πέντε άλλα αγάλματα, παιδιά, από όλες τις φυλές. Δεν κατέβηκε από το άλογο. Έφερνε βόλτες πάνω του ανάμεσα από τα αγάλματα εξετάζοντας τα, και κοιτώντας ανήσυχη τον ορίζοντα από κάθε κατεύθυνση.

Εάν ήταν εδώ ο Γκλίριον σίγουρα θα ασχολιόταν με την τεχνοτροπία των αγαλμάτων. Αυτό που σίγουρα της έκανε εντύπωση ήταν πως υπήρχε ένα τόσο συμβολικό κατασκεύασμα σε χώρα Βαλησίνων. Πέντε παιδιά από όλες τις Φυλές. Η τρίχα της σηκώθηκε. Μήπως ήταν μεγαλύτερο από ότι φανταζότανε; Το παιδί έπρεπε να προστατευτεί! Έμεινε μπροστά από το παιδί της Σοβέης. Όση ιστορία κι αν μάθαινε, πάντα θεωρούσε τον εαυτό της τυχερό. Οι Νάνοι βρήκαν έναν σύμμαχο στους Ανθρώπους και οι Άνθρωποι στους Νάνους. Απόγονοι της Γης και οι δύο, χαμηλοί στο χώμα και γι αυτό το λόγο ισχυρογνώμονες και γερά στομάχια. Μα οι Σοβερίνοι, μόνοι τους, είχαν δεχτεί το χτύπημα. Πριν την Μίρα μισούσε τα Ξωτικά. Χάιδεψε το μάγουλο από το μαρμάρινο άγαλμα του παιδιού της Σοβέης. Μια κίνηση που επέτρεψε στον εαυτό της εφόσον ήταν μόνη της.

Μία ακτίνα φωτός έπαιξε στο μάτι της. Γύρισε απότομα στο άγαλμα της Θεάς. Υπήρχε κάτι στο λαιμό της που λαμπύριζε ανάλογα με τον Ήλιο. Κατεύθυνε το άλογο της προς το μέρος του αγάλματος και ισορροπώντας πάνω του βρέθηκε μπροστά σε ένα περιδέραιο με ένα μικρό βέλος να δείχνει προς την δεξιά πλευρά. Τσιτώθηκε. Αυτό ήταν ξένη παρέμβαση και μάλιστα πρόσφατη. Άρπαξε το περιδέραιο κόβοντας το και ξεπέζεψε το άλογο.
Αυτό σήμαινε τρία πράγματα. Ή στα δεξιά σε κάποια απόσταση υπήρχαν εχθροί (αν και εκείνη θα το συμβόλιζε με ένα σπαθί εάν ήταν μήνυμα), ή ο δρόμος στα δεξιά ήταν ο σωστός ή ήταν παγιδευμένος. Το μύρισε και το περιεργάστηκε λίγο. Βλαστήμησε βάζοντας το περιδέραιο σε μία τσέπη της, ανέβηκε στον επιβήτορα της και μ' ένα χτύπημα άρχισαν να τρέχουν στο αριστερό μονοπάτι.

Λίγη ώρα αργότερα και κάποια κτήματα άρχισαν να διαφαίνονται. Επιτάχυνε με το άλογο. Η περιοχή ήταν απάτητη. Βαθιά μέσα στα κτήματα, ένα σπίτι, μάλλον ένα οίκημα, λίγο παρατημένο, όπως και τα κτήματα, λουσμένα με κιτρινιασμένα χόρτα, βότανα, μαραμένα λουλούδια και θάμνους νεκρούς. Ηρέμησε τον καλπασμό του αλόγου και όταν έφτασε κοντά στο σπίτι, κατέβηκε μ ένα σάλτο από την πλάτη του. Τον έδεσε βιαστικά σ ένα ξίλινο κορμό και βγάζοντας από την μπότα το μαχαίρι της πλησίασε όσο πιο αθόρυβα μπορούσε προς το οίκημα.

Στα μισά της διαδρομής, η πόρτα άνοιξε και από μέσα βγήκε μια επιβλητική γυναίκα Βαλησίνη. Μαύρα μαλλιά, αγέρωχο βλέμμα, το οποίο είχε εστιάσει πάνω της.
"Ποιά είσαι και τι θες εδώ; Κανένας δεν έχει δουλειά εδώ. Γύρνα πίσω" είπε κοφτά και αποφασιστικά τραβώντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο σπαθί και κάνοντας δύο βήματα μπροστά.
Η Σαγιάνε σήκωσε τα χέρια της ψηλά σε ένδειξη παράδοσης, μα δεν άφησε το μαχαίρι της. "Έρχομαι με ειρηνικούς σκοπούς" είπε πλησιάζοντας και η ίδια περισσότερο, προσπαθώντας να δει από το άνοιγμα της πόρτας μέσα. Μα πάντα η Πολεμίστρια έμπαινε μπροστά και έκρυβε τη θέα.
"Ξέρω τι πας να κάνεις και τι θες. Ποιός σε έστειλε;" ρώτησε και επιτέθηκε.

Μία γρήγορη κίνηση μπροστά και το σπαθί διεγραφόταν σε μια κατακόρυφη γωνία. Η Σαγιάνε δεν είχε πολεμήσει ξανά με Βαλησίνο. Η ταχύτητα τους μπορούσε όντως να συγκριθεί με αυτή των Ξωτικών. Ο θαυμασμός της για αυτή τη Φυλή αναπάντεχος. Τα αντανακλαστικά της όμως εξίσου άρτια. Απέφυγε το χτύπημα της και πισωπάτησε. Ο επιβήτορας χλιμύντρισε ταραγμένος.

"Με στέλνει ο Ζβιρ και η Κασσάνδρα" είπε σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την Πολεμίστρια " Είμαι από την Ακαδημία" είπε και της έδειξε το διακριτικό της Φατρίας των  Πολεμιστών της Ακαδημίας. "Η Ακαδημία έχει έρθει με αποστολή. Ήρθα νωρίτερα για να συνδράμω στην προστασία του παιδιού. Έχω υποψίες πως μας παρακολουθούν. Επίσης στο άγαλμα της Θεάς με τα πέντε παιδιά βρήκα αυτό. Το αναγνωρίζεις;" ρώτησε καθώς έβγαλε από την τσέπη της το περιδέραιο και το πέταξε στην γυναίκα.

Στα λόγια της, στο σύμβολο και στο περιδέραιο, η γυναίκα θηκάρωσε το σπαθί της. "Είμαι η Σέρα" είπε λακωνικά "Και αυτός ο Ναρ" απήγγειλε καθώς εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε από πίσω της ένα αγοράκι με μακρυά καστανά μαλλιά και μάτια παιχνιδιάρικα που κοιτούσε τη Σαγιάνε βαθιά και χαμογελούσε.

Η Σαγιάνε γούρλωσε τα μάτια. Πίσω από τη Σέρα, υπήρχε ένας σοβερίνος. Το παιδί ήταν σοβερ΄ίνος!

4
Πάλη / Χώρος Προπόνησης (Ελντίν Αρκάιν)
« στις: Αύγουστος 26, 2019, 05:56:48 μμ »
Έτρεχε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Είχε βγάλει την μακριά μπλούζα και είχε μείνει με το κοντό της. Στην κίνηση της διαγράφονταν όλοι οι μύες της καθώς και η ουλή της. Έτρεχε με όλη της την δύναμη, ουρλιάζοντας ανά διαστήματα από ενθουσιασμό και γελώντας μόνη της. Το παραλήρημα διαρκούσε για ώρα. Δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Έτρεχε στον χώρο προπόνησης δημιουργώντας έναν νοητό χάρτη ασκήσεων. Έτρεχε, έπεφτε απότομα σε έρπην, σηκωνόταν, πηδούσε, ξανα έτρεχε, έκανε πλάγιες αποφυγές, πιο κοφτά, πιο δυνατά, πιο δυνατά. Ναι! Πλέον θα έθετε το σχέδιο της σε δράση!! Θα μπορούσε να αποκτήσει τους καλύτερους συμμάχους!

Αφού τελείωσε με τον Αλάσσιο δεν έπρεπε να χάσει άλλο χρόνο, έπρεπε να προπονηθεί. Κατευθύνθηκε προς τον στίβο και αφού έφτασε στο στίβο άρχισε να τοποθετεί τα φυσικά εμπόδια για μα δουλέψει τη φυσική της κατάσταση. Έπλεξε τα μαλλιά της στις δύο πανομοιότυπες πλεξούδες της και έβγαλε την μακριά της μπλούζα πετώντας την δίπλα στο σημείο εκκίνησης για να κρατήσει όσο το δυνατόν την θερμοκρασία της χαμηλή. Έπλασε στο νου της ένα πεδίο μάχης πάνω στη θέση των εμποδίων και ξεκίνησε.

Σπριντ, πτώση στο χώμα, έρπην με τους αγκώνες, άλμα, τρέξιμο σε στάση ημικαθίσματος, πλάγιες και μπροστινές βουτιές, στη μέση του γύρου της είχε θέσει ένα δέντρο ως σημείο "ανάβασης" και έπειτα πτώση πλάγια για να απορροφήσει τους κραδασμούς και τον τραυματισμό και επιστροφή με αντίστροφη των ασκήσεων της. Η φυσικής κατάσταση ήταν η αγαπημένη της ώρα. Δεν χρειαζόταν να πολεμήσει με κανέναν και ήταν η καλύτερη ώρα για να βάλει στην τάξη τις σκέψεις της. Αυτή τη φορά όμως όλες τις οι σκέψεις γυρνούσαν γύρω από ένα πρόσωπο: τον Ελντίν.

5
Θεραπευτήριο / Τραύματα έξαψης (Ανοιχτό)
« στις: Αύγουστος 16, 2019, 12:23:21 πμ »
Η επιστροφή στην Ακαδημία ήταν τυράννια. Η Σαγιάνε επέμενε πως δεν ήθελε να την δούνε και πως προείχαν άλλοι. Έδενε συνεχώς την πλάτη της σφιχτά και διατηρούσε τα βλήματα όσο το δυνατόν πιο καθαρά ρίχνοντας τους καθαρό αλκοόλ. Αρκετοί προσπαθήσανε να της αλλάξουμε γνώμη, αλλά η κατάσταση του Ελντίν, της Άρυα, της Κέννα, της Κασσάνδρα, του Βαλύριον επείγαν περισσότερο από την ίδια. Μπορούσε να αντέξει ως την Ακαδημία προσπαθώντας να μην αιμορραγήσει περισσότερο.

Ο Αλλάσιος έτσι κι αλλιώς ήξερε πως θα ήταν η πρώτη που θα έφτανε στην πόρτα του. Έτσι αφού βεβαιώθηκε ότι ο Ελντίν ξεκουραζόταν έπιασε το δρόμο. Με τα κουρέλια της και την βρώμα του αλκοόλ, του ιδρώτα και του αίματος έφτασε στο αναρωτήριο. Χτύπησε και μπήκε. "Συγγνώμη για τη μυρωδιά" είπε στον Αλλάσιο ο οποίος φάνηκε να την περιμένει. "Δύο βέλη και ένα σπαθί. Που να κάτσω;" ρώτησε χωρίς πολλά πολλά. Κρατιόταν με το ζόρι ξύπνια, μα δεν έπρεπε να κοιμηθεί. Το φοβόταν με τόσο αίμα που είχε χάσει και με τις πληγές ανοιχτές.

6
Κεντρική Αίθουσα / Προς μεσημεριανό [Τέλος]
« στις: Αύγουστος 01, 2019, 01:04:09 πμ »
Η Σαγιάνε κατευθυνόταν στην τραπεζαρία για να δειπνήσει. Σκεφτόταν το επικείμενο μάθημα της πάλης. Η ένδυση της ήταν απλή καθώς είχε ήδη κάνει προπόνηση και είχε τα μαλλιά της λυτά. Περνούσε μπροστά από την κεντρική αίθουσα εκείνη τη στιγμή.

Η ματιά της πλανήθηκε στους μαθητές. Γύρισε πίσω δέκα χρόνια περίπου και στα μάτια της εκείνη ήταν από την απέναντι πλευρά, αυτή των μαθητών. Είχε ήδη γνωρίσει τη Μίρα, ήταν χαρούμενη και ξέγνοιαστη. Ακόμα η σκιά των Ασάχι δε τη φόβιζε. Χαμογέλασε αφήνοντας τις γλυκόπικρες αναμνήσεις να την κατακλύσουν.

7
Ηθική / Ηθική-Μάθημα 1ο
« στις: Αύγουστος 01, 2019, 12:23:05 πμ »
Η Σαγιάνε κατευθύνθηκε στην αίθουσα με δύο βιβλία στο ένα χέρι και μια κούπα ζεστό ρόφημα στο άλλο. Σήμερα θα ήταν η πρωτη μέρα της Ηθικής. Αυτό το μάθημα ήταν το αγαπημένο της και ανυπομονούσε! Ήδη από τα μαθητικά της χρόνια ήταν το αγαπημένο της. Σήμερα δεν υπήρχε λόγος για βαριά φορεσιά. Η Σαγιάνε φορούσε ένα κολητό μπλε σκούρο παντελόνι με ψηλές καφέ μπότες και μία λευκή κοντή μπλούζα. Έίχε αφήσει λυτά τα μαλλιά της, πυκνές μπούκλες ως τον οφαλό της περίπου.

Άνοιξε την πόρτα αφήνοντας την ανοιχτή και αγού έφτασε το γραφείο άφησρ το ρόφημα να φτάσει σε σωστή θερμοκρασία και άνοιξε ένα βιβλίο μέχρι να περάσει η ώρα. Αν και η σκέψη της ταξίδευε στον Ελντίν...

8
Πάλη / Πάλη-Μάθημα 1ο
« στις: Ιούλιος 31, 2019, 09:18:31 μμ »
Η Σαγιάνε κατευθύνθηκε πρωί πρωί προς το χώρο της πάλης, ο οποίος είχε μια εσωτερική αίθουσα με ξύλινο πάτωμα και μια εξωτερική με ψιλή άμμο. Όπως πάντα θα έκανε την δική της προπόνηση και θα περίμενε να καταφθάσουν οι μαθητές, οι επίδοξοι μελλοντικοί πολεμιστές.

Αφού τελείωσε την προπόνηση της ήταν ώρα για να φτάσουν και οι μαθητές. Έκανε ακόμα διατάσεις. Όπως πάντα έτσι και σήμερα θα πάλευε και με έναν μαθητή.

9
Πάλη / Αρχή Πάλης
« στις: Ιούλιος 31, 2019, 08:20:26 μμ »
Μία νέα ανακοίνωση βρίσκεται στους κοιτώνες των Πολεμιστών, στις αίθουσες τους όπως και στους χώρους προπόνησης.

"Το μάθημα της πάλης ξεκινά. Παρακαλούνται οι μαθητές να εισέρχονται χωρίς κοσμήματα, βαψίματα, μεταλλικά αντικείμενα. Μόνο άνετος ρουχισμός και την δύναμη της ψυχής σας.

~Σαγιάνε Ασάχι "

10
Η Σαγιάνε περίμενε στην αίθουσα να φτάσει η ώρα για να ξεκινήσει το μάθημα. Στο πρώτο μάθημα του έτους αυτού. Είχε καθαρίσει την αίθουσα και είχε τοποθετήσει τα θρανία αντίκρυ του γραφείου σε μία σειρά. Ήθελε πάντα να έχει προσωπική επαφή με τους μαθητές της καθώς και να μην αφήνει περιθώριο για άσκοπες συμπεριφορές. Είχε χαλαρώσει στην καρέκλα της και διάβαζε ένα εγχειρίδιο ηθικής. Σε δέκα λεπτά έπρεπε να αρχίσουν να μαζεύονται παιδιά, σκέφτηκε

11
Ιχνηλασία και Κυνήγι / Ενημέρωση έναρξης μαθημάτων
« στις: Ιούλιος 24, 2019, 10:12:26 μμ »
Το γενικό μάθημα Ιχνηλασία και κυνήγι που υπάγεται στο διατμηματικό μάθημα επιβίωσης θα αρχίσει σε λίγες μέρες. Παρακαλούνται οι μαθητές που θέλουν να το παρακολουθήσουν να το δηλώσουν.

Όνομα
Φατρία
Έτος

Το μάθημα θα περιλαμβάνει δημιουργία όπλου από το τίποτα, σε συνθήκες επιβίωσης, ιχνηλασία για πιθανά θηράματα, παγίδες, τεχνικές καμουφλαζ και διδασκαλία κυνηγιού.

Το μάθημα συνίσταται σε κάθε μαθητή, ειδικά σε όσους ακολουθήσουν εξωτερικές εξορμήσεις σε αχαρτογράφητα μέρη.

12
Προαύλιος Χώρος / Αναζήτηση βοτάνων [Τέλος]
« στις: Ιούλιος 22, 2019, 10:52:25 μμ »
Η Σαγιάνε ξύπνησε με τις πρώτες ακτίνες του Ήλιου να ανεβαίνουν στον ουρανό και να σκεπάζουν τα μάτια της. Σηκώθηκε αργά και απόλαυσε για λίγο την ανατολή του, ροζ, απαλό πορτοκαλί, κίτρινο και χρυσό χρώμα να ανακλάται στην επιφάνεια του νερού κάνοντας το έναν καθρέφτη για το υπέροχο θέαμα. Σηκώθηκε σκεφτική. Ήταν η χθεσινή μέρα αληθινή ή έίχε δει όνειρο; Ξανα χάιδεψε το μάγουλο της και κατευθύνθηκε γοργά στο γραφείο της. Μπαίνοντας είδε το δώρο του Ελντίν στο τραπεζάκι με τις κούπες και την κανάτα. "Άρα ήταν αληθινό" είπε χαρούμενη.  Έκλεισε την πόρτα πίσω της και κατευθύνθηκε στον προαύλιο χώρο. Κάπου είχε δει ένα παρτέρι...έναν κήπο..κάτι. Έπρεπε να συμβουλευτεί κάποιον.

Ψάχνοντας λίγο βρήκε όντως έναν υπέροχο κήπο με κάθε λογής φυτά. Χωρίς να το σκεφτεί χώθηκε μέσα ψάχνοντας κάτι, ούτε η ίδια ήξερε, ίσως κάτι που θα της κάλυπτε τις ανάγκες τόσο λόγω εξωτερικής εμφάνισης, όσο και μυρωδιάς. Μα σα μπήκε μέσα στο χαμό από τα φυτά, σα να είδε μια πλάτη σκυμένη στο χώμα να σκαλίζει.
"Συγγνώμη, φώναξε λίγο, εσύ έχεις τον κήπο;"

13
Τρία φύλλα είναι κολλημένα έξω από το γραφείο της Σαγιάνε στην πόρτα της, αλλά και στην αίθουσα της Ηθικής των Πολεμιστών. Γράφονται τα εξής:

Ηθική

Τί είναι αποδεκτό και ορθό; Τί είναι ανάρμοστο ή λανθασμένο; Από ποιόν; Ορθότητα ή ήθος; Ήθος ή ωφελιμισμός; Τί είναι ο ωφελιμισμός; Ηθική και πόλεμος.

1.Τι είναι η ηθική; Τι είναι η ηθική φιλοσοφία;

2. Το πρόβλημα της ηθικής συνείδησης. Το ζήτημα της ελευθερίας

3. Γιατί η ηθική φιλοσοφία ενδιαφέρει την πολιτική;

4.ανάπτυξη τύπων προσέγγισης: αρετολογία- δεοντοκρατία- ωφελιμισμός και συνεπειοκρατία- μηδενισμός- συναισθηματοκρατία- συμβολαιοκρατία.

5. Κρίσιμες διακρίσεις: i) ηθική και θρησκεία ii) ηθική και δίκαιο

Η κατάλληλη ερώτηση για να διαπιστώσουμε αν μια συγκεκριμένη κατάσταση πραγμάτων ή μια ενέργεια είναι ηθικά ενδιαφέρουσα είναι «ποιος βλάπτεται ή/και ποιος ωφελείται;». Αν η απάντηση που θα δώσουμε είναι καταφατική, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα ηθικό πρόβλημα – αν και διαφορετικοί άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν την ίδια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο, δεδομένου ότι τα κριτήρια ως προς το τι συνιστά βλάβη και ωφέλεια ποικίλλουν σημαντικά.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που θα θεωρήσει κανείς ότι υπάρχει ένα ηθικό πρόβλημα είναι φυσικό να αναρωτηθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη βλάβη ή την ωφέλεια που προκαλείται, που προκλήθηκε ή που ενδέχεται να προκληθεί. Η έννοια της ευθύνης είναι σύνθετη και περίπλοκη, αφού αποτελεί αντικείμενο μελέτης τόσο της μεταφυσικής όσο και της επιστήμης του δικαίου, και για τον προσδιορισμό της υπάρχουν σοβαρές διχογνωμίες. Ωστόσο, για τις ανάγκες της έρευνάς μας μπορούμε να θεωρήσουμε κάποιον υπεύθυνο για μια πράξη ή παράλειψή του αν αυτή υπήρξε αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής του, πράγμα το οποίο προϋποθέτει ότι είχε τη δυνατότητα, αν το επιθυμούσε, να προβεί σε διαφορετικές επιλογές

Αντίδραση στους ανωτέρους. Ανυπακοή, στρατοδικείο. Πότε ένας πολεμιστής μπορεί να αντιδράσει σε κάτι «ανήθικο». Είναι η Ηθική χρήσιμη ή και θεμιτή μέσα στον πόλεμο;

Τι πρέπει να γίνει!;

Ενδεικτικό πρόβλημα προς επίλυση- ανοιχτό στους μαθητές

Έστω πως έχετε μία ομάδα πολεμιστών έχοντας μία αποστολή από τον ανώτερο σας. Σας ζητείτε να κάψετε ένα χωριό, σε μια συνοριακή διαπλοκή, ως αντίποινο του απέναντι Βασιλείου για παρόμοια ενέργεια εις βάρος του δικού σας. Όταν φτάνετε στο χωριό, ανακαλύπτετε ότι είναι κυρίως γυναικόπαιδα καθώς οι περισσότεροι άνδρες βρίσκονται στο μέτωπο. Ακολουθείτε τη διαταγή;

Ενδεικτικό δεύτερο πρόβλημα.

Έχετε πιάσει τον αρχηγό μιας σπείρας. Γνωρίζετε ότι ο θάνατος του θα σταματήσει τις επιδρομές της ομάδας και θα σώσει πολύ περισσότερο κόσμο. Προβαίνετε σε εκτέλεση του;

Καλή αρχή Πολεμιστές!

~ Σαγιάνε Ασάχι

14
Ηθική / Ηθική - Ανοιχτό σε όλους
« στις: Ιούλιος 21, 2019, 12:50:08 μμ »
Τρία φύλλα είναι κολλημένα έξω από το γραφείο της Σαγιάνε στην πόρτα της, αλλά και στην αίθουσα της Ηθικής των Πολεμιστών. Γράφονται τα εξής:

Ηθική

Τί είναι αποδεκτό και ορθό; Τί είναι ανάρμοστο ή λανθασμένο; Από ποιόν; Ορθότητα ή ήθος; Ήθος ή ωφελιμισμός; Τί είναι ο ωφελιμισμός; Ηθική και πόλεμος.

1.Τι είναι η ηθική; Τι είναι η ηθική φιλοσοφία;

2. Το πρόβλημα της ηθικής συνείδησης. Το ζήτημα της ελευθερίας

3. Γιατί η ηθική φιλοσοφία ενδιαφέρει την πολιτική;

4.ανάπτυξη τύπων προσέγγισης: αρετολογία- δεοντοκρατία- ωφελιμισμός και συνεπειοκρατία- μηδενισμός- συναισθηματοκρατία- συμβολαιοκρατία.

5. Κρίσιμες διακρίσεις: i) ηθική και θρησκεία ii) ηθική και δίκαιο

Η κατάλληλη ερώτηση για να διαπιστώσουμε αν μια συγκεκριμένη κατάσταση πραγμάτων ή μια ενέργεια είναι ηθικά ενδιαφέρουσα είναι «ποιος βλάπτεται ή/και ποιος ωφελείται;». Αν η απάντηση που θα δώσουμε είναι καταφατική, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα ηθικό πρόβλημα – αν και διαφορετικοί άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν την ίδια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο, δεδομένου ότι τα κριτήρια ως προς το τι συνιστά βλάβη και ωφέλεια ποικίλλουν σημαντικά.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που θα θεωρήσει κανείς ότι υπάρχει ένα ηθικό πρόβλημα είναι φυσικό να αναρωτηθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη βλάβη ή την ωφέλεια που προκαλείται, που προκλήθηκε ή που ενδέχεται να προκληθεί. Η έννοια της ευθύνης είναι σύνθετη και περίπλοκη, αφού αποτελεί αντικείμενο μελέτης τόσο της μεταφυσικής όσο και της επιστήμης του δικαίου, και για τον προσδιορισμό της υπάρχουν σοβαρές διχογνωμίες. Ωστόσο, για τις ανάγκες της έρευνάς μας μπορούμε να θεωρήσουμε κάποιον υπεύθυνο για μια πράξη ή παράλειψή του αν αυτή υπήρξε αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής του, πράγμα το οποίο προϋποθέτει ότι είχε τη δυνατότητα, αν το επιθυμούσε, να προβεί σε διαφορετικές επιλογές

Αντίδραση στους ανωτέρους. Ανυπακοή, στρατοδικείο. Πότε ένας πολεμιστής μπορεί να αντιδράσει σε κάτι «ανήθικο». Είναι η Ηθική χρήσιμη ή και θεμιτή μέσα στον πόλεμο;

Τι πρέπει να γίνει!;

Ενδεικτικό πρόβλημα προς επίλυση- ανοιχτό στους μαθητές

Έστω πως έχετε μία ομάδα πολεμιστών έχοντας μία αποστολή από τον ανώτερο σας. Σας ζητείτε να κάψετε ένα χωριό, σε μια συνοριακή διαπλοκή, ως αντίποινο του απέναντι Βασιλείου για παρόμοια ενέργεια εις βάρος του δικού σας. Όταν φτάνετε στο χωριό, ανακαλύπτετε ότι είναι κυρίως γυναικόπαιδα καθώς οι περισσότεροι άνδρες βρίσκονται στο μέτωπο. Ακολουθείτε τη διαταγή;

Ενδεικτικό δεύτερο πρόβλημα.

Έχετε πιάσει τον αρχηγό μιας σπείρας. Γνωρίζετε ότι ο θάνατος του θα σταματήσει τις επιδρομές της ομάδας και θα σώσει πολύ περισσότερο κόσμο. Προβαίνετε σε εκτέλεση του;

Καλή αρχή Πολεμιστές!

~ Σαγιάνε Ασάχι

15
Η μεγαλύτερη εντύπωση που θα εκανε σε κάποιον η είσοδος του στο γραφείο της Σαγιάνε ήταν το τεράστιο μπανερ με το οικόσημο της, την σπείρα. Ένα μεγάλο λευκό ύφασμα με αποτυπωμένο σε όλη του την έκταση την σπείρα των Ασάχι. Μαύρη σπείρα με χοντρές μεγάλες ουρές και μικρότερες σε όλη την επιφάνεια του υφάσματος, ενώ στην μέση ξεκινούσε βαθύ κόκκινο και απλωνόταν σε πιτσιλιές προς τα έξω, σύμβολο του χυμένου αίματος των χαμένων Ασάχι. Φάνταζε τόσο απόκοσμο, τόσο επιβλητικό, τόσο επικίνδυνο. Από κάτω με καλλιγραφικά γράμματα στην Κοινή Γλώσσα "Μέσω θανάτου, Αθανασία". Αυτή ήταν η γνωστή σπείρα των Ασάχι, σε κάποιους ένας σύμμαχος, σε άλλους ένας εχθρός, το μόνο σίγουρο ήταν ότι ήταν κοινό σε όλους πως οι Ασάχι μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια όπως όλη η Σιράν μετά τον Μεγάλο Πόλεμο για να αποδείξουν σε όλους εκείνους που είχαν περισσότερα χρόνια ζωής πως και οι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν πολλά ακόμα κι αν έχουν πολύ λιγότερα χρόνια.

Το οικόσημο φάνταζε πελώριο πάνω στον τοίχο, πίσω από το γραφείο της Σαγιάνε, σαν μια κουκουβάγια ή ένας αετός που επιβλέπει το θήραμα του. Το γραφείο κατά τα άλλα δεν είχε πολλά πράγματα. Το γραφείο της Σαγιάνε ήταν πολύ τακτοποιημένο, είχε ελάχιστα χαρτιά πάνω με ένα βοηθητικό μικρό τραπεζάκι στα δεξιά που ήταν γεμάτο βιβλία: Ηθική, Ωφελιμισμός, Ανατομία, Γεωγραφία, ήταν κάποιοι από τους τίτλους των βιβλιων που φαινόντουσαν πάνω πάνω.

Στην δεξιά πλευρά του δωματίου η Σαγιάνε είχε μια προθήκη με τα αγαπημένα της δόρατα, τρία μακριά δόρατα με πίσω λεπίδες και ένα κοντό με κυρτή λεπίδα. Ενώ στον τοίχο είχε στερεωμένες δύο αλυσίδες της, την μακριά και την κοντή, με εύρος δέκα μέτρων η πρώτη και πέντε η μικρή. Ίσως τα δυσκολότερα όπλα, αλλά τα αγαπημένα της. Μπροστά από το γραφείο είχε τρεις καρέκλες και στα αριστερά της ένα τραπέζι με λίγες κούπες, μια κανάτα με νερό, ένα γουδί και ένα μεγάλο πιάτο με αποξηραμένα λουλούδια.

Ούτε βιβλιοθήκες, ούτε μπαούλα, αυτό ήταν το ολιγαρκή και πρακτικό της γραφειάκι.


Σελίδες: 1 2